Krier Pinot Gris AOP 2014

Deze wijn verleidt het publiek met zijn volle boeket en smaken. De wijn is gemaakt van het druivenras Pinot Gris en heeft een heerlijke rijpe geur, is laag in zuurgraad en zeer aangenaam om te drinken. Deze wijn kan makkelijk buiten de maaltijden om worden geserveerd, maar bij kreeft is het een uitstekende begeleider alsook voor Aziatische gerechten. Boordevol rijpe appeltjes en kruidig met een frisse smaak en veel mineralen. Laag in zuurgraad en zeer aangenaam. Wijnhuis Krier De vierde generatie van Caves Krier Frères is gevestigd in Remich, Luxemburg. Het wijnhuis is opgericht door Jean Krier, een wijnhandelaar, wijnmaker en kuiper, samen met zijn twee zonen. In 1989 nam Marc Krier het management over van zijn vader Jean, de kleinzoon van de oprichter. In 1995 creëerde Marc Krier "Rubis", Luxemburg's eerste rode wijn van Pinot Noir. Krier Frères worden beschouwd als pioniers, ook met hun witte wijnen. Hun doel is om de best mogelijk kwaliteiten te verkrijgen in al hun producten – altijd met hun personal touch. Deze houding wordt bewezen door talrijke internationale awards.

€ 6.25

Lees verder

Remich
Product
 

Krier Pinot Blanc AOP 2016

Een delicate frisse wijn. Wij raden u deze wijn aan als een all-purpose wijn voor diegene die niet zeker is welke wijn te serveren. Deze wijn is relatief neutraal en past goed bij de meeste gerechten en is aangenaam voor degenen die niet al teveel zuurgraad waarderen. Deze witte wijn heeft een geur van rijpe appel, abrikoos en muskaatdruiven, een volle smaak met een minuscuul zoetje en een lange aangename afdronk. Wijnhuis Krier De vierde generatie van Caves Krier Frères is gevestigd in Remich, Luxemburg. Het wijnhuis is opgericht door Jean Krier, een wijnhandelaar, wijnmaker en kuiper, samen met zijn twee zonen. In 1989 nam Marc Krier het management over van zijn vader Jean, de kleinzoon van de oprichter. In 1995 creëerde Marc Krier "Rubis", Luxemburg's eerste rode wijn van Pinot Noir. Krier Frères worden beschouwd als pioniers, ook met hun witte wijnen. Hun doel is om de best mogelijk kwaliteiten te verkrijgen in al hun producten – altijd met hun personal touch. Deze houding wordt bewezen door talrijke internationale awards.

€ 7.53

Lees verder

Remich
Product
 

Aaldering Florence Cabernet Sauvignon Shiraz 2014

Aaldering Florence Cabernet Sauvignon / Shiraz is een blend van 50% Cabernet Sauvignon, 45 % Shiraz en 5 % Merlot. Geur van geroosterde koffiebonen, zoethout en zwarte kersen, gevolgd door een geconcentreerde smaak van eik, zwarte bosbessen, bittere chocolade en zoethout. Een volle en wat noterige afdronk. Een wijn die het waard is om te decanteren en dan serveren. Heerlijk om te drinken bij rib-eye, lamsvlees, groene paprika, gegrilde groentes, mediterrane kruiden, knoflook en mint. Wijnhuis Aaldering Enige jaren geleden kochten Fons en Marianne Aaldering een wijngoed in Devon Valley, Stellenbosch, Zuid-Afrika. In het wijngoed werden tot op dat moment de druiven opgevoed voor andere prestigieuze wijnhuizen zoals Boschendal. Aaldering stelde een ervaren wijnmaker aan met het resultaat dat in 2010 de eerste vintage van uitzonderlijke kwaliteit op de markt werd gebracht. De wijnen blinken uit door hun intense smakelijkheid en de uitstraling van de flessen is van oogstrelende schoonheid. De wijngaarden In 1679 ontdekte Simon van der Stel, gouverneur van Kaap de Goede Hoop een mooi stukje vruchtbaar land langs de oevers van de Eerste Rivier. Nog dat zelfde jaar vestigden de eerste gezinnen zich in dit nieuwe grensdorpje 'Van der Stel se bosch'. Nu, vier eeuwen later, ligt de stad Stellenbosch in het hartje van de West-Kaap wijnvelden. In de Zuid-Afrikaanse provincie West-Kaap, te midden van de wijnlanden van Stellenbosch, staat een indrukwekkend wijnhuis met Nederlandse roots, Aaldering. Wijnmaken in het bijzondere microklimaat resulteert in bloeiende wijnstokken met topkwaliteit druiven. Op de 24 hectare grote wijngaard huizen ook 3 luxueuze lodges die de mogelijkheid bieden om te ontwaken met zicht op de schilderachtige wijnvelden en zacht glooiende heuvels.

