Aachener Land Kerstvakantie 2017 2018

Kerstmis + Tussen kerst en nieuw + Oud en nieuw + Eerste januari-weekend Wandeltocht over het Hertog Limburg Pad Het landgoed van Abdij Rolduc lijkt de abrupte overgang te zijn van het industriële gebied Parkstad Limburg en de zachtgolvende groene stilte in Duitsland voorbij het Drielandenpunt. De wandeltochten, die over Duits grondgebied gaan en ook het meest zuidoostelijke snippertje Nederland meenemen, gaan door het oude Hertogdom Limburg. Dat onregelmatig gevormde en begrensde minilandje van weleer, ingeklemd tussen Prinsbisdom Luik en Hertogdom Gulik, lag in de Middeleeuwen iets verder dan waar nu Aken (Aachen) is. Uitvalsbasis van deze wandelreis, kriskras door afwisselend landschap en langs mooie pleisterplaatsjes onderweg, is het hotel van Abdij Rolduc, een fors kloostercomplex waarvan de oudste delen uit de 12e eeuw dateren, precies op de grens Nederland/Duitsland. Een anderhalf uur durende rondleiding door de gebouwen o.a. de kerk met de crypte, de bibliotheek en de bisschopskamer is inbegrepen. In en rondom de gebouwenverzameling van het hotel, bestaande uit een kerk, seminarie, oud gymnasium, wijngaard en omvangrijke tuin, heerst een zalige rust en een prettige sfeer. De horecafaciliteiten zijn echter van deze tijd: in de gezellige brasserie ´´de Kanunnik´´ voor een lekker biertje of wijntje, en in het restaurant ´´de verloren zoon´´ voor een smakelijke maaltijd. Dat komt dan goed uit want de reis is op basis van halfpension - ontbijt en avondmaaltijd zijn inbegrepen. De streek staat werkelijk bol van lokale bezienswaardigheden, waar meestal ´´iets´´ historisch aan is... Die interessante plekjes en ook de wandelroutes zélf staan goed beschreven in de route/kaartenboekjes waarvan er per groep een voldoende aantal in bruikleen meegegeven wordt. De combinatie van een goed hotel in een oud klooster, de landschappelijke variatie van de streek en de couleur locale aan bezienswaardigheden onderweg maken de reis heel afwisselend en boeiend. De wintertinten, liefst beschenen door een laagstaande maar vriendelijke zon, maken het wandelen in het Limburgse/Duitse grensgebied extra aantrekkelijk. De reis is exclusief voor singles: dus reizigers die zonder een vaste partner inschrijven, maar neem gerust een familielid, kennis of collega mee! Ontbijt en avondmaaltijd, van hoge kwaliteit, staan steeds gereed en op zowel 24, 25 als 31 december gaat dat in uitgebreide vorm en is dat dan extra smakelijk en rijk gesorteerd. De prachtige ambiance van Rolduc leent zich uiteraard perfect voor deze sfeervolle maaltijden. Zie verder: details.

€ 265.00

naar Aktivatours

Singlereis wandelen Duitsland
Product
 

Kleine Luxemburger Schweiz Kerstvak. 2017 2018

Tussen kerst en nieuw + Oud en nieuw + Eerste januari-weekend Natuurlijk rustig over de Mullerthal Trail Luxemburg is een wandelparadijs - het lijkt alsof het landje één groot park is: alles is er ordentelijk, schoon en in een perfecte staat van onderhoud. Dat geldt ook voor de wandelinfrastructuur: de bewegwijzering met bordjes, de routemarkeringen met de M van Müllerthal Trail en de informatieborden met lokale wetenswaardigheden. De aantrekkelijkheid van het natuurpark Kleine Luxemburger Schweiz (letterlijk Luxemburgs Klein Zwitserland) zit vooral in de variatie van de omgeving: plateaus met weiden en velden, beboste dalen doorkliefd met snelstromende beekjes, en unieke door wind en water gevormde rotspartijen. De plateaus worden doorsneden door beken en riviertjes en de wandelpaden slingeren zich daar langs en over heen. De reisleider brengt u per minibus naar de wandelpaden en terug naar Bollendorf. De routes zijn zó samengesteld dat onderweg en op het eindpunt iets te drinken verkrijgbaar is. U ontvangt een prima route-uitleg, maar de markeringen zijn sowieso zó goed dat u beslist niet kunt verdwalen! In Luxemburg is het buiten de zomer rustig: natuurlijk ook eind december en begin januari zo rondom de jaarwisseling. Het plaatsje Bollendorf, feitelijk op Duits grondgebied, ligt aan de Sauer (Sûre); die daar de grensrivier is tussen Luxemburg en Duitsland. Het hotel ligt aan de rivier en de wandelroute is dichtbij. Het reeds 6 generaties oude familiehotel, uiteraard gemoderniseerd naar moderne standaard, heeft een gezellige barruimte (met een Tisch für Stammgäste!) en een keurig restaurant voor het ontbijt en de avondmaaltijd. Wandelen maakt hongerig, dus de prima kwaliteit van het eten is mooi meegenomen: lekker, gezond en genoeg. Het hotel hoeft met oud en nieuw niets te organiseren want ze bieden die avond al een uitgebreid diner. Tegen de tijd dat het is afgelopen gaat de lokale bevolking naar de twee café’s om elkaar de beste wensen te geven. Dat betekent daar muziek, bier en heel veel plezier. Overigens staat het u natuurlijk vrij er wel of niet, en langer of korter, naar toe te gaan - misschien zijn de heenreis, de eerste wandeling en de avondmaaltijd al genoeg voor die dag. Hoe dan ook zal 31 december een mooie laatste dag van het jaar zijn. Nieuwjaarsdag wordt begonnen met een uitgebreid ontbijtbuffet.

