Porto Seguro Late Bottled Vintage 2010

Porto Seguro Late Bottled Vintage 2010 is afkomstig van een goed oogstjaar, gerijpt in eiken vaten en gebotteld tussen het 4e en 6e jaar. De kleur is donker rood, een mooie volle Port, harmonieus met elegante aroma`s. Serveren op 13-16 graden. Geopend een maand houdbaar. Late Bottled Vintage (LBV) Port afkomstig van een goed oogstjaar en gebotteld na tenminste vijf en ten hoogste zes jaar op fust te hebben doorgebracht. Het is een zachte, smaakvolle en gerijpte Port. Wijnhuis Manoel D. Pocas De geschiedenis van het wijnhuis Manoel D. Poças Junior begon in 1918 toen Manuel Domingues Puddles Junior, geboren in het hart van het Port gebied, besloot om een eigen bedrijf te starten. Manuel was 30 jaar met enige werkervaring in en rondom Porto. Samen met zijn oom richtte hij het bedrijf op om voor de belangrijkste producenten in de regio brandy te gaan verkopen. Eerst runde hij samen met zijn oom het bedrijf. In de daarop volgende jaren en decennia kwamen zijn broers, vrouw en kleinkinderen ook in het bedrijf. De hele Puddles familie had een passie voor wijn in combinatie met respect voor traditie en een open geest voor innovatie door de nieuwe generaties. Vandaag de dag heeft de familie drie vijfde van de beste wijngaarden in het Douro gebied. Met nog altijd veel passie voor kwaliteit en betrokkenheid door de hele familie.

€ 13.99

Lees verder

Product
 

Mil Pesetas Pedro Ximénez DO

Het druivenras van het gelijknamige sherry wordt veel gebruikt om sherry aan te zoeten. Het zoetgehalte van de most is zeer hoog, na de gisting ontstaat een uitstekende dessertwijn. PX is verrassend zoet en vol van smaak. Mil Pesetas Pedro Ximénez is vol, krachtig en evenwichtig, zeer zoet met een opvallende geur van rozijnen. Bijna stroopachtig van structuur. Zeer donker mahoniekleurig. Lekker bij, chocola of chocolademousse, koffie, vanille-ijs, allerlei zoete desserts, blauwschimmelkaas (bijvoorbeeld Stilton). Licht gekoeld serveren, eenmaal geopend binnen enkele weken consumeren. Inhoud 50 cl. Het Solera Systeem De wijnbereiding van Sherry duurt ongeveer één tot anderhalf jaar. Voor een verdere rijping komt de Sherry in het Solera systeem terecht. De Sherry die in de handel komt, is bijna altijd een blend (menging) van verschillende jaargangen. Deze blend wordt zo gemaakt , dat er een constante kwaliteit en smaak is van het betreffende type. De Solera wordt gevormd door een aantal vaten in rijen op elkaar. De onderste laag wordt gevormd door de oudste wijnen, de Shipping Solera. De tweede laag noemt men de eerste Criadera, de derde laag tweede Criadera, enz. Uit de onderste laag tapt men een gedeelte (maximaal 30% per jaar) af. De onderste lagen worden aangevuld met Sherry uit de rij van bovenliggende vaten. Die daarboven vult de tweede rij aan, en zo gaat het systeem verder. Door deze manier van blenden is de kwaliteit en smaak gewaarborgd. Na menging zijn de wijnen klaar voor verkoop. Druivenrassen Het belangrijkste en beste druivenras is de Palomino Fino. Palomino Fino heeft een aanplant van 95% van het totale areaal van 10.500 hectare aan wijngaarden. De andere toegestane rassen zijn Palomino de Jerez en de suikerrijke rassen Pedro Ximénez en Moscatel.