€ 10.53

Lees verder

Aaldering Vineyards Wines
Product
 

Krier Crémant de Luxembourg Saint Cunibert Brut

De Krier Crémant de Luxembourg Saint Cunibert Brut is mooie goudgele mousserende wijn uit Luxemburg. In de neus tonen van citrus, getoast brood en zoete amandelen. Ook in z'n smaak proeven we het toast en amandelen terug. Dit gecombineerd met een verfijnde mousse en een lange afdronk heb je een hele mooie bubbel. Wijnhuis Krier De vierde generatie van Caves Krier Frères is gevestigd in Remich, Luxemburg. Het wijnhuis is opgericht door Jean Krier, een wijnhandelaar, wijnmaker en kuiper, samen met zijn twee zonen. In 1989 nam Marc Krier het management over van zijn vader Jean, de kleinzoon van de oprichter. In 1995 creëerde Marc Krier “Rubis”, Luxemburg’s eerste rode wijn van Pinot Noir. Krier Frères worden beschouwd als pioniers, ook met hun witte wijnen. Hun doel is om de best mogelijk kwaliteiten te verkrijgen in al hun producten – altijd met hun personal touch. Deze houding wordt bewezen door talrijke internationale awards.

€ 6.85

Lees verder

Krier
Product
 

Schloss Johannisberger Spätlese

Schloss Johannisberger is een volumineuze Spätlese met exotische noten van passievrucht, mango en honingmeloen. De fijne, verfrissende zuren in harmonie op de tong met een strelende zoetheid van fruit. Schloss Johannes Spätlese is in de mond, sappig en intens, met hints van rijpe abrikozen en sinaasappelen. Schloss Johannisberger In het Duitse Rheingaugebied ligt, tegen een bergflank met verscheidene terrassen, het wijndomein Schloss Johannisberg. Zijn rijke geschiedenis gaat terug tot keizer Karel, die op deze berg de eerste wijnstokken liet planten. In 1100 bouwden Benedictijnse monniken hier het eerste klooster in de Rheingau. Dertig jaar later werd een Romaanse basiliek ingewijd ter ere van Johannes de Doper. Dat was het moment dat de berg, het klooster en het gebied de naam Johannisberg kregen. Schatkamer In de kelders, die een totale lengte hebben van 250 meter en een capaciteit van 750.000 liter wijn, rijpen de wijnen in eikenhouten vaten. In de ondergrondse schatkamer, die circa negenhonderd jaar oud is, ligt het meest omvangrijke Riesling-archief ter wereld. Ongeveer 12.000 flessen uit de beste wijnjaren, beginnende bij 1748, zijn in deze kelder ondergebracht. De schatkamer is overigens voorbehouden aan echte schatten. Om de dertig jaar worden de flessen die hier zijn opgeslagen voorzichtig herkurkt. Als de kwaliteit niet langer voldoende is, wordt de fles uit de schatkamer verwijderd.

€ 39.99

Lees verder

Rheingau
Product
 

Montes Sauvignon Blanc Reserva DO

De koele invloed van de Pacific Oceaan levert een grote bijdrage aan de kwaliteit van deze elegante wijn. Deze Winemakers Choice Montes Sauvignon Blanc Reserva heeft in de mond een mooie groene appel en grapefruit smaken. De afronding is mooi met frisse zuren. Rijpen van de wijn Reserva rode rijpen in totaal drie jaar, waarvan twaalf maanden minsten op fust en de rest op fles. Voor witte wijnen en de rosé `s geldt een fustrijping van minimaal zes maanden en ze mogen pas na twee jaar op de markt komen. Montes Winery Vina Montes werd in 1988 opgericht door vier partners. Vanaf het begin had men de ijzersterke ambitie hadden om uit te groeien tot het beste dat Chili op wijngebied kon presteren. Montes Winery wordt wereldwijd gezien als een van de beste en meest toonaangevende Chileense wijnhuizen. Met Aurelio Montes als een van de meest begenadigde en inspirerende wijnmakers. Vina Montes won reeds vele prijzen op internationale wijnconcoursen. Tevens krijgt men zeer goede recensies in de toonaangevende wijnmagazines Wine Spectator en Decanter. Wijngaarden Vina Montes heeft vijf wijngaarden, waarvan drie in Curico Valley en twee in Colchagua, met een totale oppervlakte van ruim 600 hectare. Curicio Valley met ruim 17.00o hectare wijnlandschap wordt in drieën verdeeld : het Andesgebergte, de vlakte in het midden en de kuststreek. De wijngaarden liggen voornamelijk in het noorden aan weerzijden van de Tenorivier en in het zuiden aan beide zijden van de Lentuérivier. Beide rivieren zorgen voor irrigatie. Calchaqua en Cachapoal zijn de twee valleien die de Rappel Valley vormen. Calchaqua heeft ruim 22.000 hectare wijngaarden.

