Astica Merlot Malbec 2017

Astica Merlot Malbec is gemaakt van de druiven Merlot 60% en Malbec 40%. De wijn heeft een licht rode kleur. Fruitrijke aroma's met typische Merlot-tonen van klein rood fruit (aardbeien en kersen), terwijl Malbec zorgt voor tonen van chocolade, leer en tabak. In de smaak is de Asitica Merlo-Malbec zeer fruitig met zachte tannines. Lekker toegankelijk wijn die goed past bij pastaschotels met rode sauzen, gegrilde vis en vleesgerechten. Wijnregio Cuyo Cuyo (verwijst naar "het land van woestijnen" uit de lokale Huarpe Milkayac taal) behoort tot de droogste en meest vruchtbare wijnregio`s. Het is ook het grootste wijngebied van Argentinië en behoort tot de top van Zuid-Amerika. Hoogtes variëren van 700 tot 1700meter boven de zeespiegel. De regio ligt aan de voet van het hoge, ruige Andes gebergte, waarvan het smeltwater wordt benut voor irrigatie. De regio Cuyo omvat meer dan 210 duizend hectare aan wijngaarden liggend in Centraal Mendoza.

€ 6.25

lees verder

Guyo
Product
 

Nectar Pedro Ximénez DO

Nectar Pedro Ximénez is verrassend zoet en vol van smaak met een donkere mahoniekleur. Vol en krachtige evenwichtig eigenschappen. Nectar Pedro Ximénez heeft een opvallende geur van rozijnen. In de smaak gedroogd fruit, karamel, vijgen en noten. Bijna stroopachtig van structuur. Serveren op kamertemperatuur Wijnhuis Gonzalez Byass Gonzalez Byass werd in 1835 opgericht door Manuel Maria Gonzalez Angel. Hij kwam naar Jerez en kocht hier een klein wijnhuis en begon met de productie en export van zijn eigen wijnen. In 1885 besloot hij om samen te gaan met Robert Blake Byass en Gonzalez Byass was geboren. In 1998 heeft de familie Byass afstand genomen van het wijnhuis en staat Gonzalez Byass onder leiding van de familie Gonzalez. Wijnstreek Sherry-Xérèz-Jerez Sherry wordt geproduceerd in het uiterste zuiden in de provincie Cádiz, die het westelijke deel van de streek Andalusië vormt. Ruim 3000 jaar geleden vestigden de Feniciërs zich hier en noemden de streek Xera. De meegebrachte druivenstokken vonden een ideale bodem en klimaat. De Romeinen noemden de streek later Ceret. Door een verbastering kreeg het zijn huidige naam Jerez. Tijdens de overheersing door de Moren gebruikte men de Arabische naam Cherrish. Deze werd in de loop der tijden omgevormd tot Sherry. De streek is een uitgestrekte driehoek met als grenzen rivieren en de Atlantische Oceaan. Druivenrassen Het belangrijkste en beste druivenras is de Palomino Fino met een aanplant van 95% van het totale areaal van 10.500 hectare aan wijngaarden. De andere toegestane rassen zijn Palomino de Jerez en de suikerrijke rassen Pedro Ximénez en Moscatel

€ 16.95

lees verder

Sherry Xérès Jerez
Product
 

Porto Seguro Ruby

Porto Seguro Ruby is een heerlijke rode zoete Port. Deze Port is herkenbaar aan zijn donkerrode tot paarsrode kleur en heeft aroma's van rijp donker fruit en heeft een zacht zoete smaak. Een Ruby Port is een blend van jonge Ports met een korte fustalgering (maximaal 2 jaar). Serveer temperatuur 13-16 graden. Geopend een maand houdbaar. Wijnhuis Manoel D. Pocas Junior De geschiedenis van het wijnhuis Manoel D. Poças Junior begon in 1918. In die tijd, toen Manuel Domingues Puddles Junior, geboren in het hart van het Port gebied, besloot om een eigen bedrijf te starten. Manuel was 30 jaar met enige werkervaring in en rondom Porto. Samen met zijn oom richtte hij het bedrijf op om voor de belangrijkste producenten in de regio brandy te gaan verkopen. Eerst runde hij samen met zijn oom het bedrijf. In de daarop volgende jaren en decennia kwamen zijn broers, vrouw en kleinkinderen ook in het bedrijf. De hele Puddles familie had een passie voor wijn dit in combinatie met respect voor de traditie en een open geest voor innovatie van de nieuwe generaties. Vandaag de dag heeft de familie drie vijfde van de beste wijngaarden in het Douro gebied. Met nog altijd veel passie voor kwaliteit en betrokkenheid door de hele familie.