€ 320.00

naar Aktivatours

Singlereis wandelen Luxemburg
Product
 

Altmühltal Donauradweg 8 dagen

Over de Altmühl- en Donauradweg vanuit Bad Gögging Aktiva-extra’s: * halfpension (ontbijtbuffet + 3-gangen diner) * 1-persoonskamer zonder toeslag * hybride-fiets inclusief * meefietsende Nederlandse reisleiding * treinkaartje van Venlo naar Bad Gögging v.v. Deze fietsreis vanuit standplaats Bad Gögging in Beieren gaat door het dal van de rivier de Altmühl en langs de rivier de Donau. U rijdt over vlakke weggetjes en fietspaden. Natuur en daarnaast cultuur en geschiedenis zijn in en rond Bad Gögging goed te combineren! In de omgeving liggen vooral veel paleizen en kastelen, gebouwd in diverse bouwstijlen van kleurrijke barok en rococo. In de rustige groene streek liggen oude kleine stadjes die dateren uit de Middeleeuwen, en hier en daar zelfs plaatsen met wortels in de Romeinse tijd. Bad Gögging Verblijfplaats Bad Gögging is een kuuroord, midden in het Beierse heuvellandschap. In de omgeving liggen naast bossen ook vele hopvelden - logisch, voor al het Beierse bier dat gebrouwen moet worden! Uiteraard staat op het programma Regensburg, één van de mooiste steden van Duitsland. Hier zijn hoogst interessante bouwwerken zoals de Dom Sankt Peter, het Rathaus met de ´´Reichstagssaal´´ en Schloss Emmeram. Het verblijf is in het rustig gelegen 4-sterren hotel The Monarch in Bad Gögging. De heen- en terugreis gaat per ICE-trein van Venlo naar Neustadt a.d. Donau v.v.

€ 791.00

naar Aktivatours

Singlereis fietsen Duitsland
Product
 

Salzkammergut BergeSeen Trail deel 3

BergeSeen Trail De BergeSeen Trail is een nieuw lange-afstandswandelpad door het prachtige Salzkammergut. De totale route verbindt 35 bergmeren met elkaar. Deze meren met helder blauw water worden omringd door de verschillende tinten groen van de wouden en almen (bergweiden) welke in het voorjaar wit gesluierd worden door de ontelbare narcissen. De BergeSeen Trail is een zorgvuldig samengestelde wandelroute, uitstekend gemarkeerd, met een lengte van 350 km verdeeld over maar liefst 20 etappen. Deze prachtige route is bij Aktiva Tours ook te boeken als 5 verschillende individuele reizen. Deel 1 is een 7-daagse, deel 2 een 5-daagse, deel 3 een 6-daagse, deel 4 een 8-daagse en deel 5 een 5-daagse reis. De accommodatie kan variëren van een overnachting in een berghut tot een 3*** sterren hotel. Bagagetransport, transfers, boot- en bustickets zijn inbegrepen. U ontvangt de Salzkammergut Erlebnis Card met leuke voordeeltjes. Bij deze reis (deel 3, 3 meren en 3 bergtoppen) loopt u vanuit Bad Goisern naar het prachtige Hallstatt en weer terug.

