zolang de sterren aan de hemel staanZolang er sterren aan de hemel staan, een mooi, soms wat zoetsappig boek. Leest lekker weg over een Joodse vrouw uit Parijs, die door Moslims uit handen van de Duitsers werd gehouden. Het zal denk je dan maar in de huidige tijd staan moslims en joden vaak lijnrecht tegenover elkaar. Dus ben ik maar eens gaan Googelen. Wat blijkt: "Destijds werd talloze Franse Joden het leven gered doordat ze konden onderduiken onder de Grote Moskee in Parijs" Een boek wat duidelijk maakt dat het niet belangrijk is of je Joods, Moslim of katholiek bent, maar hoe je je als mens gedraagd. Ook een boek over liefde.

Hope is de eigenaresse van een bakkerij op Cape Cod. Haar in Frankrijk geboren grootmoeder Rose lijdt aan Alzheimer en vraagt haar in een zeldzaam moment van helderheid naar Parijs te gaan en om uit te zoeken wat er in de Tweede Wereldoorlog met haar familie is gebeurd. 
Hope vertrekt naar Frankrijk, en haar zoektocht leidt haar naar zowel een kerk, een synagoge als een moskee; naar een geschiedenis verborgen in de verschrikkingen van de Holocaust, en naar een lang-verloren liefde die zijn eigen geheimen met zich meedraagt. 

Een echte aanrader!

Zoek & boek uw vakantie