€ 8.35

lees verder

Douro
Product
 

Porto Seguro Tawny

Om te beginnen is niet Vintage Port de favoriete port na het eten in Portugal, maar Tawny port. Porto Seguro Tawny heeft een zoete, elegante en prettige smaak. Serveer temperatuur 13-16 graden. Geopend een maand houdbaar. Tawny Port Tawny Port begint eigenlijk als een Ruby Port, maar dan brengt een langere periode door op hout om de port te verzachten en zijn ronde karakter te geven. De grote eiken vaten zijn enigszins poreus, hierdoor komt er zuurstof door die door de jaren heen een deel van de wijn verdampt. Dit concentreert smaken in de resterende port en laat een lichte "luchtspleet" bovenaan het vat over. Door deze lucht kan de Tawny Port oxideren tijdens zijn tijd in de eiken vat. Omdat dit oxidatieproces plaatsvindt, verandert de kleur van de wijn langzaam van een paarsrode kleur tot een Tawny of roodbruine kleur. Hoe meer tijd de Tawny doorbrengt in hout, hoe meer de smaak en de kleur van de Tawny complexer wordt. Deze Tawny heeft een zoete, elegante en prettige smaak. Serveer temperatuur 13-16 graden. Geopend een maand houdbaar. Wijnhuis Manoel D. Pocas Jumior De geschiedenis van het wijnhuis Manoel D. Poças Junior begon in 1918 toen Manuel Domingues Puddles Junior, geboren in het hart van het Port gebied, besloot om een eigen bedrijf te starten. Manuel was 30 jaar met enige werkervaring in en rondom Porto. Samen met zijn oom richtte hij het bedrijf op om voor de belangrijkste producenten in de regio brandy te gaan verkopen. Eerst runde hij samen met zijn oom het bedrijf. In de daarop volgende jaren en decennia kwamen zijn broers, vrouw en kleinkinderen ook in het bedrijf. De hele Puddles familie had een passie voor wijn in combinatie met respect voor traditie met daarnaast een open geest voor innovatie door de nieuwe generaties. Vandaag de dag heeft de familie drie vijfde van de beste wijngaarden in het Douro gebied. Met nog altijd veel passie voor kwaliteit en betrokkenheid door de hele familie.

€ 8.15

lees verder

Douro
Product
 

Mil Pesetas Pedro Ximénez DO

Het druivenras van het gelijknamige sherry wordt veel gebruikt om sherry aan te zoeten. Het zoetgehalte van de most is zeer hoog, na de gisting ontstaat een uitstekende dessertwijn. PX is verrassend zoet en vol van smaak. Mil Pesetas Pedro Ximénez is vol, krachtig en evenwichtig, zeer zoet met een opvallende geur van rozijnen. Bijna stroopachtig van structuur. Zeer donker mahoniekleurig. Lekker bij, chocola of chocolademousse, koffie, vanille-ijs, allerlei zoete desserts, blauwschimmelkaas (bijvoorbeeld Stilton). Licht gekoeld serveren, eenmaal geopend binnen enkele weken consumeren. Inhoud 50 cl. Het Solera Systeem De wijnbereiding van Sherry duurt ongeveer één tot anderhalf jaar. Voor een verdere rijping komt de Sherry in het Solera systeem terecht. De Sherry die in de handel komt, is bijna altijd een blend (menging) van verschillende jaargangen. Deze blend wordt zo gemaakt , dat er een constante kwaliteit en smaak is van het betreffende type. De Solera wordt gevormd door een aantal vaten in rijen op elkaar. De onderste laag wordt gevormd door de oudste wijnen, de Shipping Solera. De tweede laag noemt men de eerste Criadera, de derde laag tweede Criadera, enz. Uit de onderste laag tapt men een gedeelte (maximaal 30% per jaar) af. De onderste lagen worden aangevuld met Sherry uit de rij van bovenliggende vaten. Die daarboven vult de tweede rij aan, en zo gaat het systeem verder. Door deze manier van blenden is de kwaliteit en smaak gewaarborgd. Na menging zijn de wijnen klaar voor verkoop. Druivenrassen Het belangrijkste en beste druivenras is de Palomino Fino. Palomino Fino heeft een aanplant van 95% van het totale areaal van 10.500 hectare aan wijngaarden. De andere toegestane rassen zijn Palomino de Jerez en de suikerrijke rassen Pedro Ximénez en Moscatel.