€ 374.00

naar Aktivatours

Individuele reis wandelen Oostenrijk
Product
 

Pfalz Weinstrasse per trein 7 dagen

Door de wijngebieden van Rheinland Pfalz Per ICE-trein reist u snel en comfortabel naar Neustadt an der Weinstrasse en terug. Het gebied rond de monding van de Neckar in de Rijn is zowel landschapplijk als cultureel heel interessant. Het milde klimaat maar de Pfalz tot een uitstekend wijnbouwgebied. De steden Speyer (Dom) , Heidelberg (oudste universiteit van Duitsland) en de oude keizerstad Worms zijn de culturele hoogtepunten tijdens de rondreis. De start en finish van de reis vinden plaats in Neustadt a.d. Weinstrasse dus in het hart van het wijngebied.

€ 698.00

naar Aktivatours

Individuele reis fietsen Duitsland
Product
 

Salzkammergut BergeSeen Trail deel 4

BergeSeen Trail deel 4 De BergeSeen Trail is een nieuw lange-afstandswandelpad door het prachtige Salzkammergut. De totale route verbindt 35 bergmeren met elkaar. Deze meren met helder blauw water worden omringd door de verschillende tinten groen van de wouden en almen (bergweiden) welke in het voorjaar wit gesluierd worden door de ontelbare narcissen. De BergeSeen Trail is een zorgvuldig samengestelde wandelroute, uitstekend gemarkeerd, met een lengte van 350 km verdeeld over maar liefst 20 etappen. Deze prachtige route is bij Aktiva Tours ook te boeken als 5 verschillende individuele reizen. Deel 1 is een 7-daagse, deel 2 een 5-daagse, deel 3 een 6-daagse, deel 4 een 8-daagse en deel 5 een 5-daagse reis. De accommodatie kan variëren van een overnachting in een berghut tot een 3*** sterren hotel. Bagagetransport, transfers, boot- en bustickets zijn inbegrepen. U ontvangt de Salzkammergut Erlebnis Card met leuke voordeeltjes. Bij deze reis (deel 4, 9 meren en 1 bergtop) loopt u vanuit Bad Aussee via Bad Mitterndorf en de Tauplitzalm naar de Grundlsee.

€ 632.00

naar Aktivatours

Individuele reis wandelen Oostenrijk
Product
 

Salzkammergut BergeSeen Trail deel 5

BergeSeen Trail deel 5 De BergeSeen Trail is een nieuw lange-afstandswandelpad door het prachtige Salzkammergut. De totale route verbindt 35 bergmeren met elkaar. Deze meren met helder blauw water worden omringd door de verschillende tinten groen van de wouden en almen (bergweiden) welke in het voorjaar wit gesluierd worden door de ontelbare narcissen. De BergeSeen Trail is een zorgvuldig samengestelde wandelroute, uitstekend gemarkeerd, met een lengte van 350 km verdeeld over maar liefst 20 etappen. Deze prachtige route is bij Aktiva Tours ook te boeken als 5 verschillende individuele reizen. Deel 1 is een 7-daagse, deel 2 een 5-daagse, deel 3 een 6-daagse, deel 4 een 8-daagse en deel 5 een 5-daagse reis. De accommodatie kan variëren van een overnachting in een berghut tot een 3*** sterren hotel. Bagagetransport, transfers, boot- en bustickets zijn inbegrepen. U ontvangt de Salzkammergut Erlebnis Card met leuke voordeeltjes. Bij deze reis (deel 5, 3 meren en 1 bergtoppen) loopt u vanuit Ebensee via het Almtal naar Gmunden.

€ 388.00

naar Aktivatours

Individuele reis wandelen Oostenrijk
Product
 

Bodensee Radweg standplaatsreis 6 dagen

De Bodensee-Radweg vanuit standplaats Ringhotel Krone**** in Schnetzenhausen De Bodensee-Radweg ligt rond het gelijknamige meer in het vlakke landschap op het 3-landenpunt tussen Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De Bodensee is één van de bekendste meren van West-Europa. Het is in grootte het derde meer van Europa en wordt gevoed door de rivier de Rijn die er doorheen loopt. Vanuit het standplaatshotel Ringhotel Krone in Schnetzenhausen bij Friedrichshafen een gezellig plaatsje aan de noordoever van de Bodensee maakt u zowel tochten langs het meer, per schip over het meer als tochten in de Allgäu één van de landschappelijk mooiste streken van Duitsland.

€ 577.00

naar Aktivatours

Individuele reis fietsen Duitsland
Product
 

Dachstein huttenwandeltocht 4 dagen

Van hut naar hut in het Salzburgerland In het Salzkammergut is de Dachstein Tauern één van Oostenrijks mooiste berggebieden. In dit deel van de Alpen vormen meren, beken, gletsjers, bossen en almen een prachtig decor om door te wandelen. Het ene moment loopt u over glooiende almweiden en het andere wandelt u over hellingen langs steile rotswanden waar u vaak gemzen kunt zien. Vanwege de grillige bergtoppen wordt dit gebied ook wel de Salzburger Dolomieten genoemd. Onderweg overnacht u in Gosau bij het ´´Unesco´´-plaatsje Hallstatt, in de Goisererhütte en de Gablonzerhütte.

