Krier Crémant de Luxembourg Saint Cunibert Brut

De Krier Crémant de Luxembourg Saint Cunibert Brut is mooie goudgele mousserende wijn uit Luxemburg. In de neus tonen van citrus, getoast brood en zoete amandelen. Ook in z'n smaak proeven we het toast en amandelen terug. Dit gecombineerd met een verfijnde mousse en een lange afdronk heb je een hele mooie bubbel. Wijnhuis Krier De vierde generatie van Caves Krier Frères is gevestigd in Remich, Luxemburg. Het wijnhuis is opgericht door Jean Krier, een wijnhandelaar, wijnmaker en kuiper, samen met zijn twee zonen. In 1989 nam Marc Krier het management over van zijn vader Jean, de kleinzoon van de oprichter. In 1995 creëerde Marc Krier “Rubis”, Luxemburg’s eerste rode wijn van Pinot Noir. Krier Frères worden beschouwd als pioniers, ook met hun witte wijnen. Hun doel is om de best mogelijk kwaliteiten te verkrijgen in al hun producten – altijd met hun personal touch. Deze houding wordt bewezen door talrijke internationale awards.

€ 6.85

Lees verder

Krier
Product
 

Krier Pinot Gris AOP 2014

Deze wijn verleidt het publiek met zijn volle boeket en smaken. De wijn is gemaakt van het druivenras Pinot Gris en heeft een heerlijke rijpe geur, is laag in zuurgraad en zeer aangenaam om te drinken. Deze wijn kan makkelijk buiten de maaltijden om worden geserveerd, maar bij kreeft is het een uitstekende begeleider alsook voor Aziatische gerechten. Boordevol rijpe appeltjes en kruidig met een frisse smaak en veel mineralen. Laag in zuurgraad en zeer aangenaam. Wijnhuis Krier De vierde generatie van Caves Krier Frères is gevestigd in Remich, Luxemburg. Het wijnhuis is opgericht door Jean Krier, een wijnhandelaar, wijnmaker en kuiper, samen met zijn twee zonen. In 1989 nam Marc Krier het management over van zijn vader Jean, de kleinzoon van de oprichter. In 1995 creëerde Marc Krier "Rubis", Luxemburg's eerste rode wijn van Pinot Noir. Krier Frères worden beschouwd als pioniers, ook met hun witte wijnen. Hun doel is om de best mogelijk kwaliteiten te verkrijgen in al hun producten – altijd met hun personal touch. Deze houding wordt bewezen door talrijke internationale awards.

€ 6.25

Lees verder

Remich
Product
 

Schloss Johannisberger Spätlese

Schloss Johannisberger is een volumineuze Spätlese met exotische noten van passievrucht, mango en honingmeloen. De fijne, verfrissende zuren in harmonie op de tong met een strelende zoetheid van fruit. Schloss Johannes Spätlese is in de mond, sappig en intens, met hints van rijpe abrikozen en sinaasappelen. Schloss Johannisberger In het Duitse Rheingaugebied ligt, tegen een bergflank met verscheidene terrassen, het wijndomein Schloss Johannisberg. Zijn rijke geschiedenis gaat terug tot keizer Karel, die op deze berg de eerste wijnstokken liet planten. In 1100 bouwden Benedictijnse monniken hier het eerste klooster in de Rheingau. Dertig jaar later werd een Romaanse basiliek ingewijd ter ere van Johannes de Doper. Dat was het moment dat de berg, het klooster en het gebied de naam Johannisberg kregen. Schatkamer In de kelders, die een totale lengte hebben van 250 meter en een capaciteit van 750.000 liter wijn, rijpen de wijnen in eikenhouten vaten. In de ondergrondse schatkamer, die circa negenhonderd jaar oud is, ligt het meest omvangrijke Riesling-archief ter wereld. Ongeveer 12.000 flessen uit de beste wijnjaren, beginnende bij 1748, zijn in deze kelder ondergebracht. De schatkamer is overigens voorbehouden aan echte schatten. Om de dertig jaar worden de flessen die hier zijn opgeslagen voorzichtig herkurkt. Als de kwaliteit niet langer voldoende is, wordt de fles uit de schatkamer verwijderd.