€ 6.35

Lees verder

Aconcagua
Product
 

Peter Zemmer Bianco Cortinie 2015

Peter Zemmer Bianco Cortinie vol van karakter. Afkomstig van geselecteerde individuele wijngaarden gevuld met wijnstokken geënt op slowgrowing onderstam en getraind op draad hekjes (Guyot) of op de pergola. De druiven van deze cuvée , Chardonnay, Pinot Grigio, Sauvignon en Gewürztraminer groeien onder de beste omstandigheden op de vallei rond het dorp Cortina. De kleur van de wijn is stro-geel tot goudgeel met een sterke bouquet van rijpe vruchten met verschillende aroma's (abrikozen, tropische vruchten, vanille). De smaak is sterk, evenwichtig en hartig, een interessant spel van de zuurgraad in de mond, harmonieus sappig en rijk met een aangename volheid. Heerlijk bij voorgerechten, vis en groente-gebaseerde hoofdgerechten en wit vlees Wijngoed Peter Zemmer Het wijngoed van Peter Zemmer ligt in de regio Alto Adige, opgericht in 1922, ligt midden in het kleine plaatsje Cortina. Het dorp ligt vlak voor de zuidelijke grens met Trentino. Het is de laatste plaats waar de meerderheid van de bevolking Duits spreekt. Het dorp ligt midden in de vallei en wordt omringd door boomgaarden en wijnvelden. Door de grote verscheidenheid aan bodemsoorten worden hier veel verschillende druiven verbouwd. Het speciale microklimaat in deze vallei zorgt ervoor dat de druiven onder de beste omstandigheden groeien. Deze klimatologische omstandigheden dragen er aan bij dat de wijnen van Peter Zemmer zich met de beste kunnen meten. Peter Zemmer is de 3e generatie van de familie Zemmer die eigenaar is van dit wijngoed.

€ 12.25

Lees verder

Alto Adige
Product
 

Moët Chandon Impérial Brut

Moët & Chandon Impérial Brut is bij uitstek de verpersoonlijking van de huisstijl van Moët & Chandon. Constant van hoge kwaliteit, open en toegankelijk in stijl, verfijnd en exclusief in uitstraling. Het ultieme aperitief. Impérial Brut refereert aan de prettig droge smaak (Brut) en aan de langdurige voorkeur van keizer Napoléon voor de Champagne van Moët & Chandon (Impérial). Moët & Chandon Moet & Chandon is gevestigd op de 20 avenue de Champagne in het plaatsje Epernay. Een geweldig mooie plek met fantastische kelders waar ze de champagne laten rijpen. Al meer dan 260 jaar staat het merk met hun champagne’s al seen vesting. Sinds de oprichting in 1743 staat het huis voor kwaliteit met al hun cuvee’s. Moet & Chandon heeft ongeveer 1500 hectare wijnranken in bezit. Waar ze de druiven Chardonnay, pinot Noir en Meunier verbouwen. Deze 3 druifsoorten zijn special geselecteerd voor de Champagne’s van Moet & Chandon. Wereldwijd de meest verkochte en best gekende champagne. Iedere anderhalve seconde wordt ergens ter wereld een fles Moët & Chandon Impérial Brut ontkurkt. Niet verwonderlijk, zelfs volkomen verdiend, als je de constant excellente kwaliteit proeft.