€ 11.99

Lees verder

Product
 

Nectar Pedro Ximénez DO

Nectar Pedro Ximénez is verrassend zoet en vol van smaak met een donkere mahoniekleur. Vol en krachtige evenwichtig eigenschappen. Nectar Pedro Ximénez heeft een opvallende geur van rozijnen. In de smaak gedroogd fruit, karamel, vijgen en noten. Bijna stroopachtig van structuur. Serveren op kamertemperatuur Wijnhuis Gonzalez Byass Gonzalez Byass werd in 1835 opgericht door Manuel Maria Gonzalez Angel. Hij kwam naar Jerez en kocht hier een klein wijnhuis en begon met de productie en export van zijn eigen wijnen. In 1885 besloot hij om samen te gaan met Robert Blake Byass en Gonzalez Byass was geboren. In 1998 heeft de familie Byass afstand genomen van het wijnhuis en staat Gonzalez Byass onder leiding van de familie Gonzalez. Wijnstreek Sherry-Xérèz-Jerez Sherry wordt geproduceerd in het uiterste zuiden in de provincie Cádiz, die het westelijke deel van de streek Andalusië vormt. Ruim 3000 jaar geleden vestigden de Feniciërs zich hier en noemden de streek Xera. De meegebrachte druivenstokken vonden een ideale bodem en klimaat. De Romeinen noemden de streek later Ceret. Door een verbastering kreeg het zijn huidige naam Jerez. Tijdens de overheersing door de Moren gebruikte men de Arabische naam Cherrish. Deze werd in de loop der tijden omgevormd tot Sherry. De streek is een uitgestrekte driehoek met als grenzen rivieren en de Atlantische Oceaan. Druivenrassen Het belangrijkste en beste druivenras is de Palomino Fino met een aanplant van 95% van het totale areaal van 10.500 hectare aan wijngaarden. De andere toegestane rassen zijn Palomino de Jerez en de suikerrijke rassen Pedro Ximénez en Moscatel

€ 12.95

Lees verder

Product
 

Porto Seguro Tawny

Om te beginnen is niet Vintage Port de populairste port na het eten in Portugal, maar Tawny port. Porto Seguro Tawny heeft een zoete, elegante en prettige smaak. Serveer temperatuur 13-16 graden. Geopend een maand houdbaar. Tawny Port Tawny Port begint eigenlijk als een Ruby Port, maar dan brengt een langere periode door op hout om de port te verzachten en zijn ronde karakter te geven. De grote eiken vaten zijn enigszins poreus, hierdoor komt er zuurstof door die door de jaren heen een deel van de wijn verdampt. Dit concentreert smaken in de resterende port en laat een lichte "luchtspleet" bovenaan het vat over. Door deze lucht kan de Tawny Port oxideren tijdens zijn tijd in de eiken vat. Omdat dit oxidatieproces plaatsvindt, verandert de kleur van de wijn langzaam van een paarsrode kleur tot een Tawny of roodbruine kleur. Hoe meer tijd de Tawny doorbrengt in hout, hoe meer de smaak en de kleur van de Tawny complexer wordt. Deze Tawny heeft een zoete, elegante en prettige smaak. Serveer temperatuur 13-16 graden. Geopend een maand houdbaar. Wijnhuis Manoel D. Pocas Jumior De geschiedenis van het wijnhuis Manoel D. Poças Junior begon in 1918 toen Manuel Domingues Puddles Junior, geboren in het hart van het Port gebied, besloot om een eigen bedrijf te starten. Manuel was 30 jaar met enige werkervaring in en rondom Porto. Samen met zijn oom richtte hij het bedrijf op om voor de belangrijkste producenten in de regio brandy te gaan verkopen. Eerst runde hij samen met zijn oom het bedrijf. In de daarop volgende jaren en decennia kwamen zijn broers, vrouw en kleinkinderen ook in het bedrijf. De hele Puddles familie had een passie voor wijn in combinatie met respect voor traditie met daarnaast een open geest voor innovatie door de nieuwe generaties. Vandaag de dag heeft de familie drie vijfde van de beste wijngaarden in het Douro gebied. Met nog altijd veel passie voor kwaliteit en betrokkenheid door de hele familie.

€ 8.15

Lees verder

Product
 

Niepoort Tawny

Niepoort Tawny Port heeft een licht intense amberkleurige kleur. De geur heeft veel gedroogd fruit zoals vijgen, rozijnen en krenten, ook is karamel en gebrande noten duidelijk waarneembaar. De smaak heeft gedroogd fruit waarbij rozijnen overheerst, de afdronk is zeer lang en in balans. Serveertemperatuur 13-16 graden. Geopend een maand houdbaar. Tawny Port Een echte Tawny krijgt zijn naam niet zomaar. Daarvoor moet deze minimaal drie jaar rijpen op houten vaten. Het hout zorgt niet alleen voor de diepe taankleur, maar geeft de Port ook steeds meer smaak. Die is zachter en complexer dan de Ruby; u proeft onder andere karamel, noten en een vleugje chutney. In de verte haalt u er misschien ook wel vijgen uit. Niepoort Vinhos Niepoort werd in 1842 opgericht door de Nederlander Eduard Kebe. Een aantal jaar later kwam de eerste van der Niepoort in het bedrijf, hieraan dankt Niepoort ook haar naam. Tot op de dag van vandaag heeft de huidige eigenaar Dirk van der Niepoort een Nederlands paspoort. Geen Porthuis wordt op zo'n persoonlijke manier geleid als Niepoort Vinhos. Verantwoordelijk voor deze persoonlijke stijl is de enthousiaste Dirk van der Niepoort die de zesde generatie vertegenwoordigd. Het van oorsprong Nederlandse Porthuis is al jaren bekend in vele landen ter wereld met hun uitmuntende kwaliteit Port en tegenwoordig zijn ook de wijnen niet meer weg te denken. Met een tomeloze energie en een eigenwijze, soms wat brutale manier van Port- en wijn maken weet Dirk van der Niepoort steeds weer te verrassen.