€ 39.99

Lees verder

Rheingau
Product
 

Niepoort Dry White

Niepoort Rappit Dry White is uitsluitend van witte druiven gemaakt en is een blend van verschillende jaargangen om een constante kwaliteit te verkrijgen. Deze Rappit Dry White wordt gemaakt op de traditionele wijze. Het uiteindelijke mengsel bevat verschillende wijnen in eikenhouten vaten die gemiddelde van 3,5 jaar worden gerijpt. Een gouden kleur, met noten en amandelen aroma en een frisse geconcentreerde afdronk. Geweldig als gekoelde aperitief of met tonic water, ijs en een schijfje citroen of citroenschil. Serveertemperatuur 5 -10 graden. Geopend 1 maand houdbaar. Niepoort Vinhos Niepoort werd in 1842 opgericht door de Nederlander Eduard Kebe. Een aantal jaar later kwam de eerste van der Niepoort in het bedrijf, hieraan dankt Niepoort ook haar naam. Tot op de dag van vandaag heeft de huidige eigenaar Dirk van der Niepoort een Nederlands paspoort. Geen Porthuis wordt op zo'n persoonlijke manier geleid als Niepoort Vinhos. Verantwoordelijk voor deze persoonlijke stijl is de enthousiaste Dirk van der Niepoort die de zesde generatie vertegenwoordigd. Het van oorsprong Nederlandse Porthuis is al jaren bekend in vele landen ter wereld met hun uitmuntende kwaliteit Port. Tegenwoordig zijn ook de wijnen niet meer weg te denken. Met een tomeloze energie en een eigenwijze, soms wat brutale manier van Port- en wijn maken weet Dirk van der Niepoort steeds weer te verrassen.

€ 11.95

Lees verder

Douro
Product
 

Green Wine Company Tempranillo 2017

Green Wine Company Tempranillo is een robijnrode wijn. De wijn heeft een uitgebalanceerde smaak van rijpe bosvruchten en kruiden op basis van van de karaktervolle Tempranillo druif. Deze wijn combineert erg goed met biologische kazen, tapas, rijstschotels en vleesgerechten. Wijn uit Ecosysteem The Green Wine Company heeft als doel om samen met zijn gepassioneerde wijnboeren duurzame wijnen uit een uitgebalanceerd ecosysteem in de wijngaarden te creëren. Tussen de wijnranken groeien bloemen en kruiden, vliegen lieveheersbeestjes en zoemen de bijen. De natuur krijgt de ruimte om zijn gang te gaan en wordt daarbij niet geholpen of geremd door het gebruik van bestrijdingsmiddelen of groeiversnellers. Ook op deze manier blijven wijnranken gezond en produceren deze mooie druiven voor een duurzame wijn.

€ 6.10

Lees verder

Castilla la Mancha
Product
 

Hugo Holunder Limette

Hugo Holunder & Limette is een verfrissende cocktail van Prosecco, vlierbloesemstroop, verse munt en soda water. Bij de cocktail hoort ook een strookje citroenschil of een schijfje appel en wat verse munt en ijsblokjes. Optioneel kun je bruiswater toevoegen als je het drankje wat verfrissende en lichter, lekkerder vindt. De perfecte Hugo Holunder & Limette is ijskoud. Bijzonder Aperitief Hugo is een zomerse cocktail die voornamelijk in Noord-Italië gedronken wordt, maar die sinds de zomer van 2010 steeds meer bekend wordt in de rest van Europa. Op een terrasje of restaurant in de regio Trentino-Zuid-Tirol drinkt iedereen deze aperitief, het drankje komt uit Bolzano. Maar ook in Duitsland schuift iedereen de enigszins vergelijkbare Aperol Spritz of Mojito al aan de kant voor Hugo. In Italië spreken ze trouwens Hugo uit als Oe-gho en in Duitsland als Hoe-gho. Zo langzamerhand is men in Nederland ook niet meer onbekend met de Hugo. Alcoholpercentage 6,9 %. Wijnhuis Peter Mertens De Hugo rosé is van het wijnhuis Peter Mertens. In 1924 is het wijnhuis Peter Mertes opgericht door de wijnmaker Peter Mertes. De onderneming werd opgericht in het kleine dorpje Minheim aan de Moezel. De familie van Mertes verbouwde al meer dan 600 jaar druiven aan Moezel, echter vond Peter Mertes het tijd worden om onder de familienaam Mertes te gaan produceren. De basis van zijn kwaliteitswijnen is ontstaan tussen de bekende wijngebieden Bernkastel en Piesport aan de Moezel. In de vijftiger jaren werd de aanbouw uitgebreid onder leiding van de schoonzoon Dr. Gustav Willkomm. Hij werkete in de bekende gebieden aan de Rijn (Nierstein, Oppenheim, Bingen, Mainz) en wat later in Pfalz. Tien jaar later werd het assortiment uitgebreid met wijnen uit de Rheingau. Wereldwijd Vandaag vindt men de wijnen in alle delen vaHugo Rosé Holunder & Limette Duitsland en in vele landen over de gehele wereld. De visie van destijds die Peter Mertes in 1924 voor ogen had, staat tot op de dag van vandaag nog hoog in het vaandel, de meest optimale prijs kwaliteit blijven leveren en garanderen. Inmiddels is Peter Mertes uitgegroeid tot een bedrijf van enkele honderden medewerkers. Peter Mertes wordt inmiddels vertegenwoordigd in bijna 60 landen over de gehele wereld.