€ 41.95

Lees verder

Moët Chandon
Product
 

Krier Rivaner AOP 2015

Rivaner AOP 2015 is een wijn uit Luxemburg die gemaakt is van het druivenras Rivaner. Hij heeft een explosieve geur met aroma's van perzik en exotisch fruit. Vergisting op koele temperatuur om zoveel mogelijk karakteristieke fruitaroma's in de wijn te behouden. De smaak is gebalanceerd met zeer fijne fruitaroma's in de mond, gevolgd door een zeer aangename afdronk. Om beste druiven te kunnen selecteren worden de druiven handmatig geoogst. De Rivaner is ook voor veel restaurateurs een ideale aperitiefwijn die ook goed bij de diverse voorgerechten gerechten past. Fruitig met een aangenaam boeket. Een wijn die gemakkelijk als aperitief of tijdens de maaltijd gedronken kan worden. Wijnhuis Krier De vierde generatie van Caves Krier Frères is gevestigd in Remich, Luxemburg. Het wijnhuis is opgericht door Jean Krier, een wijnhandelaar, wijnmaker en kuiper, samen met zijn twee zonen. In 1989 nam Marc Krier het maangement over van zijn vader Jean, de kleinzoon van de oprichter. In 1995 creëerde Marc Krier "Rubis", Luxemburg's eerste rode wijn van Pinot Noir. Krier Frères worden beschouwd als pioniers, ook met hun witte wijnen. Hun doel is om de best mogelijk kwaliteiten te verkrijgen in al hun producten – altijd met hun personal touch. Deze houding wordt bewezen door talrijke internationale awards.

€ 3.95

Lees verder

Remich
Product
 

Portillo Sauvignon Blanc 2018

Een licht gele kleur met gouden schitteringen. In de neus aroma´s van appel, perzik en grapefruit. De pure smaak is fris en sappig. De wijn gaat uitstekend samen met visgerechten. Wijnhuis Salentein Bodegas Salentein, gelegen op 1100 meter hoogte, is in 1992 opgericht door de Nederlandse zakenman Mijndert Pon. Het project Bodegas Salentein startte in 1997, de bouw van de bodega werd in 1999 afgerond. De wijngaarden van Salentein hebben een veel langere geschiedenis. Bodegas Salentein ligt in de provincie Mendoza, het belangrijkste wijngebied van Argentinië en bestaan uit drie verschillende wijngaarden. Dit zijn: - Wijngaard San Pablo (dateert uit de 17e eeuw) - Wijngaard La Pampa - Wijngaard El Oasis In de wijngaard San Pablo groeien de druiven Sauvignon Blanc en Pinot Noir. De wijngaard ligt op 1.700 meter hoogte waardoor je uit kunt kijken over de Uco Vallei. De La Pampa wijngaard ligt tussen 1.200 en 1.300 meter hoogte. De druiven die hier groeien zijn diep geworteld in de bodem, wat je kunt proeven in het sap van de Merlot en Cabernet Sauvignon druiven. Nog lager dan de La Pampa ligt de wijngaard El Oasis tussen 1.050 en 1.200 meter hoogte. In tegenstelling tot de wijngaard San Pablo is het groeiseizoen hier veel langer. Dit komt door de gematigde temperatuur. Chardonnay en Malbec hebben een langere tijd nodig om te rijpen, daarom is de wijngaard La Pampa hiervoor bij uitstek geschikt.

€ 8.82

Lees verder

Bodegas Salentein
Product
 

Niepoort Dry White

Niepoort Rappit Dry White is uitsluitend van witte druiven gemaakt en is een blend van verschillende jaargangen om een constante kwaliteit te verkrijgen. Deze Rappit Dry White wordt gemaakt op de traditionele wijze. Het uiteindelijke mengsel bevat verschillende wijnen in eikenhouten vaten die gemiddelde van 3,5 jaar worden gerijpt. Een gouden kleur, met noten en amandelen aroma en een frisse geconcentreerde afdronk. Geweldig als gekoelde aperitief of met tonic water, ijs en een schijfje citroen of citroenschil. Serveertemperatuur 5 -10 graden. Geopend 1 maand houdbaar. Niepoort Vinhos Niepoort werd in 1842 opgericht door de Nederlander Eduard Kebe. Een aantal jaar later kwam de eerste van der Niepoort in het bedrijf, hieraan dankt Niepoort ook haar naam. Tot op de dag van vandaag heeft de huidige eigenaar Dirk van der Niepoort een Nederlands paspoort. Geen Porthuis wordt op zo'n persoonlijke manier geleid als Niepoort Vinhos. Verantwoordelijk voor deze persoonlijke stijl is de enthousiaste Dirk van der Niepoort die de zesde generatie vertegenwoordigd. Het van oorsprong Nederlandse Porthuis is al jaren bekend in vele landen ter wereld met hun uitmuntende kwaliteit Port. Tegenwoordig zijn ook de wijnen niet meer weg te denken. Met een tomeloze energie en een eigenwijze, soms wat brutale manier van Port- en wijn maken weet Dirk van der Niepoort steeds weer te verrassen.