€ 11.95

Lees verder

Product
 

Mil Pesetas Cream DO

Mil Pesetas Cream sherry is gerijpt op eiken vaten in het Solera systeem in de Compania kelders. Het is een edele assemblage van gerijpte Oloroso en Pedro Ximenex sherry. De combinatie van de speciale rijping en samenstelling geeft deze sherry haar karakteristieke mahonie kleur. De Sherry is rijk aan walnoten aroma met een volle, zachte en licht zoete rozijnen smaak. Licht gekoeld serveren, als aperitief of als dessert wijn. Eenmaal geopend binnen enkele weken consumeren. Inhoud 50 cl. Het Solera Systeem De wijnbereiding van Sherry duurt ongeveer één tot anderhalf jaar. Voor een verdere rijping komt de Sherry in het Solera systeem terecht. De Sherry die in de handel komt, is bijna altijd een blend (menging) van verschillende jaargangen. Deze blend wordt zo gemaakt , dat er een constante kwaliteit en smaak is van het betreffende type. De Solera wordt gevormd door een aantal vaten in rijen op elkaar. De onderste laag wordt gevormd door de oudste wijnen, de Shipping Solera. De tweede laag noemt men de eerste Criadera, de derde laag tweede Criadera, enz. Uit de onderste laag tapt men een gedeelte (maximaal 30% per jaar) af. De onderste lagen worden aangevuld met Sherry uit de rij van bovenliggende vaten. Die daarboven vult de tweede rij aan, en zo gaat het systeem verder. Door deze manier van blenden is de kwaliteit en smaak gewaarborgd. Na menging zijn de wijnen klaar voor verkoop. Wijnstreek Sherry-Xérèz-Jerez Sherry wordt geproduceerd in het uiterste zuiden in de provincie Cádiz, het westelijke deel van de streek Andalusië vormt. Ruim 3000 jaar geleden vestigden de Feniciërs zich hier en noemden de streek Xera. De meegebrachte druivenstokken vonden een ideale bodem en klimaat. De Romeinen noemden de streek later Ceret. Door een verbastering kreeg het zijn huidige naam Jerez. Tijdens de overheersing door de Moren gebruikte men de Arabische naam Cherrish. Deze werd in de loop der tijden omgevormd tot Sherry. De streek is een uitgestrekte driehoek met als grenzen rivieren en de Atlantische Oceaan.

€ 10.95

Lees verder

Product
 

Porto Seguro Ruby

Porto Seguro Ruby is een heerlijke rode zoete Port. Deze Port is herkenbaar aan zijn donkerrode tot paarsrode kleur en heeft aroma's van rijp donker fruit en heeft een zacht zoete smaak. Een Ruby Port is een blend van jonge Ports met een korte fustalgering (maximaal 2 jaar). Serveer temperatuur 13-16 graden. Geopend een maand houdbaar. Wijnhuis Manoel D. Pocas Junior De geschiedenis van het wijnhuis Manoel D. Poças Junior begon in 1918. In die tijd, toen Manuel Domingues Puddles Junior, geboren in het hart van het Port gebied, besloot om een eigen bedrijf te starten. Manuel was 30 jaar met enige werkervaring in en rondom Porto. Samen met zijn oom richtte hij het bedrijf op om voor de belangrijkste producenten in de regio brandy te gaan verkopen. Eerst runde hij samen met zijn oom het bedrijf. In de daarop volgende jaren en decennia kwamen zijn broers, vrouw en kleinkinderen ook in het bedrijf. De hele Puddles familie had een passie voor wijn dit in combinatie met respect voor de traditie en een open geest voor innovatie van de nieuwe generaties. Vandaag de dag heeft de familie drie vijfde van de beste wijngaarden in het Douro gebied. Met nog altijd veel passie voor kwaliteit en betrokkenheid door de hele familie.