€ 225.00

naar Aktivatours

Individuele reis wandelen Oostenrijk
Product
 

Schwarzwald 6 dagen

SPECIAL ! Inbegrepen: treinreis van uw woonplaats in Nederland naar hartje Schwarzwald v.v. per snelle ICE ! Inbegrepen: dagelijkse korte transfers met de lokale stoptreinen (station 100 m. van het hotel) ! De reisleider reist mee vanuit Nederland per trein en loopt alle wandelingen mee Koekoeksklokken, Kirschtorte en 100% natuur Schwarzwald is als reisbestemming zó vermaard dat zowat elke taal zijn eigen letterlijke vertaling kent: Black Forest, Forêt Noir, Zwarte Woud. Een Duits middelgebergte en natuurgebied met klinkende ´´bezienswaardigheden´´! De koekoeksklok bijvoorbeeld: het vrolijk fluitende en piepende slingeruurwerk dat juist dáár in de 18e eeuw werd uitgevonden. De Kirschtorte, de lekkerste slagroomtaart ter wereld met kirschdrank, kersen en geraspte chocolade. En de onaangetaste natuur, vooral van dichte dennen- en sparrenbossen die doorsneden worden door snelstromende beekjes en riviertjes. Het kleine dorpje waar uw hotel staat, ligt aan de Harmersbach, een riviertje dat uitkomt in de Kinzig welke op zijn beurt weer instroomt in de Rijn. De Kinzig komt u tijdens het wandelen vrijwel elke dag tegen, en met recht heet dit deel van het hart van Schwarzwald daarom Kinzigtal. Alles wat Duitsland zo Duits maakt vindt u terug in uw verblijfsplaats Oberharmersbach, en trouwens ook in andere dorpen en stadjes die u elke dag passeert. Zoals de verzorgde huizen, rijk met hout bewerkt en met balkons met een bloemenzee van geraniums. En de bewoners, die, zoals de traditie is, op belangrijke dagen met trots hun rode of zwarte wollen bollenhoed dragen. En het lekkere eten, ook een hapje tussendoor dat een ´´vesper´´ wordt genoemd, bijvoorbeeld gerookte forel overgoten met saus of de ham van de regio: Schwazwalder Schinken met boeren-bruin-brood. Schwarzwald is een typisch middelgebergte: de rivierdalen kennen een hoogte van ca. 200 meter boven zee, de wandelingen gaan daar tot zo’n 400 meter boven. De toppen zijn nog hoger maar daar komen de routes niet, ze verfraaien wél het decor van de wandelingen om u heen. In de winter kan het in Schwarzwald goed sneeuwen maar die smelt snel compleet weg in het voorjaar. Door het vele dennenwoud blijft het landschap vaak goed groen en oogt het ook altijd vriendelijk. Schwarzwald is al meer dan een eeuw bekend met toerisme, vooral door de geneeskrachtige warmwaterbronnen. Ook als wandelgebied is het een van de oudste van Duitsland. De lokale bewegwijzering van de wandelroutes is uitstekend te noemen. Maar zelfs loopt de Aktiva-reisleider alle wandelingen mee dus heeft u optimaal tijd en gelegenheid van het landschap te genieten. Op één na zijn de wandelingen halverwege inkortbaar, als u zou willen. Schwarzwald ligt op slechts ruim 600 kilometer van Midden-Nederland en met de snelle Duitse treinen hoeft de reis ernaartoe niet langer te duren dan pakweg een halve dag.