€ 11.95

Lees verder

Douro
Product
 

Niepoort Tawny

Niepoort Tawny Port heeft een licht intense amberkleurige kleur. De geur heeft veel gedroogd fruit zoals vijgen, rozijnen en krenten, ook is karamel en gebrande noten duidelijk waarneembaar. De smaak heeft gedroogd fruit waarbij rozijnen overheerst, de afdronk is zeer lang en in balans. Serveertemperatuur 13-16 graden. Geopend een maand houdbaar. Tawny Port Een echte Tawny krijgt zijn naam niet zomaar. Daarvoor moet deze minimaal drie jaar rijpen op houten vaten. Het hout zorgt niet alleen voor de diepe taankleur, maar geeft de Port ook steeds meer smaak. Die is zachter en complexer dan de Ruby; u proeft onder andere karamel, noten en een vleugje chutney. In de verte haalt u er misschien ook wel vijgen uit. Niepoort Vinhos Niepoort werd in 1842 opgericht door de Nederlander Eduard Kebe. Een aantal jaar later kwam de eerste van der Niepoort in het bedrijf, hieraan dankt Niepoort ook haar naam. Tot op de dag van vandaag heeft de huidige eigenaar Dirk van der Niepoort een Nederlands paspoort. Geen Porthuis wordt op zo'n persoonlijke manier geleid als Niepoort Vinhos. Verantwoordelijk voor deze persoonlijke stijl is de enthousiaste Dirk van der Niepoort die de zesde generatie vertegenwoordigd. Het van oorsprong Nederlandse Porthuis is al jaren bekend in vele landen ter wereld met hun uitmuntende kwaliteit Port en tegenwoordig zijn ook de wijnen niet meer weg te denken. Met een tomeloze energie en een eigenwijze, soms wat brutale manier van Port- en wijn maken weet Dirk van der Niepoort steeds weer te verrassen.

€ 13.65

Lees verder

Douro
Product
 

Terra Linda Syrah 2017

Terra Linda betekent vrij vertaald 'van mooie grond'. Deze Spaanse wijn van Syrah druif is expressief en heeft mooi tonen van donker fruit en heerlijke kruidigheid. De wijn is zacht en rond in de aanzet en de volle, zwoele afdronk met duidelijke hints van vanille en cacao doet de bij elke glas verlangen naar het volgende. Heerlijk bij een blokje kaas of en mooi stuk gegrild vlees. Wijngebied Castilla la Mancha Het gebied Castilla-La Mancha strekt zich uit over de hele zuidelijke helft van Spanje's Centrale Meseta . Het is acht miljoen ha (80.000 vierkante km) groot en bevat vijf provincies: Albacete , Ciudad Real , Cuenca , Guadalajara en Toledo. Castilla-La Mancha produceert 50% van de totale Spaanse wijnproductie (18 miljoen hl). De relatief goedkope grondprijs verklaart waarschijnlijk waarom veel van Spanje's grootste wijnbedrijven zich hier in de loop van de jaren '70 en '80 gevestigd hebben. Ze brachten nieuwe technologie mee en profiteerden volop van de onafgebroken zonneschijn waarin de hoogvlakte dag in dag uit baadt. In wijnopzicht blijft een groot deel van Castilla-La Mancha toch zo goed als onondekt . De autonomia is de geschiedenis ingegaan als een massaproducent van slobberwijnen die bestemd waren voor vermenging, destillatie en plaatselijke consumptie. We mogen echter niet vergeten dat daar ook vraag naar was. Klimaat De vlakten van La Mancha, gelegen op een gemiddelde hoogte van ca. 700 meter, hebben een typisch continentaal klimaat; de ijzig koude winters maken in het voorjaar vrijwel direct plaats voor een verzengende hitte in de zomer. De zomertemperatuur is vaak 45ºC, terwijl in de winter de temperatuur kan dalen tot –12/15ºC. Het gebied is redelijk vlak met zo nu en dan een heuvel. De roodachtig bruine bodem, die stamt uit Mioceensediment, heeft een hoog kalksteengehalte. Het gebied is het hele jaar droog omdat de omringende bergen de toegang blokkeren voor vochtige fronten vanuit de zee. De hoeveelheid regen is schaars – slechts 300 tot 400 mm per jaar – en lange periodes van droogte komen vaak voor. Dit is ook de doorslaggevende oorzaak voor het feit dat meer dan 95% van La Mancha’s wijngaarden uit zeer droge landbouwgrond bestaat. Daarnaast heeft de streek meer dan 3.000 uur zon per jaar.