€ 3.99

Lees verder

Mosel
Product
 

Terra Linda Syrah 2017

Terra Linda betekent vrij vertaald 'van mooie grond'. Deze Spaanse wijn van Syrah druif is expressief en heeft mooi tonen van donker fruit en heerlijke kruidigheid. De wijn is zacht en rond in de aanzet en de volle, zwoele afdronk met duidelijke hints van vanille en cacao doet de bij elke glas verlangen naar het volgende. Heerlijk bij een blokje kaas of en mooi stuk gegrild vlees. Wijngebied Castilla la Mancha Het gebied Castilla-La Mancha strekt zich uit over de hele zuidelijke helft van Spanje's Centrale Meseta . Het is acht miljoen ha (80.000 vierkante km) groot en bevat vijf provincies: Albacete , Ciudad Real , Cuenca , Guadalajara en Toledo. Castilla-La Mancha produceert 50% van de totale Spaanse wijnproductie (18 miljoen hl). De relatief goedkope grondprijs verklaart waarschijnlijk waarom veel van Spanje's grootste wijnbedrijven zich hier in de loop van de jaren '70 en '80 gevestigd hebben. Ze brachten nieuwe technologie mee en profiteerden volop van de onafgebroken zonneschijn waarin de hoogvlakte dag in dag uit baadt. In wijnopzicht blijft een groot deel van Castilla-La Mancha toch zo goed als onondekt . De autonomia is de geschiedenis ingegaan als een massaproducent van slobberwijnen die bestemd waren voor vermenging, destillatie en plaatselijke consumptie. We mogen echter niet vergeten dat daar ook vraag naar was. Klimaat De vlakten van La Mancha, gelegen op een gemiddelde hoogte van ca. 700 meter, hebben een typisch continentaal klimaat; de ijzig koude winters maken in het voorjaar vrijwel direct plaats voor een verzengende hitte in de zomer. De zomertemperatuur is vaak 45ºC, terwijl in de winter de temperatuur kan dalen tot –12/15ºC. Het gebied is redelijk vlak met zo nu en dan een heuvel. De roodachtig bruine bodem, die stamt uit Mioceensediment, heeft een hoog kalksteengehalte. Het gebied is het hele jaar droog omdat de omringende bergen de toegang blokkeren voor vochtige fronten vanuit de zee. De hoeveelheid regen is schaars – slechts 300 tot 400 mm per jaar – en lange periodes van droogte komen vaak voor. Dit is ook de doorslaggevende oorzaak voor het feit dat meer dan 95% van La Mancha’s wijngaarden uit zeer droge landbouwgrond bestaat. Daarnaast heeft de streek meer dan 3.000 uur zon per jaar.

€ 6.65

Lees verder

Castilla la Mancha
Product
 

Krier Rivaner AOP 2015

Rivaner AOP 2015 is een wijn uit Luxemburg die gemaakt is van het druivenras Rivaner. Hij heeft een explosieve geur met aroma's van perzik en exotisch fruit. Vergisting op koele temperatuur om zoveel mogelijk karakteristieke fruitaroma's in de wijn te behouden. De smaak is gebalanceerd met zeer fijne fruitaroma's in de mond, gevolgd door een zeer aangename afdronk. Om beste druiven te kunnen selecteren worden de druiven handmatig geoogst. De Rivaner is ook voor veel restaurateurs een ideale aperitiefwijn die ook goed bij de diverse voorgerechten gerechten past. Fruitig met een aangenaam boeket. Een wijn die gemakkelijk als aperitief of tijdens de maaltijd gedronken kan worden. Wijnhuis Krier De vierde generatie van Caves Krier Frères is gevestigd in Remich, Luxemburg. Het wijnhuis is opgericht door Jean Krier, een wijnhandelaar, wijnmaker en kuiper, samen met zijn twee zonen. In 1989 nam Marc Krier het maangement over van zijn vader Jean, de kleinzoon van de oprichter. In 1995 creëerde Marc Krier "Rubis", Luxemburg's eerste rode wijn van Pinot Noir. Krier Frères worden beschouwd als pioniers, ook met hun witte wijnen. Hun doel is om de best mogelijk kwaliteiten te verkrijgen in al hun producten – altijd met hun personal touch. Deze houding wordt bewezen door talrijke internationale awards.

