Brouwland uit Beverlo mag zich Europees marktleider noemen in de distributie van hobbymaterialen voor bierbrouwers, wijnmakers en likeurbereiders. Brouwland heeft een divers assortiment voor zowel de hobbyist als de professional. Kwalitatief hoogwaardige producten variërend van complete brouwpakketten tot kroonkurken en grondstoffen, u vindt het allemaal bij Brouwland.
Brouwland is dé partner voor ambachtelijke creaties.

Uit het assortiment van Brouwland

CaraMunich® type 2 Weyermann 110 130 EBC 5 kg

Goudbruine, licht aromatische korrels. Geeft aan bier een amberkleurige tot roodkoperen tint. Voegt mondgevoel en een middelmatig moutaccent toe. Stort 5-10% voor donkere bieren, 1-5% voor lichtere bieren en pale ales. Bevat gluten. Caramelmouten Het woord zegt het zelf: het zijn mouten waarvan de graankorrel gedeeltelijk gekarameliseerd of versuikerd is. Ze worden veelal gebruikt om het mondgevoel en de body van het bier te verhogen en om de schuimstabiliteit te verbeteren. Het Malt Aroma Wheel®, een waardevol brouwinstrument voor de ontwikkeling en beschrijving van bierreceptenDoor de wereldwijde trend naar steeds meer speciaalbieren met karakter en de groeiende populariteit van deze bieren bij de consument, worden speciaalmouten steeds vaker gebruikt in zowel grote, middelgrote als kleine brouwerijen. Voor dit snelgroeiende marktsegment biedt Weyermann® het breedste scala aan moutvariëteiten. Door de nieuwe trends in biersmaken is het voor brouwers nog belangrijker om over een standaardwoordenschat te beschikken om de verschillende kenmerken te beschrijven van de speciaalmouten die ze in hun maische doen. Om die reden heeft Weyermann® een nieuw instrument, het Malt Aroma Wheel®, ontwikkeld. Het helpt brouwers bij de selectie en het gebruik van hun speciaalmouten. Het Malt Aroma Wheel® is een gedeponeerd handelsmerk van mouterij Weyermann® in Bamberg, Duitsland.

€ 9,54

lees verder

Weyermann
Product
 

Vloeibare gist WLP568 Saison Ale Yeast Blend White Labs Nano

Deze mengeling combineert stammen voor ales Belgische stijl en saisons. De stammen werken harmonisch samen voor complexe, fruitige aroma's en smaken Belgische stijl. De mengeling van giststammen bevordert een tijdige volledige vergisting. Er worden ook fenolische, kruidige, aardse en kruidnagelachtige smaken gevormd. Vergistingsgraad: 70-80% Uitvlokking: Gemiddeld Vergistingstemperatuur: 21°-27°C (70°-80°F) Inhoud: 500 ml White Labs - PurePitch™ De eerste gebruiksklare gist die wordt gekweekt en geleverd in dezelfde verpakking. Deze gist is nog nooit blootgesteld aan de omgeving en is zo volmaakt en natuurlijk mogelijk. Hij is het resultaat van vijf jaar onderzoek om de zuiverste gist ooit te creëren. Gemiddelde viabiliteit (levensvatbaarheid) van PurePitch® vloeibare gist over een periode van zes maanden:   Tijd Viabiliteit Na 1 maand 99,21% Na 2 maanden 98,05% Na 3 maanden 90,26% Na 4 maanden 84,28% Na 5 maanden 79,35% Vind hier de perfecte White Labs gist

€ 120,00

lees verder

White Labs
Product
 

Blichmann™ BeerGun® accessoirekit

Dankzij de voorvulling met CO2, bottel je bier zonder oxidatie vanuit een drukvat of sodakeg. De vindingrijke constructie van de BeerGun® maakt het bottelen zeer gemakkelijk. Met een druk van de duim vul je de fles met CO2 en als je trekker met je wijsvinger overhaalt, vul je de fles met bier. Daarnaast is de beer gun compatibel met een brede selectie flessen in termen van hoogte en vorm van de flessenhals. rvs constructie weinig schuimvorming geen oxidatie ergonomisch in gebruik en gemakkelijk in onderhoud afvullen van flessen van elke hoogte mogelijk snel afvullen van flessen antibacteriële bierslang handige opbergdoos Inhoud BeerGun® accessoirekit opbergdoos niet inbegrepen: Y-stuk voor drukregelaar