€ 6.65

Lees verder

Castilla la Mancha
Product
 

Armand De Brignac Champagne Rosé

Een mooie zalmkleurige wijn met frisse aroma’s van aardbei en zwarte bessen. Een rijk bouquet met hinten van rood fruit, opgevolgd door lichte tonen van toast bij de afdronk. De Armand de Brignac Rosé is gebotteld in een schitterend mooie fles met een rosé gouden kleur en is omhuld door de bijpassende verpakking die met fluweel bekleed is en afgewerkt met rosé goud. Een goede combinatie met tonijn, paté en lichte rood vlees gerechten zoals carpaccio. Ook goed te combineren met sushi gerechten en sashimi. Champagnehuis Cattier Armand de Brignac is de luxueuze Champagne van het bekroonde Franse champagnehuis Cattier uit Chigny-les-Roses. De Champagne werd onlangs met 98 uit 100 punten uitgeroepen tot 's werelds beste Champagne in een blindproeverij van 1000 verschillende champagnemerken. Ook wereldberoemde wijncritici als José Penin, Jancis Robinson en Robert Parker gaven Armand de Brignac lovende recensies. De Armand de Brignac Champagne wordt middels een traditionele handmatige en arbeidsintensieve methode gebotteld in gelimiteerde oplages. Dit werk wordt door slechts acht vaste arbeidskrachten uitgevoerd, onder toeziend oog van vader Jean-Jacques Cattier en diens zoon oenoloog Alexandre.

€ 369.95

Lees verder

Armand De Brignac
Product
 

G.H. Mumm Cordon Rouge Brut

Cordon Rouge is een verfrissende, uitgebalanceerde champagne, met een subtiel en intens karakter, fijne bubbels en lange zachte afdronk. Aroma's van rijp vers fruit zoals witte perzik en abrikoos, en tonen van tropisch fruit en elegante bloemen. Hints van vanille en caramel geven een rijke body en een fluwelen textuur.

€ 47.95

Lees verder

Mumm
Product
 

Terra Linda Syrah in Luxe Doos

Terra Linda betekent vrij vertaald 'van mooie grond'. Deze Spaanse wijn van Syrah druif is expressief en heeft mooi tonen van donker fruit en heerlijke kruidigheid. De wijn is zacht en rond in de aanzet en de volle, zwoele afdronk met duidelijke hints van vanille en cacao doet de bij elke glas verlangen naar het volgende. Heerlijk bij een blokje kaas of en mooi stuk gegrild vlees. Nu in een limited edition luxe houten kist. Wees er snel bij, want op=op! Wijngebied Castilla la Mancha Het gebied Castilla-La Mancha strekt zich uit over de hele zuidelijke helft van Spanje's Centrale Meseta . Het is acht miljoen ha (80.000 vierkante km) groot en bevat vijf provincies: Albacete , Ciudad Real , Cuenca , Guadalajara en Toledo. Castilla-La Mancha produceert 50% van de totale Spaanse wijnproductie (18 miljoen hl). De relatief goedkope grondprijs verklaart waarschijnlijk waarom veel van Spanje's grootste wijnbedrijven zich hier in de loop van de jaren '70 en '80 gevestigd hebben. Ze brachten nieuwe technologie mee en profiteerden volop van de onafgebroken zonneschijn waarin de hoogvlakte dag in dag uit baadt. In wijnopzicht blijft een groot deel van Castilla-La Mancha toch zo goed als onondekt . De autonomia is de geschiedenis ingegaan als een massaproducent van slobberwijnen die bestemd waren voor vermenging, destillatie en plaatselijke consumptie. We mogen echter niet vergeten dat daar ook vraag naar was. Klimaat De vlakten van La Mancha, gelegen op een gemiddelde hoogte van ca. 700 meter, hebben een typisch continentaal klimaat; de ijzig koude winters maken in het voorjaar vrijwel direct plaats voor een verzengende hitte in de zomer. De zomertemperatuur is vaak 45ºC, terwijl in de winter de temperatuur kan dalen tot –12/15ºC. Het gebied is redelijk vlak met zo nu en dan een heuvel. De roodachtig bruine bodem, die stamt uit Mioceensediment, heeft een hoog kalksteengehalte. Het gebied is het hele jaar droog omdat de omringende bergen de toegang blokkeren voor vochtige fronten vanuit de zee. De hoeveelheid regen is schaars – slechts 300 tot 400 mm per jaar – en lange periodes van droogte komen vaak voor. Dit is ook de doorslaggevende oorzaak voor het feit dat meer dan 95% van La Mancha’s wijngaarden uit zeer droge landbouwgrond bestaat. Daarnaast heeft de streek meer dan 3.000 uur zon per jaar.