€ 11.99

lees verder

Sherry Xérès Jerez
Product
 

Mil Pesetas Cream DO

Mil Pesetas Cream sherry is gerijpt op eiken vaten in het Solera systeem in de Compania kelders. Het is een edele assemblage van gerijpte Oloroso en Pedro Ximenex sherry. De combinatie van de speciale rijping en samenstelling geeft deze sherry haar karakteristieke mahonie kleur. De Sherry is rijk aan walnoten aroma met een volle, zachte en licht zoete rozijnen smaak. Licht gekoeld serveren, als aperitief of als dessert wijn. Eenmaal geopend binnen enkele weken consumeren. Inhoud 50 cl. Het Solera Systeem De wijnbereiding van Sherry duurt ongeveer één tot anderhalf jaar. Voor een verdere rijping komt de Sherry in het Solera systeem terecht. De Sherry die in de handel komt, is bijna altijd een blend (menging) van verschillende jaargangen. Deze blend wordt zo gemaakt , dat er een constante kwaliteit en smaak is van het betreffende type. De Solera wordt gevormd door een aantal vaten in rijen op elkaar. De onderste laag wordt gevormd door de oudste wijnen, de Shipping Solera. De tweede laag noemt men de eerste Criadera, de derde laag tweede Criadera, enz. Uit de onderste laag tapt men een gedeelte (maximaal 30% per jaar) af. De onderste lagen worden aangevuld met Sherry uit de rij van bovenliggende vaten. Die daarboven vult de tweede rij aan, en zo gaat het systeem verder. Door deze manier van blenden is de kwaliteit en smaak gewaarborgd. Na menging zijn de wijnen klaar voor verkoop. Wijnstreek Sherry-Xérèz-Jerez Sherry wordt geproduceerd in het uiterste zuiden in de provincie Cádiz, het westelijke deel van de streek Andalusië vormt. Ruim 3000 jaar geleden vestigden de Feniciërs zich hier en noemden de streek Xera. De meegebrachte druivenstokken vonden een ideale bodem en klimaat. De Romeinen noemden de streek later Ceret. Door een verbastering kreeg het zijn huidige naam Jerez. Tijdens de overheersing door de Moren gebruikte men de Arabische naam Cherrish. Deze werd in de loop der tijden omgevormd tot Sherry. De streek is een uitgestrekte driehoek met als grenzen rivieren en de Atlantische Oceaan.

€ 10.95

lees verder

Sherry Xérès Jerez
Product
 

Porto Seguro Late Bottled Vintage 2012

Porto Seguro Late Bottled Vintage 2010 is afkomstig van een goed oogstjaar, gerijpt in eiken vaten en gebotteld tussen het 4e en 6e jaar. De kleur is donker rood, een mooie volle Port, harmonieus met elegante aroma`s. Serveren op 13-16 graden. Geopend een maand houdbaar. Late Bottled Vintage (LBV) Port afkomstig van een goed oogstjaar en gebotteld na tenminste vijf en ten hoogste zes jaar op fust te hebben doorgebracht. Het is een zachte, smaakvolle en gerijpte Port. Wijnhuis Manoel D. Pocas De geschiedenis van het wijnhuis Manoel D. Poças Junior begon in 1918 toen Manuel Domingues Puddles Junior, geboren in het hart van het Port gebied, besloot om een eigen bedrijf te starten. Manuel was 30 jaar met enige werkervaring in en rondom Porto. Samen met zijn oom richtte hij het bedrijf op om voor de belangrijkste producenten in de regio brandy te gaan verkopen. Eerst runde hij samen met zijn oom het bedrijf. In de daarop volgende jaren en decennia kwamen zijn broers, vrouw en kleinkinderen ook in het bedrijf. De hele Puddles familie had een passie voor wijn in combinatie met respect voor traditie en een open geest voor innovatie door de nieuwe generaties. Vandaag de dag heeft de familie drie vijfde van de beste wijngaarden in het Douro gebied. Met nog altijd veel passie voor kwaliteit en betrokkenheid door de hele familie.