€ 565.00

naar Aktivatours

Singlereis wandelen Duitsland
Product
 

Salzburger Saalachtal Family Hiking Kids Free 8 dagen

Wandelen door het Salzburgerland (kids free) Groot en klein kunnen tijdens deze wandelreis zonder zorgen, stress en geregel de andere wereld van de bergen verkennen. Onderweg is er heel veel te ontdekken met behulp van interactieve informatieborden en -zuilen dus dat betekent veel zelf doen, voelen en ruiken. De tocht is een ´´Erlebniswanderweg´´: een beleving die leuk en leerzaam is voor jong en oud. Een bergwandeltocht met de thema’s: bergen, klimaat, dieren en bloemen. Natuurlijk is er daarnaast ook ander vermaak zoals zwemmen, fietsen en een rit per kabelbaan. Ook kunnen de kinderen deelnemen aan het kinderprogramma met onderdelen als schatzoeken en een indianendag, en zijn er andere verrassende activiteiten. De wandelreis laat zien hoe mooi het is in het Saalachtal, het berggebied tussen Salzburg, Tirol en Beieren. U wandelt over goed gemarkeerde wandelpaden en dankzij de uitgebreide Nederlandse beschrijving is de route gemakkelijk te volgen. Per dag zijn er steeds verschillende varianten mogelijk: bijvoorbeeld een relatief gemakkelijke wandeling door het dal met kleintjes of juist een stevige klim naar een van de vele hooggelegen bergweiden met oudere kinderen. In plaats van een wandeling te maken kunt u per auto en bezoek brengen aan Salzburg, wat op een uurtje rijden ligt.

€ 463.00

naar Aktivatours

Familiereis Oostenrijk
Product
 

Salzkammergut Sneeuwwandelen 6 d.

Besneeuwde bergen en bevroren meren Op sneeuwschoenen door het prachtige Salzkammergut. Een week lang van hotel naar hotel terwijl de verse sneeuw onder de sneeuwschoenen kraakt. U vindt in Salzkammergut een prachtige afwisseling van bergen en in totaal maar liefst 76 bevroren bergmeren. Deze reis voert u door de weiden in de dalen en rondom de 3000 meter hoge toppen van de besneeuwde Dachsteiner Tauern. Een deel van de tocht volgt wandelroutes rond de Faistenau en routes rond de Fuschlsee. Onderweg passeert u Faistenau, St Gilgen en de beroemde Wolfgangsee. Deze individuele tour wordt (gedeeltelijk) begeleid door een ervaren bergwandelgids. De dagtrajecten kunnen wijzigen in verband met de weersomstandigheden.

€ 830.00

naar Aktivatours

Individuele reis wandelen Oostenrijk
Product
 

Moldau Radweg

Van het Lipnomeer langs de Moldau naar Praag De 440 km lange Moldau Radweg loopt van het Boheemse Woud (Sumava) doorTsjechië en mond uit in de Elbe bij Melnik ten noorden van Praag. De hoogteverschillen zijn gering en onderweg is er veel te zien. Eén van de mooiste trajecten van de Moldau Radweg is het deel Lipnomeer-Praag. U fietst er over vlakke routes langs de Moldau (Vlatava in het Tsjechisch). U passeert mooie steden als Cesky Krumlov, Cesky Budojovice, Pisek, Orlik en Praag. Moldau Radweg De fietsroutes lopen soms direct langs het water, dan weer wat verder van de steeds breder wordende rivier, De route eindigt in het Praag de hoofdstad van Tsjechië. Bezienswaardig zijn ondermeer de vele torens, pleintjes, bruggen, kronkelige steegjes, de Karelsbrug - druk bevolkt door allerlei kunstenaars -, de indrukwekkende Prager burcht Hradcin en de pittoreske Mala Strana maken de binnenstad van Praag tot een waar openluchtmuseum. Breng ook een bezoek aan het Joodse Kerkhof, slenter door het Gouden Straatje en bewonder het uurwerk van de beroemde Orloj. Verlenging in Praag, zowel voor aanvang als na afloop van de reis. Deze reis is ook beschikbaar met trein

€ 589.00

naar Aktivatours

Individuele reis fietsen Tsjechië
Product
 

Alicante Valencia 7 dagen

Van Alicante naar Valencia over de vias verdes Per vliegtuig naar Alicante voor een mooie route in het zuidoosten van Spanje, tussen Alicante en Valencia. U fietst over de Vias Verdes naar Castalla. Tijdens deze fietstocht fietst u over prachtige wegen met vergezichten over de Middellandse zee en glooiende dalen maar ook over de zogenaamde ‘Vias Verdes’ letterlijk: groene wegen Het zijn brede autovrije fietspaden, vaak aangelegd op oude spoortracés nadat lokale en onrendabele treinverbindingen vervielen. Het grote voordeel is een slechts gering en geleidelijk stijgings- (en dalings-!) percentage. U fietst eigenlijk bijna vlak met om u heen heuvellandschap als fraai décor. De paden zijn meestal niet geasfalteerd maar hebben vaak een toplaag van verhard zand. In het begin van de week fietst u door een rustige streek, waar af en toe een klein dorpje in zicht komt, en waarin u veel amandel- en olijfbomen passeert. In de tweede helft van de week fietst u langs en door uitgestrekte sinaasappelplantages. Het eindpunt is Valencia, de op twee na grootste stad van Spanje, waar u alle tijd heeft om deze prachtige stad te bezoeken. Van Alicante reist u per Transavia rechtstreeks terug naar Nederland.