€ 10.19

Lees verder

Product
 

Niepoort Dry White

Niepoort Rappit Dry White is uitsluitend van witte druiven gemaakt en is een blend van verschillende jaargangen om een constante kwaliteit te verkrijgen. Deze Rappit Dry White wordt gemaakt op de traditionele wijze. Het uiteindelijke mengsel bevat verschillende wijnen in eikenhouten vaten die gemiddelde van 3,5 jaar worden gerijpt. Een gouden kleur, met noten en amandelen aroma en een frisse geconcentreerde afdronk. Geweldig als gekoelde aperitief of met tonic water, ijs en een schijfje citroen of citroenschil. Serveertemperatuur 5 -10 graden. Geopend 1 maand houdbaar. Niepoort Vinhos Niepoort werd in 1842 opgericht door de Nederlander Eduard Kebe. Een aantal jaar later kwam de eerste van der Niepoort in het bedrijf, hieraan dankt Niepoort ook haar naam. Tot op de dag van vandaag heeft de huidige eigenaar Dirk van der Niepoort een Nederlands paspoort. Geen Porthuis wordt op zo'n persoonlijke manier geleid als Niepoort Vinhos. Verantwoordelijk voor deze persoonlijke stijl is de enthousiaste Dirk van der Niepoort die de zesde generatie vertegenwoordigd. Het van oorsprong Nederlandse Porthuis is al jaren bekend in vele landen ter wereld met hun uitmuntende kwaliteit Port. Tegenwoordig zijn ook de wijnen niet meer weg te denken. Met een tomeloze energie en een eigenwijze, soms wat brutale manier van Port- en wijn maken weet Dirk van der Niepoort steeds weer te verrassen.

€ 11.95

Lees verder

Product
 

Niepoort The Senior Tawny

Niepoort The Senior Tawny is van de serie “gewone” Tawny’s het meest bijzondere, en ook de meest gerijpte. De gemiddelde rijpingsduur op hout is voor deze port maar liefst 6 jaar, waarbij er aan de uiteindelijke blend ook Ports van 20 jaar oud worden toegevoegd. Deze houtgerijpte port is zijdezacht in de mond, heerlijk gerijpt met geurindrukken van noten, karamel en koffie. Serveer temperatuur 13 -16 graden. Geopend enkele maanden houdbaar. Niepoort Vinhos Niepoort werd in 1842 opgericht door de Nederlander Eduard Kebe. Een aantal jaar later kwam de eerste van der Niepoort in het bedrijf, hieraan dankt Niepoort ook haar naam. Tot op de dag van vandaag heeft de huidige eigenaar Dirk van der Niepoort een Nederlands paspoort. Geen Porthuis wordt op zo'n persoonlijke manier geleid als Niepoort Vinhos. Verantwoordelijk voor deze persoonlijke stijl is de enthousiaste Dirk van der Niepoort die de zesde generatie vertegenwoordigd. Het van oorsprong Nederlandse Porthuis is al jaren bekend in vele landen ter wereld met hun uitmuntende kwaliteit Port. Tegenwoordig zijn ook de wijnen niet meer weg te denken. Met een tomeloze energie en een eigenwijze, soms wat brutale manier van Port- en wijn maken weet Dirk van der Niepoort steeds weer te verrassen.

€ 19.95

Lees verder

Product
 

Porto Seguro 10 Years Old Tawny

Porto Seguro 10 Years Old Tawny is een prettige oude Port uit een blend van geselecteerde wijnen uit verschillende oogsten. Door de jaren heen op hout gerijpt met een gemiddelde leeftijd van tien jaar. Deze port heeft een echte roodbruine Tawny kleur met elegante en harmonieuze aroma`s en een goed gebalanceerde duurzame smaak. Gebotteld in 2015. Serveertemperatuur 13-16 graden. Heerlijk als apritief of bij een dessert. Geopend nog maanden houdbaar. Wijnhuis Manoel D. Pocas De geschiedenis van het wijnhuis Manoel D. Poças Junior begon in 1918 toen Manuel Domingues Puddles Junior, geboren in het hart van het Port gebied, besloot om een eigen bedrijf te starten. Manuel was 30 jaar met enige werkervaring in en rondom Porto. Samen met zijn oom richtte hij het bedrijf op om voor de belangrijkste producenten in de regio brandy te gaan verkopen. Eerst runde hij samen met zijn oom het bedrijf, in de daarop volgende jaren en decennia kwamen zijn broers, vrouw en kleinkinderen ook in het bedrijf. De hele Puddles familie had een passie voor wijn in combinatie met respect, traditie en een open geest voor innovatie van de nieuwe generaties. Vandaag de dag heeft de familie drie vijfde van de beste wijngaarden in het Douro gebied. Met nog altijd veel passie voor kwaliteit en betrokkenheid door de hele familie.