€ 16.65

lees verder

Douro
Product
 

Porto Seguro 10 Years Old Tawny

Porto Seguro 10 Years Old Tawny is een prettige oude Port uit een blend van geselecteerde wijnen uit verschillende oogsten. Door de jaren heen op hout gerijpt met een gemiddelde leeftijd van tien jaar. Deze port heeft een echte roodbruine Tawny kleur met elegante en harmonieuze aroma`s en een goed gebalanceerde duurzame smaak. Gebotteld in 2015. Serveertemperatuur 13-16 graden. Heerlijk als apritief of bij een dessert. Geopend nog maanden houdbaar. Wijnhuis Manoel D. Pocas De geschiedenis van het wijnhuis Manoel D. Poças Junior begon in 1918 toen Manuel Domingues Puddles Junior, geboren in het hart van het Port gebied, besloot om een eigen bedrijf te starten. Manuel was 30 jaar met enige werkervaring in en rondom Porto. Samen met zijn oom richtte hij het bedrijf op om voor de belangrijkste producenten in de regio brandy te gaan verkopen. Eerst runde hij samen met zijn oom het bedrijf, in de daarop volgende jaren en decennia kwamen zijn broers, vrouw en kleinkinderen ook in het bedrijf. De hele Puddles familie had een passie voor wijn in combinatie met respect, traditie en een open geest voor innovatie van de nieuwe generaties. Vandaag de dag heeft de familie drie vijfde van de beste wijngaarden in het Douro gebied. Met nog altijd veel passie voor kwaliteit en betrokkenheid door de hele familie.

€ 20.95

lees verder

Douro
Product
 

Niepoort Tawny

Niepoort Tawny Port heeft een licht intense amberkleurige kleur. De geur heeft veel gedroogd fruit zoals vijgen, rozijnen en krenten, ook is karamel en gebrande noten duidelijk waarneembaar. De smaak heeft gedroogd fruit waarbij rozijnen overheerst, de afdronk is zeer lang en in balans. Serveertemperatuur 13-16 graden. Geopend een maand houdbaar. Tawny Port Een echte Tawny krijgt zijn naam niet zomaar. Daarvoor moet deze minimaal drie jaar rijpen op houten vaten. Het hout zorgt niet alleen voor de diepe taankleur, maar geeft de Port ook steeds meer smaak. Die is zachter en complexer dan de Ruby; u proeft onder andere karamel, noten en een vleugje chutney. In de verte haalt u er misschien ook wel vijgen uit. Niepoort Vinhos Niepoort werd in 1842 opgericht door de Nederlander Eduard Kebe. Een aantal jaar later kwam de eerste van der Niepoort in het bedrijf, hieraan dankt Niepoort ook haar naam. Tot op de dag van vandaag heeft de huidige eigenaar Dirk van der Niepoort een Nederlands paspoort. Geen Porthuis wordt op zo'n persoonlijke manier geleid als Niepoort Vinhos. Verantwoordelijk voor deze persoonlijke stijl is de enthousiaste Dirk van der Niepoort die de zesde generatie vertegenwoordigd. Het van oorsprong Nederlandse Porthuis is al jaren bekend in vele landen ter wereld met hun uitmuntende kwaliteit Port en tegenwoordig zijn ook de wijnen niet meer weg te denken. Met een tomeloze energie en een eigenwijze, soms wat brutale manier van Port- en wijn maken weet Dirk van der Niepoort steeds weer te verrassen.

€ 13.65

lees verder

Douro
Product
 

Niepoort The Senior Tawny

Niepoort The Senior Tawny is van de serie “gewone” Tawny’s het meest bijzondere, en ook de meest gerijpte. De gemiddelde rijpingsduur op hout is voor deze port maar liefst 6 jaar, waarbij er aan de uiteindelijke blend ook Ports van 20 jaar oud worden toegevoegd. Deze houtgerijpte port is zijdezacht in de mond, heerlijk gerijpt met geurindrukken van noten, karamel en koffie. Serveer temperatuur 13 -16 graden. Geopend enkele maanden houdbaar. Niepoort Vinhos Niepoort werd in 1842 opgericht door de Nederlander Eduard Kebe. Een aantal jaar later kwam de eerste van der Niepoort in het bedrijf, hieraan dankt Niepoort ook haar naam. Tot op de dag van vandaag heeft de huidige eigenaar Dirk van der Niepoort een Nederlands paspoort. Geen Porthuis wordt op zo'n persoonlijke manier geleid als Niepoort Vinhos. Verantwoordelijk voor deze persoonlijke stijl is de enthousiaste Dirk van der Niepoort die de zesde generatie vertegenwoordigd. Het van oorsprong Nederlandse Porthuis is al jaren bekend in vele landen ter wereld met hun uitmuntende kwaliteit Port. Tegenwoordig zijn ook de wijnen niet meer weg te denken. Met een tomeloze energie en een eigenwijze, soms wat brutale manier van Port- en wijn maken weet Dirk van der Niepoort steeds weer te verrassen.