€ 3.95

Lees verder

Remich
Product
 

Krier Pinot Blanc AOP 2016

Een delicate frisse wijn. Wij raden u deze wijn aan als een all-purpose wijn voor diegene die niet zeker is welke wijn te serveren. Deze wijn is relatief neutraal en past goed bij de meeste gerechten en is aangenaam voor degenen die niet al teveel zuurgraad waarderen. Deze witte wijn heeft een geur van rijpe appel, abrikoos en muskaatdruiven, een volle smaak met een minuscuul zoetje en een lange aangename afdronk. Wijnhuis Krier De vierde generatie van Caves Krier Frères is gevestigd in Remich, Luxemburg. Het wijnhuis is opgericht door Jean Krier, een wijnhandelaar, wijnmaker en kuiper, samen met zijn twee zonen. In 1989 nam Marc Krier het management over van zijn vader Jean, de kleinzoon van de oprichter. In 1995 creëerde Marc Krier "Rubis", Luxemburg's eerste rode wijn van Pinot Noir. Krier Frères worden beschouwd als pioniers, ook met hun witte wijnen. Hun doel is om de best mogelijk kwaliteiten te verkrijgen in al hun producten – altijd met hun personal touch. Deze houding wordt bewezen door talrijke internationale awards.

€ 7.53

Lees verder

Remich
Product
 

Aaldering Florence Cabernet Sauvignon Shiraz 2014

Aaldering Florence Cabernet Sauvignon / Shiraz is een blend van 50% Cabernet Sauvignon, 45 % Shiraz en 5 % Merlot. Geur van geroosterde koffiebonen, zoethout en zwarte kersen, gevolgd door een geconcentreerde smaak van eik, zwarte bosbessen, bittere chocolade en zoethout. Een volle en wat noterige afdronk. Een wijn die het waard is om te decanteren en dan serveren. Heerlijk om te drinken bij rib-eye, lamsvlees, groene paprika, gegrilde groentes, mediterrane kruiden, knoflook en mint. Wijnhuis Aaldering Enige jaren geleden kochten Fons en Marianne Aaldering een wijngoed in Devon Valley, Stellenbosch, Zuid-Afrika. In het wijngoed werden tot op dat moment de druiven opgevoed voor andere prestigieuze wijnhuizen zoals Boschendal. Aaldering stelde een ervaren wijnmaker aan met het resultaat dat in 2010 de eerste vintage van uitzonderlijke kwaliteit op de markt werd gebracht. De wijnen blinken uit door hun intense smakelijkheid en de uitstraling van de flessen is van oogstrelende schoonheid. De wijngaarden In 1679 ontdekte Simon van der Stel, gouverneur van Kaap de Goede Hoop een mooi stukje vruchtbaar land langs de oevers van de Eerste Rivier. Nog dat zelfde jaar vestigden de eerste gezinnen zich in dit nieuwe grensdorpje 'Van der Stel se bosch'. Nu, vier eeuwen later, ligt de stad Stellenbosch in het hartje van de West-Kaap wijnvelden. In de Zuid-Afrikaanse provincie West-Kaap, te midden van de wijnlanden van Stellenbosch, staat een indrukwekkend wijnhuis met Nederlandse roots, Aaldering. Wijnmaken in het bijzondere microklimaat resulteert in bloeiende wijnstokken met topkwaliteit druiven. Op de 24 hectare grote wijngaard huizen ook 3 luxueuze lodges die de mogelijkheid bieden om te ontwaken met zicht op de schilderachtige wijnvelden en zacht glooiende heuvels.

€ 10.53

Lees verder

Aaldering Vineyards Wines
Product
 

G.H. Mumm Cordon Rouge Brut

Cordon Rouge is een verfrissende, uitgebalanceerde champagne, met een subtiel en intens karakter, fijne bubbels en lange zachte afdronk. Aroma's van rijp vers fruit zoals witte perzik en abrikoos, en tonen van tropisch fruit en elegante bloemen. Hints van vanille en caramel geven een rijke body en een fluwelen textuur.

