Mudbound

mudbound

Twee mannen keren terug uit de Tweede Wereldoorlog om te werken op een boerderij op het platteland van Mississippi, tijdens de oorlog speelde kleur geen rol. Maar in Mississippi is rascisme nog volop aanwezig. Het zorgt voor harde confrontaties met de blanke elite. Een mooie film die laat zien hoe idioot rascisme is.

#Netflix #filmtip : Braveheart

braveheart

Het is het einde van de 13e eeuw: William Wallace grote liefde wordt vermoord door de Engelsen. Dat maakt dat hij in verzet komt leidt tegen de wrede Engelse heerser Edward the Longshanks. Hij strijd om Schotland voor eens en altijd te bevrijden van de Engelsen. Een prachtige bijna 3 uur durende film

#Netflix #filmtip : 12 Years a Slave

12-Years-a-Slave-Netflix-810x456.jpg
 
Noord-Amerika negentiende eeuw. Solomon Northup (Ejiofor), een ontwikkelde zwarte man met een talent voor muziek, woont met zijn vrouw en kinderen in Saratoga, New York. Op een dag wordt hij ontvoerd en verkocht als slaaf. Niemand luistert naar Solomon wanneer die beweert een vrij man te zijn. Terwijl hij de gruwelheden van het leven als een slaaf moet ondergaan, droomt hij van een terugkeer naar huis.

Mooie verfilming van een waargebeurd verhaal over een vrij man die ineens een andere naam krijgt en een slaaf wordt. Je ziet hoe het met hem gaat, wat hij moet doorstaan en zijn angst. De film neemt zijn tijd, wat prachtig is.Goed gespeeld. Fantastische film die de slavernij op indrukwekkende en nietsontziende wijze laat zien.  

Netflix filmtip: Today's Special

Today s Special

Samir is een ambitieuze sous-chef bij een sjiek Frans restaurant. Hij droomt er van om promotie te maken tot chef-kok in het nieuw te openen SoHo restaurant. Tot teleurstelling van zijn ouders is hij nog niet getrouwd, heeft geen kinderen zijn moeder zoekt wanhopig naar een vrouw voor Samir. Hij begint zich te realiseren dat zijn kookkunsten niet de magie en passie bevatten om het echt speciaal te maken. Of ontbreekt de passie in het leven op zich? Dan wenkt het familierestaurant Tandoori Palace in Jackson Heights. Een taxichauffeur leert hem hoe te koken met passie: met je tong, je buikgevoel en je hart Het familierestaurant is een plek van jeugdige nostalgie, dat nu in verval is geraakt maar wel mogelijkheden biedt. Het is een leuke onderhoudende vrolijke film met veel humor, voor een gezellige familieavond

Netflix filmtip: Queen of Katwe

Queen of Katwe  

Een 9-jarig meisje uit een sloppenwijk in Oeganda, wil schaakkampioene worden. Ze krijgt daarbij de steun van een toegewijde mentor.'Queen of Katwe' is een waargebeurd verhaal Ondanks het feit dat Madina Nalwanga niet op school zit, wil ze om haar grote droom nastreven, namelijk internationaal schaakkampioen worden.  Een mooie ontroerende en vrolijke film. Waaruit we kunnen leren hoe mooi het is om in Nederland te wonen

Netflix filmtip: 10 jours en or

10 dagen

Marc Bajau is een zorgeloze vrijgezel die door het land reist ten behoeve van een kledingmerk. Hij houdt van dit leven op de weg, vrij van dwang en spendeert vaak een groot deel van de nacht aan ontmoetingen. Maar zijn leven krijgt een nieuwe wending wanneer hij voor Lucas, een jonge knaap moet zorgen. Samen gaan ze op een roadtrip die hun leven zal veranderen.Een leuke gezellige film voor een heerlijk avondje.

Netflix filmtip: White House down

white house down 

Het Witte Huis in de Verenigde Staten wordt overvallen en bezet door een gevaarlijke paramilitaire groep. De dag van de aanslag begint heel normaal. Voormalig militair John Cale heeft die dag toevallig een sollicitatie bij het Witte Huis om toe te mogen treden tot de secret service. Na afloop krijgt hij samen met zijn tienerdochter een rondleiding door het Witte Huis. Tijdens de rondleiding moet zijn dochter naar de wc. Uitgerekend op dat moment wordt het Witte Huis bezet. Cale schiet de president te hulp en samen proberen ze zich een weg naar buiten te vechten. Het is aan Cale om de president, zijn dochter en de wereld te redden. Een pittige film met veel geweld en een voorspelbare afloop die uiteindelijk te lang duurt. Hij bezorgt wel een leuke avond.

Joomla SEF URLs by Artio

Winkelbeter op Facebook

winkelbeter op Facebook-agenda