€ 825.00

naar Aktivatours

Individuele reis fietsen Spanje
Product
 

Maasfietspad en Vennbahn combi 10 dagen

Vijf-landen tour door Nederland, België; Frankrijk, Luxemburg en Duitsland Twee prachtige routes langs de rivier de Maas en over het ‘Vennbahn’ fietspad zijn de basis voor een mooie fietsreis vanuit Maastricht. De ‘Internationale Maasroute’ is een fietstocht langs de Maas tussen Nederland en Noord-Frankrijk. Van Maastricht naar de Franse stad Sedan, met de grootste burcht van Europa als belangrijkste historische bezienswaardigheid. Meer dan 200 kilometer fietspad door adembenemend mooie natuur, langs kastelen en forten, door prachtige dorpjes. En steeds langs de afwisselend rechte of bochtige Maas. U overnacht op dit deel van de route in de Belgische provinciehoofdplaatsen Luik en Namen, in het pittoreske stadje Haybes en in Charleville-Mézières in Frankrijk. Op het verbindingstraject naar de ‘Vennbahn’; in het zuiden van België (Wallonië) volgt u rustige weggetjes over een golvende hoogvlakte. Hier flankeren uitgestrekte akkers en weiden uw route. Verspreid over dit agrarische landschap getuigen imposante boerenhoeves van de welvaart in deze streek. U zult genieten van unieke vergezichten en karakteristieke Ardeense dorpjes en stadjes. Het historische kleinood Bouillon, en het stadje Bastogne, bekend van het Ardennenoffensief in de nadagen van WO II, zijn enkele van de vele historische hoogtepunten tijdens deze reis en daarom ook overnachtingsplaatsen op de route. Van Bastogne naar de Belgisch-Luxemburgse grens volgt u, als ‘aanloop’ naar de ‘Vennbahn’; de RAVeL 163, ook een voormalig spoorlijntje, en een van de mooiste fietspaden van het Waalse fietsroute-netwerk! Het ‘Vennbahn’ fietspad is aangelegd op een oud spoorwegtracé dat door drie landen gaat, met een lengte van 125 km. Het leidt, met een gemiddeld stijgingspercentage van 2%, vanaf Troisvièrges; in het noorden van Luxemburg, door het schilderachtige Ourdal naar het Duits-Belgisch natuurpark ´´Hoge Venen-Eifel´´. Sankt-Vith (België) en Monschau (Duitsland) zijn de overnachtingsplaatsen op dit deel van de route. Aken is niet alleen het eindpunt van de ‘Vennbahn’; maar vooral toch een stad met een belangrijke geschiedenis. De Dom en het gotische stadhuis zijn hiervan het architectonische bewijs in het historische hart van de stad. Om optimaal te genieten van deze unieke 8-daagse fietsvakantie adviseren we u bij voorkeur een e-bike of een hybride fiets met minimaal 24 versnellingen te gebruiken.

€ 775.00

naar Aktivatours

Individuele reis fietsen België
Product
 

Maasfietspad Maastricht Sedan 8 dagen

Langs de Maas door Nederland, België en Frankrijk Op de fiets langs de Maas, over een onafgebroken fietsroute. Van de sympathieke Limburgse hoofdstad Maastricht naar het Noord-Franse vestingstadje Sedan, of andersom. Die route gaat door een heel uiteenlopend landschap. Maar ook liggen er langs de oevers van de Maas vele grotere en kleinere plaatsen die een bezoekje zeker waard zijn. De rivieren de Donau, de Elbe en de Moezel, om maar enkele namen te noemen, gingen de Maas al voor: een onafgebroken parcours van een fietspad, soms een fietsvriendelijk weggetje, constant langs de rivier. Vanaf 2016 kon voor het eerst deze afwisselende en goed gemarkeerde fietsroute langs de Maas helemaal worden gevolgd, zowel in stroomopwaartse als in stroomafwaartse richting. De dagelijkse etappes gaan over beproefde fietsroutes, zoals in België de Ravel 1 en 2 en in Frankrijk de ‘Voie verte Trans-Ardennes’. U fietst door een prachtig landschap met links en rechts van u de Ardeense heuvels als een constant décor. De plaatsen die u tegenkomt, bieden vaak cultuur en geschiedenis: Maastricht, Hoei, Namen, Dinant, Sedan... De mooiste etappe gaat over het oude jaagpad langs de Maas, in een van de noordelijkste stukjes van Frankrijk; de ‘Voie Verte Trans-Ardennes’; enkele jaren geleden verkozen tot ‘beste fietsroute’. En pas eind 2015 is de nieuwste uitbreiding geopend tussen Sedan en Charleville-Mézières. Alles goed voor een weeklang fietsen over een fijn vlak fietspad met steeds Ardeense vergezichten rondom u.