€ 47.95

Lees verder

Mumm
Product
 

Terra Linda Syrah in Luxe Doos

Terra Linda betekent vrij vertaald 'van mooie grond'. Deze Spaanse wijn van Syrah druif is expressief en heeft mooi tonen van donker fruit en heerlijke kruidigheid. De wijn is zacht en rond in de aanzet en de volle, zwoele afdronk met duidelijke hints van vanille en cacao doet de bij elke glas verlangen naar het volgende. Heerlijk bij een blokje kaas of en mooi stuk gegrild vlees. Nu in een limited edition luxe houten kist. Wees er snel bij, want op=op! Wijngebied Castilla la Mancha Het gebied Castilla-La Mancha strekt zich uit over de hele zuidelijke helft van Spanje's Centrale Meseta . Het is acht miljoen ha (80.000 vierkante km) groot en bevat vijf provincies: Albacete , Ciudad Real , Cuenca , Guadalajara en Toledo. Castilla-La Mancha produceert 50% van de totale Spaanse wijnproductie (18 miljoen hl). De relatief goedkope grondprijs verklaart waarschijnlijk waarom veel van Spanje's grootste wijnbedrijven zich hier in de loop van de jaren '70 en '80 gevestigd hebben. Ze brachten nieuwe technologie mee en profiteerden volop van de onafgebroken zonneschijn waarin de hoogvlakte dag in dag uit baadt. In wijnopzicht blijft een groot deel van Castilla-La Mancha toch zo goed als onondekt . De autonomia is de geschiedenis ingegaan als een massaproducent van slobberwijnen die bestemd waren voor vermenging, destillatie en plaatselijke consumptie. We mogen echter niet vergeten dat daar ook vraag naar was. Klimaat De vlakten van La Mancha, gelegen op een gemiddelde hoogte van ca. 700 meter, hebben een typisch continentaal klimaat; de ijzig koude winters maken in het voorjaar vrijwel direct plaats voor een verzengende hitte in de zomer. De zomertemperatuur is vaak 45ºC, terwijl in de winter de temperatuur kan dalen tot –12/15ºC. Het gebied is redelijk vlak met zo nu en dan een heuvel. De roodachtig bruine bodem, die stamt uit Mioceensediment, heeft een hoog kalksteengehalte. Het gebied is het hele jaar droog omdat de omringende bergen de toegang blokkeren voor vochtige fronten vanuit de zee. De hoeveelheid regen is schaars – slechts 300 tot 400 mm per jaar – en lange periodes van droogte komen vaak voor. Dit is ook de doorslaggevende oorzaak voor het feit dat meer dan 95% van La Mancha’s wijngaarden uit zeer droge landbouwgrond bestaat. Daarnaast heeft de streek meer dan 3.000 uur zon per jaar.

€ 12.85

Lees verder

Castilla la Mancha
Product
 

Portillo Sauvignon Blanc 2018

Een licht gele kleur met gouden schitteringen. In de neus aroma´s van appel, perzik en grapefruit. De pure smaak is fris en sappig. De wijn gaat uitstekend samen met visgerechten. Wijnhuis Salentein Bodegas Salentein, gelegen op 1100 meter hoogte, is in 1992 opgericht door de Nederlandse zakenman Mijndert Pon. Het project Bodegas Salentein startte in 1997, de bouw van de bodega werd in 1999 afgerond. De wijngaarden van Salentein hebben een veel langere geschiedenis. Bodegas Salentein ligt in de provincie Mendoza, het belangrijkste wijngebied van Argentinië en bestaan uit drie verschillende wijngaarden. Dit zijn: - Wijngaard San Pablo (dateert uit de 17e eeuw) - Wijngaard La Pampa - Wijngaard El Oasis In de wijngaard San Pablo groeien de druiven Sauvignon Blanc en Pinot Noir. De wijngaard ligt op 1.700 meter hoogte waardoor je uit kunt kijken over de Uco Vallei. De La Pampa wijngaard ligt tussen 1.200 en 1.300 meter hoogte. De druiven die hier groeien zijn diep geworteld in de bodem, wat je kunt proeven in het sap van de Merlot en Cabernet Sauvignon druiven. Nog lager dan de La Pampa ligt de wijngaard El Oasis tussen 1.050 en 1.200 meter hoogte. In tegenstelling tot de wijngaard San Pablo is het groeiseizoen hier veel langer. Dit komt door de gematigde temperatuur. Chardonnay en Malbec hebben een langere tijd nodig om te rijpen, daarom is de wijngaard La Pampa hiervoor bij uitstek geschikt.