€ 19.95

lees verder

Niepoort
Product
 

Niepoort Dry White

Niepoort Rappit Dry White is uitsluitend van witte druiven gemaakt en is een blend van verschillende jaargangen om een constante kwaliteit te verkrijgen. Deze Rappit Dry White wordt gemaakt op de traditionele wijze. Het uiteindelijke mengsel bevat verschillende wijnen in eikenhouten vaten die gemiddelde van 3,5 jaar worden gerijpt. Een gouden kleur, met noten en amandelen aroma en een frisse geconcentreerde afdronk. Geweldig als gekoelde aperitief of met tonic water, ijs en een schijfje citroen of citroenschil. Serveertemperatuur 5 -10 graden. Geopend 1 maand houdbaar. Niepoort Vinhos Niepoort werd in 1842 opgericht door de Nederlander Eduard Kebe. Een aantal jaar later kwam de eerste van der Niepoort in het bedrijf, hieraan dankt Niepoort ook haar naam. Tot op de dag van vandaag heeft de huidige eigenaar Dirk van der Niepoort een Nederlands paspoort. Geen Porthuis wordt op zo'n persoonlijke manier geleid als Niepoort Vinhos. Verantwoordelijk voor deze persoonlijke stijl is de enthousiaste Dirk van der Niepoort die de zesde generatie vertegenwoordigd. Het van oorsprong Nederlandse Porthuis is al jaren bekend in vele landen ter wereld met hun uitmuntende kwaliteit Port. Tegenwoordig zijn ook de wijnen niet meer weg te denken. Met een tomeloze energie en een eigenwijze, soms wat brutale manier van Port- en wijn maken weet Dirk van der Niepoort steeds weer te verrassen.

€ 11.95

lees verder

Douro
Product
 

Steiles Stück Riesling 2014

Steiles Stück Riesling is de eerste zelfgemaakte wijn van Catherina Grans, de dochter van eigenaar Gerhard Grans. Deze wijn is in de geur zeer fruitig, expressief met een subtiele spontane touch. In de mond intens, krachtige fruit met licht peperige kruiden en wat zacht romig. De afdronk is lang en laat een karakteristieke indruk achter. Steile hellingen Het landgoed Grans- Fassian gelegen in Leiwen aan de Moezel, in het midden van Duitslands oudste wijngebied. Het landgoed ligt op een van de grootste en mooiste stukken van het Moezel gebied. De wijn is afkomstig van de zuidwestelijke kant van de Leiwener Laurentiuslay . Het is beroemd, maar vooral berucht om haar steile hellingen met een stijgingspercentage van 70%, vandaar de naam Steiles Stück. Catherina, bijna afgestudeerd aan de universiteit van Montpellier, heeft het op zich genomen om op deze moeilijk begaanbare bodem een moderne riesling te vinifiëren. En dat het gelukt is blijkt wel uit de vele hoge onderscheidingen die zij al heeft behaald met deze wijn.

€ 25.99

lees verder

Grans Fassian
Product
 

Schloss Johannisberger Spätlese

Schloss Johannisberger is een volumineuze Spätlese met exotische noten van passievrucht, mango en honingmeloen. De fijne, verfrissende zuren in harmonie op de tong met een strelende zoetheid van fruit. Schloss Johannes Spätlese is in de mond, sappig en intens, met hints van rijpe abrikozen en sinaasappelen. Schloss Johannisberger In het Duitse Rheingaugebied ligt, tegen een bergflank met verscheidene terrassen, het wijndomein Schloss Johannisberg. Zijn rijke geschiedenis gaat terug tot keizer Karel, die op deze berg de eerste wijnstokken liet planten. In 1100 bouwden Benedictijnse monniken hier het eerste klooster in de Rheingau. Dertig jaar later werd een Romaanse basiliek ingewijd ter ere van Johannes de Doper. Dat was het moment dat de berg, het klooster en het gebied de naam Johannisberg kregen. Schatkamer In de kelders, die een totale lengte hebben van 250 meter en een capaciteit van 750.000 liter wijn, rijpen de wijnen in eikenhouten vaten. In de ondergrondse schatkamer, die circa negenhonderd jaar oud is, ligt het meest omvangrijke Riesling-archief ter wereld. Ongeveer 12.000 flessen uit de beste wijnjaren, beginnende bij 1748, zijn in deze kelder ondergebracht. De schatkamer is overigens voorbehouden aan echte schatten. Om de dertig jaar worden de flessen die hier zijn opgeslagen voorzichtig herkurkt. Als de kwaliteit niet langer voldoende is, wordt de fles uit de schatkamer verwijderd.