€ 12.85

Lees verder

Castilla la Mancha
Product
 

Porto Seguro Tawny

Om te beginnen is niet Vintage Port de favoriete port na het eten in Portugal, maar Tawny port. Porto Seguro Tawny heeft een zoete, elegante en prettige smaak. Serveer temperatuur 13-16 graden. Geopend een maand houdbaar. Tawny Port Tawny Port begint eigenlijk als een Ruby Port, maar dan brengt een langere periode door op hout om de port te verzachten en zijn ronde karakter te geven. De grote eiken vaten zijn enigszins poreus, hierdoor komt er zuurstof door die door de jaren heen een deel van de wijn verdampt. Dit concentreert smaken in de resterende port en laat een lichte "luchtspleet" bovenaan het vat over. Door deze lucht kan de Tawny Port oxideren tijdens zijn tijd in de eiken vat. Omdat dit oxidatieproces plaatsvindt, verandert de kleur van de wijn langzaam van een paarsrode kleur tot een Tawny of roodbruine kleur. Hoe meer tijd de Tawny doorbrengt in hout, hoe meer de smaak en de kleur van de Tawny complexer wordt. Deze Tawny heeft een zoete, elegante en prettige smaak. Serveer temperatuur 13-16 graden. Geopend een maand houdbaar. Wijnhuis Manoel D. Pocas Jumior De geschiedenis van het wijnhuis Manoel D. Poças Junior begon in 1918 toen Manuel Domingues Puddles Junior, geboren in het hart van het Port gebied, besloot om een eigen bedrijf te starten. Manuel was 30 jaar met enige werkervaring in en rondom Porto. Samen met zijn oom richtte hij het bedrijf op om voor de belangrijkste producenten in de regio brandy te gaan verkopen. Eerst runde hij samen met zijn oom het bedrijf. In de daarop volgende jaren en decennia kwamen zijn broers, vrouw en kleinkinderen ook in het bedrijf. De hele Puddles familie had een passie voor wijn in combinatie met respect voor traditie met daarnaast een open geest voor innovatie door de nieuwe generaties. Vandaag de dag heeft de familie drie vijfde van de beste wijngaarden in het Douro gebied. Met nog altijd veel passie voor kwaliteit en betrokkenheid door de hele familie.

€ 8.15

Lees verder

Douro
Product
 

Green Wine Company Tempranillo 2017

Green Wine Company Tempranillo is een robijnrode wijn. De wijn heeft een uitgebalanceerde smaak van rijpe bosvruchten en kruiden op basis van van de karaktervolle Tempranillo druif. Deze wijn combineert erg goed met biologische kazen, tapas, rijstschotels en vleesgerechten. Wijn uit Ecosysteem The Green Wine Company heeft als doel om samen met zijn gepassioneerde wijnboeren duurzame wijnen uit een uitgebalanceerd ecosysteem in de wijngaarden te creëren. Tussen de wijnranken groeien bloemen en kruiden, vliegen lieveheersbeestjes en zoemen de bijen. De natuur krijgt de ruimte om zijn gang te gaan en wordt daarbij niet geholpen of geremd door het gebruik van bestrijdingsmiddelen of groeiversnellers. Ook op deze manier blijven wijnranken gezond en produceren deze mooie druiven voor een duurzame wijn.