€ 595.00

naar Aktivatours

Individuele reis fietsen Frankrijk
Product
 

Oostzeekust 8 dagen

De lagunekust van Lübeck tot Stralsund Fietsend aan de Oostzee, een heel ‘ander’ stukje Duitsland! Vlak landschap, honderden meren van groot tot klein in een meest vlakke en soms iets glooiende omgeving die bosrijk is. Daarnaast bevinden zich hier indrukwekkende kastelen, oude kustplaatsjes en gaan de routes langs rijke Hanzesteden die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan zoals Wismar en Rostock. Een streek in Duitsland waarvoor geldt: ´´onbekend maakt onbemind´´. Mooi is de lagunekust van het Oostzeegebied beslist, met zijn zilverwitte stranden, glooiende graanvelden, bossen tot aan zee en bijzondere eilanden. Vanuit de havenstad Travemünde en het schilderachtige Lübeck gaat de reis o.a. naar Wismar, een van de mooiste Hanzesteden in Mecklenburg Vorpommern. Wismar is een havenstad die bol staat van historie en bezienswaardigheden, prachtig gelegen aan de Oostzee. Een leuke tussenstop kunt u maken in het mondaine Heiligendamm, het witte stadje aan zee. Verder via de badplaatsen Warnemünde en Rostock naar het kunstenaarsdorp Ahrenshoop. Na het schiereiland Fischland-Darss-Zingst loopt de langeafstandsfietsroute verder door het Nationale Park Vorpommersche Boddenlandschaft, de grootste etappeplaats van kraanvogels op de trek naar het zuidwesten. Het is een nationaal park in oppervlakte het derde van Duitsland en bevindt zich zowel op het vasteland als op zee. De reis eindigt in Stralsund met zijn prachtige historische centrum dat sinds 2002 op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. De heen- en terugreis gaat per comfortabele ICE trein (uitstekende verbinding vanaf elk ICE station met slechts 2 x overstappen op de heenreis en 1 x op de terugreis). Deze reis is ook beschikbaar met eigen vervoer

€ 662.00

naar Aktivatours

Individuele reis fietsen Duitsland
Product
 

Mallorca Tramuntana 8 dagen

Wandelen over de pelgrimspaden van Mallorca Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, in het Spaans Islas Balearas. De hoofdstad is Palma de Mallorca. De Balearen danken hun naam aan de baliarides (Grieks voor slingeren). Dat waren Mallorcaanse steenslingeraars, die in de klassieke Oudheid als huursoldaten werkzaam waren. Maar volgens een andere theorie zouden het de Romeinen zijn geweest, die de naam aan het eiland gegeven hebben. Die zou zijn afgeleid van ´´Maior´´, wat ´´grotere´´ betekent, of het grootste eiland van de Balearen. De pracht van Mallorca komt is een verrassing voor veel reizigers. Er zijn groene vruchtbare vlaktes en zachtglooiend heuvelland, naast rustig gelegen stranden. Achter de kustlijn pittoreske dorpen, soms omzoomd door dennenbossen. In een labyrint van gestapelde stenen muurtjes wandelt u lang typische Mallorcaanse windmolens temidden van velden met een overdaad aan citrus-, vijgen- en abrikozenbomen. Maar ook kunt u tijdens de wandelingen mooie stadjes bezoeken en komt u langs prachtig gelegen kloosters. U komt een week lang in aanraking met de geschiedenis en cultuur die door de eeuwen heen zijn overgeleverd door de Romeinse, Moorse en Castilliaanse bevolking. Het berggebied in het westen, de Sierra de Tramuntana, ligt ver weg van het toeristische deel van het eiland en is een prachtig wandelgebied met goede wandelpaden. Het ene moment loopt u door een ruig berglandschap, dan weer door een olijfboomgaard. Langs rustige bergdorpjes die met vergezichten uitkijken op een fraaie omgeving. Mallorca heeft er veel aan gedaan om het aantrekkelijkste wandeleiland van de Middellandse Zee te zijn. Hoe klein de bergrug Sierra de Tramuntana ook is, door zorgvuldig natuurbeheer behoort die tot de mooiste Zuid-Europese bergmassieven. Nooit helemaal ontbost, nooit kaalgevreten door geiten, nooit helemaal leeggezogen door overmatig watergebruik, kent het gebied nog altijd uitgestrekte dennenbossen, berghellingen met dwergpalmen en verlaten graslanden. Bovendien is het eiland bezaaid met prachtige voetpaden en oude pelgrimswegen, door de bergen en langs de kust. Qua temperatuur kunt u op Mallorca eigenlijk het hele jaar door wandelen, met uitzondering van de te maanden juli en augustus, die daarvoor te warm zijn. Deze reis is ook beschikbaar per vliegtuig