€ 39.99

lees verder

Rheingau
Product
 

Meursault de Château Meursault Chardonnay AC

Meursault de Château Meursault du Château Chardonnay is zuiver en elegant. Deze Meursault du Château heeft een zuivere, open neus van citrusfruit, noten, boter en koffie. De smaak is zacht en licht vettig in de mond met een lange afdronk. Mooiste landgoed Het prachtige kasteel van Château de Meursault dateert uit de 11de eeuw en is vergroot in de 19de eeuw door de familie Serre. Niet alleen de uitbreiding van het kasteel vond plaats, ook in de wijngaarden werden grote veranderingen doorgevoerd. Vanaf 1973 is het domein van Château de Meursault eigendom van André Boisseaux, oprichter van de Patriarche/Kriter groep, en renoveerde het kasteel. Vandaag de dag is het domein van Château de Meursault het grootste, maar zeker ook mooiste landgoed van de Bourgogne. Wijngaarden Het domein van Château de Meursault bezit 60 ha wijngaard, allemaal in de Côtes de Beaune. Deze 60 ha zijn een compositie van 100 verschillende wijngaarden, alle gelegen in een straal van 10 km rondom het kasteel. Deze wijngaarden variëren van slechts 1.000 m2 tot 8 ha groot. De prachtige wijnen van Château de Meursault zijn allen juweeltjes uit de verschillende dorpen van de Côtes de Beaune, waaronder wijnen van de meest befaamde wijngaarden uit de Bourgogne als Meursault Charmes, Beaune Clos du Roi en Savigny les Peuillets. Darnaast worden regionale en gemeente appelaties geproduceerd als Meursault, Savigny en Aloxe Corton.

€ 65.95

lees verder

Bourgogne
Product
 

Saint Clair Chardonnay Omaka Reserve 2014

Saint Clair Chardonnay Omaka heeft een intense en complexe neus, met aroma's van perzik, kamperfoelie en eiken. Zeer smakelijke rijke wijn met steenvruchten, kruiden en subtiele vanille. Elegant en mooi in balans met een lange afdronk. Saint Clair Chardonnay is twee maal onderscheiden als wijn van het jaar. Pioniers Pioniers in Marlborough waren Neal en Judy Ibbotson, die in 1978 hun eerste wijngaard aanplantten. Lange tijd verkochten ze hun druiven aan lokale wineries, maar stilaan ontstond de wens om zelf wijn te maken. Als wijnmaker werd Kim Crawford aangetrokken, één van de beste wijnmakers van Nieuw Zeeland. In 1994 verscheen de eerste “Saint Clair Estate” (genoemd naar de familie Sinclair die het landgoed als eerste in bezit had) wijn onder eigen label op de markt en met veel succes. Marlborough Marlborough is het belangrijkste wijnbouwgebied van Nieuw-Zeeland en het enige gebied van het Zuidereiland dat écht meetelt. Toch is de wijnbouw er nog jong: er werd pas in 1973 mee gestart. De groeiomstandigheden zijn er ideaal, vanwege de leemgronden op een ondergrond van kiezels in de valleien van de rivieren Wairau en Awatere. De wijngaarden hebben weinig last van koude weersinvloeden uit het westen en oosten, maar een warme, noordelijke stroming dringt gemakkelijk het land binnen. Overvloedige zonneschijn, koele nachten en een lang groeiseizoen zorgen voor een kenmerkende aromatische structuur, die de wijnen geliefd maakt. De Sauvignon blanc is de meest aangeplante druif, met Chardonnay als tweede, gevolgd door Pinot noir en Riesling. De Sauvignon blanc uit deze streek is in de internationale wijnwereld zeer geliefd. Daar­naast heeft Marlborough ook een goede reputatie opgebouwd met mousserende wijnen die volgens de méthode traditionnelle zijn gemaakt. Daarnaast heeft het een grote variatie aan rode en witte tafelwijnen.