€ 19.99

Lees verder

Product
 

Astica Merlot Malbec

Astica Merlot Malbec is gemaakt van de druiven Merlot 60% en Malbec 40%. De wijn heeft een licht rode kleur. Fruitrijke aroma's met typische Merlot-tonen van klein rood fruit (aardbeien en kersen), terwijl Malbec zorgt voor tonen van chocolade, leer en tabak. In de smaak is de Asitica Merlo-Malbec zeer fruitig met zachte tannines. Lekker toegankelijk wijn die goed past bij pastaschotels met rode sauzen, gegrilde vis en vleesgerechten. Wijnregio Cuyo Cuyo (verwijst naar "het land van woestijnen" uit de lokale Huarpe Milkayac taal) behoort tot de droogste en meest vruchtbare wijnregio`s. Het is ook het grootste wijngebied van Argentinië en behoort tot de top van Zuid-Amerika. Hoogtes variëren van 700 tot 1700meter boven de zeespiegel. De regio ligt aan de voet van het hoge, ruige Andes gebergte, waarvan het smeltwater wordt benut voor irrigatie. De regio Cuyo omvat meer dan 210 duizend hectare aan wijngaarden liggend in Centraal Mendoza.

€ 6.25

Lees verder

Product
 

Hugo Holunder Limette

Hugo Holunder & Limette is een verfrissende cocktail van Prosecco, vlierbloesemstroop, verse munt en soda water. Bij de cocktail hoort ook een strookje citroenschil of een schijfje appel en wat verse munt en ijsblokjes. Optioneel kun je bruiswater toevoegen als je het drankje wat verfrissende en lichter, lekkerder vindt. De perfecte Hugo Holunder & Limette is ijskoud. Bijzonder Aperitief Hugo is een zomerse cocktail die voornamelijk in Noord-Italië gedronken wordt, maar die sinds de zomer van 2010 steeds meer bekend wordt in de rest van Europa. Op een terrasje of restaurant in de regio Trentino-Zuid-Tirol drinkt iedereen deze aperitief, het drankje komt uit Bolzano. Maar ook in Duitsland schuift iedereen de enigszins vergelijkbare Aperol Spritz of Mojito al aan de kant voor Hugo. In Italië spreken ze trouwens Hugo uit als Oe-gho en in Duitsland als Hoe-gho. Zo langzamerhand is men in Nederland ook niet meer onbekend met de Hugo. Alcoholpercentage 6,9 %. Wijnhuis Peter Mertens De Hugo rosé is van het wijnhuis Peter Mertens. In 1924 is het wijnhuis Peter Mertes opgericht door de wijnmaker Peter Mertes. De onderneming werd opgericht in het kleine dorpje Minheim aan de Moezel. De familie van Mertes verbouwde al meer dan 600 jaar druiven aan Moezel, echter vond Peter Mertes het tijd worden om onder de familienaam Mertes te gaan produceren. De basis van zijn kwaliteitswijnen is ontstaan tussen de bekende wijngebieden Bernkastel en Piesport aan de Moezel. In de vijftiger jaren werd de aanbouw uitgebreid onder leiding van de schoonzoon Dr. Gustav Willkomm. Hij werkete in de bekende gebieden aan de Rijn (Nierstein, Oppenheim, Bingen, Mainz) en wat later in Pfalz. Tien jaar later werd het assortiment uitgebreid met wijnen uit de Rheingau. Wereldwijd Vandaag vindt men de wijnen in alle delen vaHugo Rosé Holunder & Limette Duitsland en in vele landen over de gehele wereld. De visie van destijds die Peter Mertes in 1924 voor ogen had, staat tot op de dag van vandaag nog hoog in het vaandel, de meest optimale prijs kwaliteit blijven leveren en garanderen. Inmiddels is Peter Mertes uitgegroeid tot een bedrijf van enkele honderden medewerkers. Peter Mertes wordt inmiddels vertegenwoordigd in bijna 60 landen over de gehele wereld.