€ 129,95

lees verder

Blichmann
Product
 

Chemipro OXI 1 kg

De multifunctionele reiniger voor alle licht vervuilde materialen en flessen. Nu beschikbaar in een handige fles met kindveilige dop. Dankzij de actieve zuurstof is een hygiënische reiniging mogelijk in één behandeling met een korte contacttijd. Dosis: 4 g / liter warm tot heet water. Spoel of dompel flessen en andere materialen onder. Contacttijd: 2-5 minuten. Laat goed uitdruipen. Naspoelen is niet nodig. Met 11-talig etiket (NL/FR/EN/DE/PL/SE/NO/DK/ES/PT/IT).

€ 7,95

lees verder

Chemipro
Product
 

CaraAmber® Weyermann 60 80 EBC 5 kg

Wordt o.a. gebruikt in tarwebieren, Pale-Ales en Bokbieren. Stort 10 à 20%. Geeft een verhoogde smaakstabiliteit, zorgt voor een dieprode kleur, verhoogt de body. Bevat gluten. Caramelmouten Het woord zegt het zelf: het zijn mouten waarvan de graankorrel gedeeltelijk gekarameliseerd of versuikerd is. Ze worden veelal gebruikt om het mondgevoel en de body van het bier te verhogen en om de schuimstabiliteit te verbeteren. Het Malt Aroma Wheel®, een waardevol brouwinstrument voor de ontwikkeling en beschrijving van bierreceptenDoor de wereldwijde trend naar steeds meer speciaalbieren met karakter en de groeiende populariteit van deze bieren bij de consument, worden speciaalmouten steeds vaker gebruikt in zowel grote, middelgrote als kleine brouwerijen. Voor dit snelgroeiende marktsegment biedt Weyermann® het breedste scala aan moutvariëteiten. Door de nieuwe trends in biersmaken is het voor brouwers nog belangrijker om over een standaardwoordenschat te beschikken om de verschillende kenmerken te beschrijven van de speciaalmouten die ze in hun maische doen. Om die reden heeft Weyermann® een nieuw instrument, het Malt Aroma Wheel®, ontwikkeld. Het helpt brouwers bij de selectie en het gebruik van hun speciaalmouten. Het Malt Aroma Wheel® is een gedeponeerd handelsmerk van mouterij Weyermann® in Bamberg, Duitsland.

€ 9,73

lees verder

Weyermann
Product
 

likeurextract Lick amaretto 20 ml

Inhoud flesje: 20 ml, voldoende voor 1 liter likeur. Recept beschikbaar op het etiket. Smaakt naar: amandel, zoet. Extracten voor particulieren, ambachtsmensen en professionelen. Je kan de LICK-aroma's ook volledig volgens je fantasie en creativiteit in culinaire bereidingen gebruiken zoals desserts, gebakjes, yoghurts, enz. Bereid het zelf: Elke flacon met extract (20 ml) wordt geleverd met een recept op het etiket. Gemengd met water, pure alcohol (90/96°) en suiker (of voor diabetici die fructose mogen innemen - 75% van de aangegeven suikerhoeveelheid), kan je met een LICK-flacon een likeur maken die volledig vergelijkbaar is met wat je in de winkel koopt. Een bijkomend voordeel is dat je het suiker- en alcoholgehalte kan aanpassen aan ieders smaak en wens. Om een likeur met een lager alcoholgehalte te maken, verminder je de aanbevolen hoeveelheid pure alcohol en voeg je er wat water aan toe. Je drank smaakt dan net zo lekker, maar bevat alleen minder alcohol. Met slechts 1 liter pure alcohol kan je maar liefst 3 liter LICK-likeur maken, en zelfs meer indien je kiest voor een lager alcoholgehalte. Je bereide drank laat je best ongeveer 8 dagen rusten. De rijping maakt de likeur tot een ware godendrank.

€ 4,50

lees verder

Lick
Product
 

glucose VINOFERM 5kg

(Glucose = dextrose, meritose, druivensuiker) De ideale suiker voor een volledige en snellere vergisting zonder restsuiker. Ook voor komboechabereiding. Zoetcoëfficiënt t.o.v. kristalsuiker (100) = 69. Mag niet in commerciële wijnen gebruikt worden! Ook te gebruiken als brouwsuiker.