€ 21.99

lees verder

Marlborough
Product
 

Domaine La Barroche Châteauneuf du Pape AOC 2011

Domaine La Barroche Châteauneuf-du-Pape heeft zowel de volheid en de finesse van vele complexe aroma's. Het is het resultaat van het mengen van 100-jaar oude Grenache, Mourvèdre, Cinsault en Syrah druivensoorten. De wijn biedt een subtiele mix aan smaak van kruiden, rijp rood en zwart fruit, vermengd met cacao en tonen van gedroogde vruchten zoals framboos, wierook, mineralen en lavendel. De afdronk van de Domaine La Barroche Châteauneuf-du-Pape heeft fijnkorrelige tannines. Parkerpunten 95 Domaine la Barroche Domaine la Barroche is momenteel een van de meest besproken producenten van de Zuidelijke Rhone. In 2002 ging de nog maar net afgestudeerde Julien Barrot zich bemoeien met het familie bezit. Tot die tijd werden de wijnen verkocht aan diverse handelshuizen, maar Julien zag meteen grote mogelijkheden. Met een enorme drive ging Julien aan de slag. Ondanks dat hij pas vijf oogsten op zijn naam heeft staan, is Julien Barrot nu al een grote ster. Alle vakbladen en internet- forums staan vol verhalen over Domaine la Barroche en zijn unieke wijnen. Ze worden geroemd om hun intensiteit en verfijning. Châteauneuf-du-Pape De naam Châteneuf-Du-Pape voert ons terug naar de tijd van de 14e eeuw, toen Pausen residentie hadden in de stad Auvignon. Er werden vele wijngaarden aangelegd door de geestelijken en de geschiedenis van deze vermaarde wijn is vrij roerig geweest. Er waren tijden van grote bloei, maar evenzeer teisterde ook hier de druivenluis in de 19e eeuw alle wijngaarden. Gelukkig is men dit te boven gekomen en zo beslaan de wijngaarden op dit moment 3.160 ha. Er wordt ongeveer 10% droge witte wijn gemaakt in deze streek, maar de hoofdmoot wordt gevormd door rode wijn.

€ 34.99

lees verder

Rhône
Product
 

Château du Nozet Baron de L Pouilly Fumé AOC 2014

Château du Nozet Baron de L Pouilly Fumé is fonkelend geel met een licht gouden glans. In de geur subtiele, verfijnde en complexe aroma`s van fruit. Château du Nozet Baron de L Pouilly Fumé is zuiver van smaak en in balans met een bijzonder elegante afdronk. Alleen de beste wijnjaren Chateau du Nozet Baron de L Pouilly Fumé is de mooiste van de streek. Samengesteld uit de beste cuvées afkomstig uit eigen wijngaarden van het Château. Deze wijn wordt alléén in de beste wijnjaren gemaakt. De oude wijnstokken zorgen voor een uitzonderlijke wijn met aromatische finesse en een ongekende smaakrijkdom. Een perfect geslepen diamant die met de jaren al zijn pracht ontwikkelt. Deze wijn kan tot 8 jaar na botteling gedronken worden. Pouilly-Fumé Het productiegebied van 700 ha omvat zeven gemeenten, waarvan er drie zich uitsluitend met wijnbouw bezig houden: P0uilly-sur-Loire, Saint-Andelain en Tracy-sur-Loire. De grond waa de Sauvignondruif (blanc fumé) zich heeft geworteld, is rijk aan kalk en vuursteen. De smaak en de geur zijn aromatisch, kruidig en fruitig droog met een alcoholgehalte van minimaal 11%.

€ 67.95

lees verder

Loiredal
Product
 

Cesari Amarone della Valpolicella Classico DOCG 2013

Cesari Amarone della Valpolicella Classico heeft een robijnrode kleur met aroma`s van kersen, pruimen, kruien en tabak. Het heeft rijke smaken van pruimen, gedroogde rode bessen en kruiden. De afdronk is heerlijk en lang. Drogen van druiven De druiven Corvina, Rondinella en Molinara worden tot half januari gedroogd op rekken en gaan daarna minimaal drie jaar rijpen op fust. De Cesari Amarone della Valpolicella Classico is zeer geschikt om te laten ouderen en blijft zonder problemen 15 jaar fris. Het is een sterk geconcentreerde rode wijn met een volle smaak, die bij het ouderen een fluwelige afronding heeft. De streek De Valpolicella is een strook van ongeveer 40 kilometer in Noord-Italë, ten oosten van het Gardameer. Het ligt iets boven de stad Verona. In het Noorden vinden we in de heuvels (600 meter) de beste wijngaarden van het gebied. Daarnaast speelt de verkoelende wind vanaf het Gardameer een belangrijke rol. Het zorgt voor een langzame rijping. Dit levert uiteindelijk voor de verfijnde aroma’s van de druiven. Het meest noordwestelijke deel van Valpolicella kent de meest optimale omstandigheden voor wijnbouw en heet daarom de Classico zone. Het classico-gebied is de oorspronkelijke zone van de Valpolicella in het hart van de huidigeDOC die in 1968 werd opgericht. Op dit moment wordt er nog maar de helft van alle Valpolicella in dit gebied geproduceerd. Wijnhuis Cesari Het bedrijf Cesari werd in 1935 opgericht door Gerardo Cesari. Inmiddels wordt Cesari geleid door de 3e en 4e generatie. Cesari maakt wijnen van druiven die zowel afkomstig zijn van eigen wijngaarden als van druiven afkomstig van wijnboeren waar het familiebedrijf al heel lang een contract mee heeft. Bij het bedrijf nauw betrokken medewerkers begeleiden het hele groeiproces en de vinificatie. Door de jarenlange inspanningen van de Cesari familie heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot één van toonaangevende wijnhuizen in de provincie Verona. De wijnen van Cesari worden inmiddels geëxporteerd naar meer dan 40 landen.