Lees verder

Product
 

Raimat Abadia

Raimat Abadia is een soepele blend van de druiven Cabernet Sauvignon en Tempranillo. Het boeket doet denken aan gedroogde pruimen, vanille en marmelade. In de mond komen rijp fruit en pepers naar voren die samen vallen met zachte tannines. Goed te combineren met lamskoteletten, eendenbout, lasagne met paddenstoelen en rijpe romige kazen. Bodega Raimat Raimat is een een samenvoeging van de Catalaanse woorden 'raim' (druiventros) en 'ma' (hand). Het is een verwijzing naar een oude steen die op het landgoed is gevonden met daarop de afbeeldingen van een tros en een hand. In 1918 wed de bodega van Raimat gebouwd, naar een ontwerp van Rubió Belver, tijdgenoot van Gaudi. Domingo Triay gaf in 1988 de bodega zijn huidige vorm: een architectonisch meesterwerk in piramidevorm met klassieke en moderne elementen. Het bedrijf maakt inmiddels deel uit van een wereldwijd netwerk (o.a. Californië en Australië ) van experimenteel- en laboratoriumonderzoek met als doel de kwaliteit van wijnbouw en wijnbereiding te perfectioneren. Voor wijnliefhebbers betekent dit dat ze kunnen genieten van schitterende wijnen die tot de beste van Spanje behoren. Wijngebied Costers del Segre Zo’n 120 kilometer ten westen van Barcelona bevindt zich wijnstreek Costers del Segre, in de dynamische wijnregio Catalunya. De streek is vernoemd naar de rivier de Segre en ligt rond de stad Lleida. Beïnvloed door de nabijgelegen Pyreneeën heeft dit gebied een continentaal klimaat. Dit betekent dat het in de zomer 35°C kan worden, maar in dat het in de winter even zo goed kan vriezen. Ook de temperatuurverschillen tussen dag en nacht zijn groot, waardoor kwaliteits wijnbouw plaats kan vinden. Costers del Segre bestaat eigenlijk uit een aantal los van elkaar liggende wijngebiedjes.

€ 7.59

Lees verder

Product
 

Nie Verkeerd Nie Dry Red

Nie Verkeerd Nie Dry Red is helder robijnrood in het glas. Aroma’s van verse bessen gelaagd met subtiele tonen van rokerige piment. Een medium body met de smaak van jonge sappige bessen en hinten van eikenhouten zachte tannines. Een mooi gebalanceerde wijn met een zachte afdronk. Keurmerk Fairtrade. Wijnland Zuid Afrika Zuid-Afrika is vrij nieuw tot de wereld van de wijnen in vergelijking met andere wijnlanden. In de 17e eeuw begonnen de Nederlanders met het verbouwen van wijn in het hiervoor uitermate geschikte Zuid-Afrikaanse klimaat. De kwaliteit van de wijnen steeg toen enkele jaren later ook de Fransen hier hun wijnen gingen verbouwen. Zuid-Afrika is nu het 2e importland ter wereld op het gebied van wijnen, dit ondanks de vrij korte wijn geschiedenis. In de Western Cape vinden de meeste Zuid- Afrikaanse wijnen hun oorsprong. Wijnbouw in Zuid-Afrika Het werk in een Zuid-Afrikaanse wijngaard verschilt weinig van dat in een Europese. Alleen begint het seizoen er in september en niet in februari, zoals in Europa. Zuid-Afrika ligt immers op het zuidelijk halfrond. Terwijl in Europa dan net de oogst begint, beginnen in Zuid-Afrika de wijnstokken uit te lopen. In januari begint de zomer in de Kaap. De meeste druiven worden in februari geoogst. Deze oogst gebeurt vrijwel overal nog handmatig. Zuid-Afrika heeft erg veel kennis uit andere landen gehaald. Al in de zeventiende eeuw vestigden zich Franse Hugenoten in Paarl. Wijnstokken zijn uit de hele wereld geïmporteerd en de meeste wijnmakers hebben het vak geleerd in landen en gebieden als Frankrijk, Duitsland, Californië, Australië en Nieuw-Zeeland, vooral de jongere. De invloed van deze internationale kennis is merkbaar in de verschillende stijlen van wijnen uit Zuid-Afrika.

€ 5.95

Lees verder

Product
 

Domaines Ott by Ott

BY.OTT is een wijn geboren uit liefde, passie en heel veel ervaring en dat proef je! Met een mooie licht oranje-roze tint en kristalhelder van kleur. Deze nieuwe vintage heeft in de neus een verleidelijk palet met fruitige tonen van abrikoos en grapefruit. De smaak is “crispy” met fruitige en minerale tonen en een voor BY.OTT kenmerkende “spicy” afdronk. Deze rosé is het meest elegant en puur in haar soort. De assemblage van BY.OTT vintage 2017 bestaat uit een harmonieuze blend met Grenache in de hoofdrol, gecomplimenteerd door Cinsault, Syrah en een vleugje Mourvèdre, afkomstig van La Moutète, maar ook van Clos Mireille en Château de Selle (allen AOC Côtes de Provence). Deze wijn is ideaal om te combineren met eten, past goed bij vis, schaaldieren, kreeft maar ook bij vegetarische gerechten en pasta's. Wijnhuis Domaines Ott In 1896, na een rondreis door de vele wijngaarden van Frankrijk, vond Marcel Ott, een jonge afgestudeerde in agronomie-engineering uit de Elzas, eindelijk een landgoed dat hem inspireerde. Vandaag, 120 jaar later, wijden neven Christian en Jean-François Ott hun leven aan de liefde van hun voorouders voor wijnen. De naam domaines (meervoud) geeft al aan dat over verschillende landgoederen bezitten binnen de Provence, dit zijn: Château de Selle, Clos Mireill en Château Romassan. Domaines Ott is de beroemdste rosé-producent ter wereld en wordt deze ook gezien als de grondlegger van de provence wijnen.

