De Avontuurlijke Geschiedenis van Carl Denig: Van Kleermaker tot Pionier in Tenten en Buitensportartikelen

Carldenig

De Avontuurlijke Geschiedenis van Carl Denig: Van Kleermaker tot Pionier in Tenten en Buitensportartikelen

Ontdek de opmerkelijke reis van Carl Denig, geboren in 1892, van Rotterdam naar het pionieren in tenten en buitensportartikelen. Leer hoe zijn kampeeravontuur op Isle of Wight leidde tot een succesvolle onderneming in Amsterdam en een winkel voor Scouting Nederland. Ontdek de moed van Carl Denig tijdens WOII en zijn voortdurende toewijding aan topkwaliteit in buitensport. Advies van hoog niveau inbegrepen!

Hé daar, avontuurlijke zielen! Vandaag nemen we je mee op een waanzinnige reis door het leven van niemand minder dan Carl Denig, de man achter de geweldige tenten en buitensportartikelen die we allemaal kennen en waar we van houden!

Carl Denig werd geboren in het bruisende Rotterdam in het jaar 1892. Zijn familie stamde oorspronkelijk af van Rheinland-Pfalz, en je kunt wel zeggen dat avontuur in zijn bloed zat!

Op een dag besloot Carl naar Londen te gaan voor een 2-jarige opleiding tot kleermaker. Maar wacht, het werd nog spannender! In 1912 trok hij met twee vrienden naar het betoverende Isle of Wight om daar in hun zelfgemaakte tent te kamperen. Wat een avontuur, toch?

Het lot speelde hen echter een grappige streek, want ze belandden per ongeluk op een militair oefenterrein en werden prompt gearresteerd als spionnen! Een heuse rechtszaak volgde, maar gelukkig werden ze snel vrijgelaten. Het verhaal haalde zelfs de Nederlandse kranten en bij terugkomst in Rotterdam stond iedereen te popelen om meer te horen over dit kampeeravontuur.

En zo ontstond het idee van Carl Denig om zijn eigen tenten te gaan produceren - en met groot succes! De allereerste Denig-tenten verlieten het atelier op het Rokin in het prachtige Amsterdam. Als kers op de taart voegde hij ook kleding toe aan zijn collectie en vanaf 1924 had hij zelfs een van de allereerste "shop in shops" voor de Scouting Nederland. Dat is pas vooruitstrevend!

Tijdens de jaren dertig verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie op de Weteringschans en opende het nog een winkel in Den Haag. Carl was vastbesloten om zijn passie voor buitensportartikelen te blijven delen, zelfs tijdens de donkere dagen van de Tweede Wereldoorlog. Hoewel de winkel open bleef met een beperkt assortiment, liet hij zien dat hij weinig op had met de bezetter. Hij weigerde zelfs om een Duitse officier een paar overhemden zonder bon te geven, wat hem enkele dagen in de gevangenis opleverde. Een echte held!

In 2012 vierde Carl Denig alweer zijn 100e verjaardag, een mijlpaal om trots op te zijn! Zijn filosofie bleef onveranderd: topkwaliteit in buitensportartikelen, altijd samen met advies van hoog niveau.

Dus als je op zoek bent naar avontuurlijke producten van de hoogste kwaliteit, ben je bij Carl Denig aan het juiste adres! Ga mee op deze geweldige reis en ontdek waar het allemaal begon - bij een kleermaker die zijn passie volgde en buitensportgeschiedenis schreef!

Assortiment Carl Denig

Informatie Geen overeenkomende items gevonden