€ 625.00

naar Aktivatours

Individuele reis wandelen Spanje
Product
 

Luxemburg Sentier du Nord 5 dagen

Door de prachtige natuur van Clervaux naar Diekirch Luxemburg is een wandelparadijs, met in het hele land perfect uitgezette wandelroutes. De oudste zijn de ´´sentiers pédestres nationaux´´ (letterlijk: nationale voetpaden) en dateren uit de jaren 50 van de vorige eeuw. De gekleurde markeringen met specifieke symbolen op bordjes zijn altijd uitstekend onderhouden en volgen nog steeds de originele routes. In Luxemburg is namelijk, buiten de grotere plaatsen, in 60 jaar tijd helemaal niets veranderd! Vredige rust, ruimte en vergezichten, boerenlandschap, bosrijke valleien met riviertjes waar over houten bruggetjes kriskras de wandelingen gaan. Wandelen in Luxemburg is en blijft van alle tijden. Zeker in het noorden: het landsdeel dat ook wel Oesling of - op zijn Lëtzebuergisch - Eisleck wordt genoemd. Het Sentier du Nord loopt, zoals de naam al zegt, dwars door het noordelijke deel van het minilandje. Tussen het startpunt Weiswampach in het uiterste noordoosten en de provincieplaats Diekirch in het centrum slingert die met een lengte van welgeteld 65 kilometer. De wandelroute is onderweg goed aangegeven met steeds hetzelfde teken van een gele ruit. Na een oriëntatiewandeling rondom Clervaux op de aankomstdag doet u ´´het Noordpad´´ in 4 etappes van gemiddeld 16 kilometer waarbij elke dag ook voorzien is in een kortere variant. Voor wie dat wil tenminste - de hele route is namelijk zó mooi dat inkorting ervan een lastige afweging kan zijn… De verblijfplaats is het levendige provincieplaatsje Clervaux, die het Sentier du Nord ook aandoet. Op de dag van aankomst maakt u er een twee-en-een-half-uur durende oriëntatiewandeling rondom de plaats met vrijwel onafgebroken mooie uitzichten o.a. vanaf de heuvel waarop de Benedictijnse Abdij van Saint Maurice is gebouwd. De combinatie van wandelen en buitenlucht maakt hongerig en daar weten ze gelukkig in de keuken van het hotel wel raad mee. Het gezamenlijke 3-gangen diner is alle vier de avonden inbegrepen, waarbij de kok graag regionale gerechten bereidt, die bijvoorbeeld goed samengaan met een glas blonde Diekirch. Tussen het wandelen overdag en de avondmaaltijd in kunt u als u wilt gratis gebruik maken van het binnenzwembad, de sauna en de fitness.

€ 355.00

naar Aktivatours

Singlereis wandelen Luxemburg
Product
 

Mozart Radweg start Salzburg 7 dgn

Fietsen langs de Mozart Radweg, start en finish in Salzburg! Genieten van Salzburg en het Salzkammergut in de voetsporen van Wolfgang Amadeus Mozart. Ontspannen fietsen over (vlakke) fietspaden langs de rivier de Salzach en langs de Wolfgangsee. Één van de bekendste componisten uit de geschiedenis is natuurlijk Mozart. Veel van Mozarts 22 meesterwerken worden jaarlijks in Salzburg uitgevoerd. Maar er bestaan ook andere manieren om kennis te maken met het leven en werk van Mozart. Op de fiets bijvoorbeeld! De fietsroute loopt via het Salzkammergut en het Salzburger merengebied richting Beieren. Het bewegwijzerde traject is welgeteld 420 kilometer lang en bestaat uit kleinere en grotere etappes. U fietst 188 kilometer van dit traject in 5 fietsdagen en u maakt tijdens deze fietstocht kennis met het leven van Mozart in de omgeving van Salzburg, waar zijn bewogen leven vele sporen heeft achtergelaten. Het traject bestaat voor het overgrote deel uit verharde, goed onderhouden fietspaden en kleine landweggetjes met zeer weinig autoverkeer, door mooie natuurgebieden en romantische bergmeren.

€ 481.00

naar Aktivatours

Individuele reis fietsen Oostenrijk
Product
 
Joomla SEF URLs by Artio

Winkelbeter op Facebook

winkelbeter op Facebook-agenda