€ 16.35

Lees verder

Product
 

Vermentino di Sardegna Olianas DOC

Vermentino di Sardegna Olianas heeft een licht gele kleur van de druiven Vermentino 85% en Nasco 15%. Aroma`s van wilde bloemen en wit fruit. De smaak is fris, fruitig en elegant. Wijnboerderij Olianas De wijnboerderij Olianas werd opgericht in 2000 en is gevestigd in Gergei, op Sardinië, het familiebedrijf heeft hier wijngaarden sinds het begin van de twintigste eeuw. De missie van de familie is het creëren van een modern product in een oude en ongerepte omgeving. Met als doel het verspreiden van de Sardijnse cultuur in Italië en wereldwijd en dit via het maken van wijnen met een hoge kwaliteit. Wijnstreek Sardinië Het eiland Sardinië bezit een prachtige, ongerepte natuur. Wie van rust en stilte houdt komt op Sardinië volop aan zijn trekken. Sardijnse wijnbouw heeft vooral de laatste tien jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Dat is te danken aan investeringen in nieuwe technieken en installaties. Al deze inspanningen hebben geleid tot een kwaliteitsverbetering van de wijnen met als gevolg de DOC status, de aanduiding voor gegarandeerde herkomstbenaming. Bodem en klimaat zijn niet altijd gunstig voor de wijnbouw. Een arme bodem droogte en gebrek aan regen kunnen voor de nodige problemen zorgen. Wel gunstig zijn de vele zonuren en de droge wind. Geschiedens De wijnbouw dateert van de 8e eeuw voor Christus. Het waren de Feniciërs die de eerste wijngaarden aanlegden. Na dit volk zijn er nog vele andere volkeren gekomen, ieder met hun eigen invloed op het eiland. Vooral de Spaanse veroveraars waren van belang voor de ontwikkeling van de wijnbouw. De Spanjaarden bleven tot het begin van de 18e eeuw, wat een verklaring vormt voor de vele aanwezige, oorspronkelijke druivenrassen. Wijnbouw vinden we veel in het zuiden en zuidwesten.

€ 14.99

Lees verder

Product
 

Aaldering Chardonnay WO Stellenbosch

Een triomf van terroir. De Zuid-Afrikaanse zon zorgt voor verrukkelijke smaken van perzik en peer in een mineraal achtige Chardonnay. In de afdronk een pikant vleugje vanille resulterend uit de gedeeltelijke hout- en sur-lie rijping. Je kunt deze wijn direct nuttigen of 5-7 jaar bewaren. Aaldering heeft met deze wijn een goede reputatie opgebouwd in verschillende toprestaurants met 1, 2 of 3 Michelinsterren en de wijnen worden ook geschonken in de American Airlines First Class, Asiana Airlines First Class, All Nippon Airways (ANA) First Class en KLM Business Class. Past goed bij zalm met boterige saus, kreeft, eend en gegrild kalfsvlees. Aaldering Vineyards & Wines Aaldering Vineyards & Wines – Luxury Lodges is een 24 hectare groot wijnlandgoed van het Nederlandse ondernemers echtpaar Marianne en Fons Aaldering. In Devon Valley, in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch, verbouwen zij vol trots en op duurzame wijze druiven waarvan bijzondere wijnen worden gemaakt. Door precisie wijnbouw en het gebruik van satellietbeelden, natuurlijke hulmiddelen, een geavanceerd solar systeem en respect voor de omgeving, streeft Aaldering ernaar absolute topwijnen te produceren, specifiek voor het terroir van de Aaldering Estate.

€ 14.15

Lees verder

Product
 

Meridia Primitivo

Meridia Primitivo heeft een donkere robijnrode kleur met paarse tonen. Intens en aromatisch bouquet met Mediterraanse aroma's. Zoals dadels en vijgen, kaneel, tabak en pruimen. Een ronde en harmonieuze en elegante wijn. Met smaken van blauwe en rode bessen en een lange afdronk. Een goede combinatie met kaas en soep. Wijngebied Sicilië Sicilië heeft een ideaal klimaat om druiven voor wijn te verbouwen en dat gebeurt dan ook al sinds de 14e eeuw. Dit zonovergoten eiland is vol van tegenstellingen. Niet in de laatste plaats op het gebied van de wijnbouw. Grote, hypermoderne wijnbedrijven en kleine traditionele wijnboeren produceren hun wijn gebroederlijk naast elkaar. Al sinds mensenheugenis is Sicilië een van de grootste wijngebieden van het land, met eigen wijnen vol smaak.