€ 8.82

Lees verder

Bodegas Salentein
Product
 

Salentein Sparkling Cuvée Exceptionnelle Brut

Helder van kleur met een mooie goud roze gloed. Deze Salentein Sparkling Cuvée Exceptionnelle Brut heeft aroma's van groene appel, citrus en toast. Fris en sappig dus, met bovendien met een lekkere zachte bubbel! Salentein Sparkling Selection is heerlijk om zó te drinken of als aperitief voor aanvang van uw diner. Wilt u hem combineren met een gerecht, kies dan voor bijvoorbeeld oesters of sushi. Harmonieus en goed in balans. Echt een aanrader voor iedereen die een toegankelijke en tegelijk elegante mousserende wijn van topklasse wil serveren. Wijnhuis Salentein In Mendoza, Argentinië, nabij de bergen van de Andes begeeft Salentein zich letterlijk en figuurlijk op eenzame hoogte. De voortdurende ambitie van dit wijnhuis is om alleen het allerbeste op wijngebied te produceren. Dit doet Salentein met behulp van betrokken medewerkers die het proces van druif tot wijn begeleiden én door de modernste vinificatietechnieken toe te passen. Bodegas Salentein werkt bovendien volgens biologische principes. Er wordt bijvoorbeeld geen kunstmest gebruikt en voor irrigatie wordt smeltwater uit het Andesgebergte gebruikt. Bodegas Salentein staat voor kwaliteit. Deze reputatie heeft het wijnhuis onder andere te danken aan de Argentijnse wijnmaker José Galante. De ‘professor’ zoals hij vaak wordt genoemd, is sinds 2010 hoofdwijnmaker bij Salentein en wordt beschouwd als een van de belangrijkste wijnmakers van Zuid-Amerika. Galante is een specialist op het gebied van wijnbouw op hooggelegen wijngaarden.

€ 14.55

Lees verder

Bodegas Salentein
Product
 

Organica Rosé 2016

Organica Rosé heeft een aangename, frisse en vol fruitig karakter. De Organica Rosé is heerlijk bij tapas, salades, pasta of als begeleider van een gezellige avond. Gepassioneerde wijnboeren Gepassioneerde wijnboeren willen een uitgebalanceerd ecosysteem in de wijngaarden creëren. De biologische wijnboer geeft de natuur graag de ruimte. Het levert gezonde wijnranken op, die diep wortelen en het beste uit de grond halen. De Organica wijn komt van de hand van de Spaanse wijnmaker Jorge op basis van de karaktervolle Tempranillo druif. Wijnstreek La Mancha Het gebied Castilla-La Mancha strekt zich uit over de hele zuidelijke helft van Spanje's Centrale Meseta . Het is acht miljoen ha (80.000 vierkante km) groot en bevat vijf provincies: Albacete , Ciudad Real , Cuenca , Guadalajara en Toledo. Castilla-La Mancha produceert 50% van de totale Spaanse wijnproductie (18 miljoen hl). Castilla-La Mancha wordt begrensd door bergen en rivieren. In het noorden vormt de Taag (el Tajo ) een natuurlijke grens met Madrid en in het zuiden toe stroomt de rivier Guadiana langs Valdepeñas , ten noorden van de grens met Andalucía . De grote vlakte is omringd met bergketens: Sierra de la Calderine in het noordwesten, Sierra Mestanza in het zuidwesten, Loma de Chiclana in het zuiden, Sierra de Alcaraz in het zuidoosten en Sierra de Cuenca in het noordoosten. Klimaat Deze hoogvlakte is echter zo groot dat zelfs deze natuurlijke beschermpunten de wind niet kunnen tegenhouden. De bekende windmolens van La Mancha zijn daar het bewijs van. De winters zijn hier ijskoud en de zomers bloedheet. Het gebied heeft een continentaal klimaat, droge, hete zomers en koude winters. De roodbruine aarde en kalkplateaus zijn veelal aangeplant met witte druiven. De rode rassen zijn sterk in opkomst. Van ruim 18.000 hectare komen fruitige rode wijnen en wijnen die stevig en houtgelagerd zijn.