€ 6.10

Lees verder

Castilla la Mancha
Product
 

Hugo Holunder Limette

Hugo Holunder & Limette is een verfrissende cocktail van Prosecco, vlierbloesemstroop, verse munt en soda water. Bij de cocktail hoort ook een strookje citroenschil of een schijfje appel en wat verse munt en ijsblokjes. Optioneel kun je bruiswater toevoegen als je het drankje wat verfrissende en lichter, lekkerder vindt. De perfecte Hugo Holunder & Limette is ijskoud. Bijzonder Aperitief Hugo is een zomerse cocktail die voornamelijk in Noord-Italië gedronken wordt, maar die sinds de zomer van 2010 steeds meer bekend wordt in de rest van Europa. Op een terrasje of restaurant in de regio Trentino-Zuid-Tirol drinkt iedereen deze aperitief, het drankje komt uit Bolzano. Maar ook in Duitsland schuift iedereen de enigszins vergelijkbare Aperol Spritz of Mojito al aan de kant voor Hugo. In Italië spreken ze trouwens Hugo uit als Oe-gho en in Duitsland als Hoe-gho. Zo langzamerhand is men in Nederland ook niet meer onbekend met de Hugo. Alcoholpercentage 6,9 %. Wijnhuis Peter Mertens De Hugo rosé is van het wijnhuis Peter Mertens. In 1924 is het wijnhuis Peter Mertes opgericht door de wijnmaker Peter Mertes. De onderneming werd opgericht in het kleine dorpje Minheim aan de Moezel. De familie van Mertes verbouwde al meer dan 600 jaar druiven aan Moezel, echter vond Peter Mertes het tijd worden om onder de familienaam Mertes te gaan produceren. De basis van zijn kwaliteitswijnen is ontstaan tussen de bekende wijngebieden Bernkastel en Piesport aan de Moezel. In de vijftiger jaren werd de aanbouw uitgebreid onder leiding van de schoonzoon Dr. Gustav Willkomm. Hij werkete in de bekende gebieden aan de Rijn (Nierstein, Oppenheim, Bingen, Mainz) en wat later in Pfalz. Tien jaar later werd het assortiment uitgebreid met wijnen uit de Rheingau. Wereldwijd Vandaag vindt men de wijnen in alle delen vaHugo Rosé Holunder & Limette Duitsland en in vele landen over de gehele wereld. De visie van destijds die Peter Mertes in 1924 voor ogen had, staat tot op de dag van vandaag nog hoog in het vaandel, de meest optimale prijs kwaliteit blijven leveren en garanderen. Inmiddels is Peter Mertes uitgegroeid tot een bedrijf van enkele honderden medewerkers. Peter Mertes wordt inmiddels vertegenwoordigd in bijna 60 landen over de gehele wereld.

€ 3.99

Lees verder

Mosel
Product
 

Quinta de Santiago Loureiro 2016

Loureiro is een zeer oude druif, groeit voornamelijk in de bovenste Minho langs rivier de Lima en is met de Moscatel een van de meest geparfumeerde druivensoorten (acacia, perzik, laurier etc.) en is altijd in assemblages gebruikt. Deze wijn Loureiro echter is 100% en een van de weinige geproduceerde 'mono-cépage' wijnen en juist daardoor wel bijzonder. Het wijnhuis Quinta de Santiago is gelegen ten noordwesten van Portugal in het afgebakende gebied van Vinho Verde, in het bijzonder in de sub regio van Monção en Melgaço. Hier produceert Quinta de Santiago wijnen van de beste druiven van de Touriga Nacional, Tinta Roriz en Alvarinho soorten. Quinta de Santiago staat voor exclusieve wijnen van hoge kwaliteit. De wijngaard is eigendom van de familie sinds 1899, waar unieke wijnen met veel passie worden geproduceerd met behulp van de zeer traditionele methode en kennis die hun overgrootmoeder aan de nieuwe generatie heeft overgedragen. Wijnstreek - Vinho Verde Vinho Verde is Portugal's grootste wijnstreek en wordt in het noorden begrensd door de Minho rivier, aan de Spaanse grens. De DOC eindigt in het zuiden bij Porto, aan de Douro. Er valt hier veel regen waardoor de druiven snel groeien en weinig suikers opbouwen. Dat verklaart het lage alcoholpercentage van de wijnen. Het Verde in de naam verwijst niet naar de groene schijn van de witte wijn maar naar de vroege 'groene' oogst in het begin van de zomer. Het is die frisse, niet geheel rijpe stijl, die de Vinho Verde zijn unieke karakter geeft.

€ 6.45

Lees verder

Quinta de Santiago
Product
 
Joomla SEF URLs by Artio

Zoek & boek uw vakantie

Winkelbeter op Facebook

winkelbeter op Facebook-agenda