€ 5.09

Lees verder

Product
 

Montes Sauvignon Blanc Reserva DO

De koele invloed van de Pacific Oceaan levert een grote bijdrage aan de kwaliteit van deze elegante wijn. Deze Winemakers Choice Montes Sauvignon Blanc Reserva heeft in de mond een mooie groene appel en grapefruit smaken. De afronding is mooi met frisse zuren. Rijpen van de wijn Reserva rode rijpen in totaal drie jaar, waarvan twaalf maanden minsten op fust en de rest op fles. Voor witte wijnen en de rosé `s geldt een fustrijping van minimaal zes maanden en ze mogen pas na twee jaar op de markt komen. Montes Winery Vina Montes werd in 1988 opgericht door vier partners. Vanaf het begin had men de ijzersterke ambitie hadden om uit te groeien tot het beste dat Chili op wijngebied kon presteren. Montes Winery wordt wereldwijd gezien als een van de beste en meest toonaangevende Chileense wijnhuizen. Met Aurelio Montes als een van de meest begenadigde en inspirerende wijnmakers. Vina Montes won reeds vele prijzen op internationale wijnconcoursen. Tevens krijgt men zeer goede recensies in de toonaangevende wijnmagazines Wine Spectator en Decanter. Wijngaarden Vina Montes heeft vijf wijngaarden, waarvan drie in Curico Valley en twee in Colchagua, met een totale oppervlakte van ruim 600 hectare. Curicio Valley met ruim 17.00o hectare wijnlandschap wordt in drieën verdeeld : het Andesgebergte, de vlakte in het midden en de kuststreek. De wijngaarden liggen voornamelijk in het noorden aan weerzijden van de Tenorivier en in het zuiden aan beide zijden van de Lentuérivier. Beide rivieren zorgen voor irrigatie. Calchaqua en Cachapoal zijn de twee valleien die de Rappel Valley vormen. Calchaqua heeft ruim 22.000 hectare wijngaarden.

€ 6.35

Lees verder

Product
 

Montes Chardonnay Reserva DO

Montes Chardonnay Reserva van de Winemaker`s Choice is samengesteld uit Chardonnay druiven die groeien in de Curico Vallei. Curico ligt aan de voet van het Andesgebergte en in het kustgebied van de Colchagua Vallei. Koele wind in beide gebieden, zorgen voor een gestage groei van de druiven. Dit resulteert in een wijn met een enorme fruit expressie. Deze goudkleurige Montes Chardonnay Reserva wijn heeft smaken van appel en ananas en is zes maanden gerijpt op Frans eiken. Een heerlijke boterig smakende elegante wijn. Rijpen van de wijn Reserva wijnen rijpen in totaal drie jaar, waarvan twaalf maanden minsten op fust en de rest op fles. Voor witte wijnen en de rosé `s geldt een fustrijping van minimaal zes maanden en ze mogen pas na twee jaar op de markt komen. Montes Winery Vina Montes werd in 1988 opgericht door vier partners, die vanaf het begin de ijzersterke ambitie hadden om uit te groeien tot het beste dat Chili op wijngebied kon presteren. Montes Winery wordt wereldwijd gezien als een van de beste en meest toonaangevende Chileense wijnhuizen. Met Aurelio Montes als een van de meest begenadigde en inspirerende wijnmakers. Vina Montes won reeds vele prijzen op internationale wijnconcoursen en krijgt zeer goede recensies in de toonaangevende wijnmagazines Wine Spectator en Decanter. Wijngaarden Vina Montes heeft vijf wijngaarden, waarvan drie in Curico Valley en twee in Colchagua, met een totale oppervlakte van ruim 600 hectare. Curicio Valley met ruim 17.00o hectare wijnlandschap wordt in drieën verdeeld : het Andesgebergte, de vlakte in het midden en de kuststreek. De wijngaarden liggen voornamelijk in het noorden aan weerzijden van de Tenorivier en in het zuiden aan beide zijden van de Lentuérivier. Beide rivieren zorgen voor irrigatie. Calchaqua en Cachapoal zijn de twee valleien die de Rappel Valley vormen. Calchaqua heeft ruim 22.000 hectare wijngaarden.

€ 7.95

Lees verder

Product
 
Joomla SEF URLs by Artio

Winkelbeter op Facebook

winkelbeter op Facebook-agenda