€ 5.99

Lees verder

La Mancha
Product
 

Niepoort Tawny

Niepoort Tawny Port heeft een licht intense amberkleurige kleur. De geur heeft veel gedroogd fruit zoals vijgen, rozijnen en krenten, ook is karamel en gebrande noten duidelijk waarneembaar. De smaak heeft gedroogd fruit waarbij rozijnen overheerst, de afdronk is zeer lang en in balans. Serveertemperatuur 13-16 graden. Geopend een maand houdbaar. Tawny Port Een echte Tawny krijgt zijn naam niet zomaar. Daarvoor moet deze minimaal drie jaar rijpen op houten vaten. Het hout zorgt niet alleen voor de diepe taankleur, maar geeft de Port ook steeds meer smaak. Die is zachter en complexer dan de Ruby; u proeft onder andere karamel, noten en een vleugje chutney. In de verte haalt u er misschien ook wel vijgen uit. Niepoort Vinhos Niepoort werd in 1842 opgericht door de Nederlander Eduard Kebe. Een aantal jaar later kwam de eerste van der Niepoort in het bedrijf, hieraan dankt Niepoort ook haar naam. Tot op de dag van vandaag heeft de huidige eigenaar Dirk van der Niepoort een Nederlands paspoort. Geen Porthuis wordt op zo'n persoonlijke manier geleid als Niepoort Vinhos. Verantwoordelijk voor deze persoonlijke stijl is de enthousiaste Dirk van der Niepoort die de zesde generatie vertegenwoordigd. Het van oorsprong Nederlandse Porthuis is al jaren bekend in vele landen ter wereld met hun uitmuntende kwaliteit Port en tegenwoordig zijn ook de wijnen niet meer weg te denken. Met een tomeloze energie en een eigenwijze, soms wat brutale manier van Port- en wijn maken weet Dirk van der Niepoort steeds weer te verrassen.

€ 13.65

Lees verder

Douro
Product
 

Porto Seguro Late Bottled Vintage 2012

Porto Seguro Late Bottled Vintage 2010 is afkomstig van een goed oogstjaar, gerijpt in eiken vaten en gebotteld tussen het 4e en 6e jaar. De kleur is donker rood, een mooie volle Port, harmonieus met elegante aroma`s. Serveren op 13-16 graden. Geopend een maand houdbaar. Late Bottled Vintage (LBV) Port afkomstig van een goed oogstjaar en gebotteld na tenminste vijf en ten hoogste zes jaar op fust te hebben doorgebracht. Het is een zachte, smaakvolle en gerijpte Port. Wijnhuis Manoel D. Pocas De geschiedenis van het wijnhuis Manoel D. Poças Junior begon in 1918 toen Manuel Domingues Puddles Junior, geboren in het hart van het Port gebied, besloot om een eigen bedrijf te starten. Manuel was 30 jaar met enige werkervaring in en rondom Porto. Samen met zijn oom richtte hij het bedrijf op om voor de belangrijkste producenten in de regio brandy te gaan verkopen. Eerst runde hij samen met zijn oom het bedrijf. In de daarop volgende jaren en decennia kwamen zijn broers, vrouw en kleinkinderen ook in het bedrijf. De hele Puddles familie had een passie voor wijn in combinatie met respect voor traditie en een open geest voor innovatie door de nieuwe generaties. Vandaag de dag heeft de familie drie vijfde van de beste wijngaarden in het Douro gebied. Met nog altijd veel passie voor kwaliteit en betrokkenheid door de hele familie.

€ 16.65

Lees verder

Douro
Product
 

Mil Pesetas Pedro Ximénez DO

Het druivenras van het gelijknamige sherry wordt veel gebruikt om sherry aan te zoeten. Het zoetgehalte van de most is zeer hoog, na de gisting ontstaat een uitstekende dessertwijn. PX is verrassend zoet en vol van smaak. Mil Pesetas Pedro Ximénez is vol, krachtig en evenwichtig, zeer zoet met een opvallende geur van rozijnen. Bijna stroopachtig van structuur. Zeer donker mahoniekleurig. Lekker bij, chocola of chocolademousse, koffie, vanille-ijs, allerlei zoete desserts, blauwschimmelkaas (bijvoorbeeld Stilton). Licht gekoeld serveren, eenmaal geopend binnen enkele weken consumeren. Inhoud 50 cl. Het Solera Systeem De wijnbereiding van Sherry duurt ongeveer één tot anderhalf jaar. Voor een verdere rijping komt de Sherry in het Solera systeem terecht. De Sherry die in de handel komt, is bijna altijd een blend (menging) van verschillende jaargangen. Deze blend wordt zo gemaakt , dat er een constante kwaliteit en smaak is van het betreffende type. De Solera wordt gevormd door een aantal vaten in rijen op elkaar. De onderste laag wordt gevormd door de oudste wijnen, de Shipping Solera. De tweede laag noemt men de eerste Criadera, de derde laag tweede Criadera, enz. Uit de onderste laag tapt men een gedeelte (maximaal 30% per jaar) af. De onderste lagen worden aangevuld met Sherry uit de rij van bovenliggende vaten. Die daarboven vult de tweede rij aan, en zo gaat het systeem verder. Door deze manier van blenden is de kwaliteit en smaak gewaarborgd. Na menging zijn de wijnen klaar voor verkoop. Druivenrassen Het belangrijkste en beste druivenras is de Palomino Fino. Palomino Fino heeft een aanplant van 95% van het totale areaal van 10.500 hectare aan wijngaarden. De andere toegestane rassen zijn Palomino de Jerez en de suikerrijke rassen Pedro Ximénez en Moscatel.