€ 32.75

lees verder

Veneto
Product
 

Klein Avontuur Wit 2018

Klein Avontuur Wit heeft een mooie heldere gele kleur. De geur heeft duidelijke tonen van tropisch fruit met een lichte hint van Muscat aroma`s. Wijnseizoen Het seizoen in de Zuid-Afrikaanse wijngaarden begint in september met het uitlopen van de stokken. De bloei van de wijnstokken vindt meestal plaats in november en de groei van de druiven begint vanaf medio december. De rijping begint met de komst van de zomer in januari. De meeste druiven worden in februari met de hand geplukt. Het maken van de wijn gebeurd op een aantal bedrijven op de traditionele wijze, maar daarnaast zien we vele jonge vakbekwame wijnmakers die gebruik maken van de modernste technieken. West-Kaap Toen Jan van Riebeeck rond 1652 de eerste wijnrank plantte aan de Kaap en hij later de eerste wijn op een V.O.C. schip naar Nederland liet vervoeren, waren de Hollanders niet erg onder de indruk van de kwaliteit. Zij raadden Van Riebeeck zelfs aan om deze wijn maar vooral voor eigen consumptie in de Kaap te gebruiken. Vandaag de dag vind je in het gebied rondom Stellenbosch honderden wijnboerderijen. De vraag is hadden die er ook gestaan als Jan van Riebeeck zijn druivenranken niet had geplant aan de Kaap? Veruit het meest bekend zijn de wijnboerderijen rondom Stellenbosch, maar ook in het gebied rondom het plaatsje Robertson en in de Hemel en Aarde Vallei bij Hermanus vind je de belangrijke wijnproducenten van Zuid-Afrika.

€ 5.29

lees verder

West Kaap
Product
 

Klein Avontuur Rood 2017

Klein Avontuur Rood heeft een mooie dieprode kleur met in de neus indrukken van rode bessen, chocolade, vanille en mokka. De smaak van de Klein Avontuur is rond en zacht en is in de afdronk licht kruidig. Wijnseizoen Het seizoen in de Zuid-Afrikaanse wijngaarden begint in september met het uitlopen van de stokken. De bloei van de wijnstokken vindt meestal plaats in november en de groei van de druiven begint vanaf medio december. De rijping begint met de komst van de zomer in januari. De meeste druiven worden in februari met de hand geplukt. Het maken van de wijn gebeurd op een aantal bedrijven op de traditionele wijze, maar daarnaast zien we vele jonge vakbekwame wijnmakers die gebruik maken van de modernste technieken. West-Kaap Toen Jan van Riebeeck rond 1652 de eerste wijnrank plantte aan de Kaap en hij later de eerste wijn op een V.O.C. schip naar Nederland liet vervoeren, waren de Hollanders niet erg onder de indruk van de kwaliteit. Zij raadden Van Riebeeck zelfs aan om deze wijn maar vooral voor eigen consumptie in de Kaap te gebruiken. Vandaag de dag vind je in het gebied rondom Stellenbosch honderden wijnboerderijen. De vraag is hadden die er ook gestaan als Jan van Riebeeck zijn druivenranken niet had geplant aan de Kaap? Veruit het meest bekend zijn de wijnboerderijen rondom Stellenbosch, maar ook in het gebied rondom het plaatsje Robertson en in de Hemel en Aarde Vallei bij Hermanus vind je de belangrijke wijnproducenten van Zuid-Afrika.

€ 5.29

lees verder

West Kaap
Product
 
Joomla SEF URLs by Artio

Zoek & boek uw vakantie

Winkelbeter op Facebook

winkelbeter op Facebook-agenda