€ 24,95

lees verder

Vinoferm
Product
 

Het hele Brouwland assortiment

Naar Brouwland

 • Wij houden van hop. Niet alleen in ons bier, maar ook als smaakmaker in onze chips! En jij?

  Wij houden van hop. Niet alleen in ons bier, maar ook als smaakmaker in onze chips! En jij?

  Wij houden van hop. Niet alleen in ons bier, maar ook als smaakmaker in onze chips! En jij?

  Hop is onmisbaar voor het aroma en de bitterheid van jouw bier. Goed nieuws: Brouwland heeft meer dan 60 verse hopsoorten in voorraad. Onze hop wordt vacuüm verpakt en gekoeld bewaard, zodat jij en je bier het optimale uit de hopsoort van je keuze kunnen halen. Maak je keuze op basis van de aroma’s en de bijhorende essentiële oliën (nl. citrus, bloemig, kruidig, …), het alfazuurgehalte, het oogstjaar en/of het land van oorsprong. Tip: je vindt al deze data terug op de verpakking van de verschillende hopsoorten. Welke hopsoort het best bij jouw bierrecept past?  Download de hopgids. In deze brochure bundelden wij alle informatie over de verschillende hopsoorten in ons assortiment.

  Alles over hop bij Brouwland

  Over Brouwland:

  Brouwland uit Beverlo mag zich Europees marktleider noemen in de distributie van hobbymaterialen voor bierbrouwers, wijnmakers en likeurbereiders. Brouwland heeft een divers assortiment voor zowel de hobbyist als de professional. Kwalitatief hoogwaardige producten variërend van complete brouwpakketten tot kroonkurken en grondstoffen, u vindt het allemaal bij Brouwland.
  Brouwland is dé partner voor ambachtelijke creaties.

  Meer over en van Brouwland

 • een rechttoe rechtaan elektrische brouwketel

  een rechttoe rechtaan elektrische brouwketel

  Je zoekt een rechttoe rechtaan elektrische brouwketel die doet wat je wil zonder onnodige knopjes en schermpjes? Wanneer je de nieuwe Brewferm Brewer ziet wéét je dat het jouw beste brouwbuddy wordt. 

  De ketel in rvs is krachtig met 2 apart te bedienen verwarmingselementen: eentje van 700 watt en eentje van 1.800 watt. Zo kan je maischen op 700/1800 watt om aanbranden te voorkomen. Samen leveren zij met 2.500 watt genoeg power om jouw wort snel en succesvol op te warmen voor een mooie rollende kook. Naast krachtig is de Brewferm Brewer ook makkelijk in onderhoud en betrouwbaar!

  Pre-order hier jouw Brewferm Brewer

  Over Brouwland;

  Brouwland uit Beverlo mag zich Europees marktleider noemen in de distributie van hobbymaterialen voor bierbrouwers, wijnmakers en likeurbereiders. Brouwland heeft een divers assortiment voor zowel de hobbyist als de professional. Kwalitatief hoogwaardige producten variërend van complete brouwpakketten tot kroonkurken en grondstoffen, u vindt het allemaal bij Brouwland.
  Brouwland is dé partner voor ambachtelijke creaties.

  Meer over en van Brouwland

 • Op zoek naar tips voor brouwen met een startpakket? Hulp nodig bij het creëren van je eigen bierrecept

  brouwlandworkshop.png

  Nieuwe workshops! Op zoek naar tips voor brouwen met een startpakket? Hulp nodig bij het creëren van je eigen bierrecept? Hoe start je een brouwerij? Of wil je aan de slag met wijn, kaas of cider en calvados? We've got you covered. Scroll eens door het aanbod en boek een boeiende sessie vol ideeën en inspiratie:

  Lees verder

  Over Brouwland:

  Brouwland uit Beverlo mag zich Europees marktleider noemen in de distributie van hobbymaterialen voor bierbrouwers, wijnmakers en likeurbereiders. Brouwland heeft een divers assortiment voor zowel de hobbyist als de professional. Kwalitatief hoogwaardige producten variërend van complete brouwpakketten tot kroonkurken en grondstoffen, u vindt het allemaal bij Brouwland.
  Brouwland is dé partner voor ambachtelijke creaties.

  Meer over en van Brouwland

Zoek & boek uw vakantie