€ 11.99

Lees verder

Sherry Xérès Jerez
Product
 

Porto Seguro Tawny

Om te beginnen is niet Vintage Port de favoriete port na het eten in Portugal, maar Tawny port. Porto Seguro Tawny heeft een zoete, elegante en prettige smaak. Serveer temperatuur 13-16 graden. Geopend een maand houdbaar. Tawny Port Tawny Port begint eigenlijk als een Ruby Port, maar dan brengt een langere periode door op hout om de port te verzachten en zijn ronde karakter te geven. De grote eiken vaten zijn enigszins poreus, hierdoor komt er zuurstof door die door de jaren heen een deel van de wijn verdampt. Dit concentreert smaken in de resterende port en laat een lichte "luchtspleet" bovenaan het vat over. Door deze lucht kan de Tawny Port oxideren tijdens zijn tijd in de eiken vat. Omdat dit oxidatieproces plaatsvindt, verandert de kleur van de wijn langzaam van een paarsrode kleur tot een Tawny of roodbruine kleur. Hoe meer tijd de Tawny doorbrengt in hout, hoe meer de smaak en de kleur van de Tawny complexer wordt. Deze Tawny heeft een zoete, elegante en prettige smaak. Serveer temperatuur 13-16 graden. Geopend een maand houdbaar. Wijnhuis Manoel D. Pocas Jumior De geschiedenis van het wijnhuis Manoel D. Poças Junior begon in 1918 toen Manuel Domingues Puddles Junior, geboren in het hart van het Port gebied, besloot om een eigen bedrijf te starten. Manuel was 30 jaar met enige werkervaring in en rondom Porto. Samen met zijn oom richtte hij het bedrijf op om voor de belangrijkste producenten in de regio brandy te gaan verkopen. Eerst runde hij samen met zijn oom het bedrijf. In de daarop volgende jaren en decennia kwamen zijn broers, vrouw en kleinkinderen ook in het bedrijf. De hele Puddles familie had een passie voor wijn in combinatie met respect voor traditie met daarnaast een open geest voor innovatie door de nieuwe generaties. Vandaag de dag heeft de familie drie vijfde van de beste wijngaarden in het Douro gebied. Met nog altijd veel passie voor kwaliteit en betrokkenheid door de hele familie.

€ 8.15

Lees verder

Douro
Product
 

Montes Sauvignon Blanc Reserva DO

De koele invloed van de Pacific Oceaan levert een grote bijdrage aan de kwaliteit van deze elegante wijn. Deze Winemakers Choice Montes Sauvignon Blanc Reserva heeft in de mond een mooie groene appel en grapefruit smaken. De afronding is mooi met frisse zuren. Rijpen van de wijn Reserva rode rijpen in totaal drie jaar, waarvan twaalf maanden minsten op fust en de rest op fles. Voor witte wijnen en de rosé `s geldt een fustrijping van minimaal zes maanden en ze mogen pas na twee jaar op de markt komen. Montes Winery Vina Montes werd in 1988 opgericht door vier partners. Vanaf het begin had men de ijzersterke ambitie hadden om uit te groeien tot het beste dat Chili op wijngebied kon presteren. Montes Winery wordt wereldwijd gezien als een van de beste en meest toonaangevende Chileense wijnhuizen. Met Aurelio Montes als een van de meest begenadigde en inspirerende wijnmakers. Vina Montes won reeds vele prijzen op internationale wijnconcoursen. Tevens krijgt men zeer goede recensies in de toonaangevende wijnmagazines Wine Spectator en Decanter. Wijngaarden Vina Montes heeft vijf wijngaarden, waarvan drie in Curico Valley en twee in Colchagua, met een totale oppervlakte van ruim 600 hectare. Curicio Valley met ruim 17.00o hectare wijnlandschap wordt in drieën verdeeld : het Andesgebergte, de vlakte in het midden en de kuststreek. De wijngaarden liggen voornamelijk in het noorden aan weerzijden van de Tenorivier en in het zuiden aan beide zijden van de Lentuérivier. Beide rivieren zorgen voor irrigatie. Calchaqua en Cachapoal zijn de twee valleien die de Rappel Valley vormen. Calchaqua heeft ruim 22.000 hectare wijngaarden.

€ 6.35

Lees verder

Aconcagua
Product
 
Joomla SEF URLs by Artio

Zoek & boek uw vakantie

Winkelbeter op Facebook

winkelbeter op Facebook-agenda