[persoonlijke] Agenda's en kalenders voor 2018

toplijst pl agenda

Ben je op zoek naar een jaaragenda voor 2018? Van een Donald Duck agenda, Omdenken agenda tot de agenda's van Janneke Brinkman, een agenda kopen doe je bij bruna Een agenda kent vele soorten, types, kleuren en vormen. Daarnaast zijn er ook vele agenda's met extra opties zoals een magnetische sluiting, ...

Een groot assortiment Agenda's en kalenders voor 2018 bij Bruna

Agenda & kalenderassortiment

Maak je eigen Foto agenda

Maak je eigen foto-agenda of foto-kalender

 

De Wereld Draait Door: Boek van de Maand september 2016

selma

Selma van Carolijn Visser is verkozen tot DWDD boek van de maand september!

Lees meer & bestel

Reisboekwinkel de Zwerver | reisgidsen en landkaarten

dezwerverReisboekwinkel de Zwerver heeft een zeer compleet online aanbod reisgidsen en landkaarten van vrijwel elk land ter wereld! Van een Lonely planet van Australië tot een wandelkaart van de Kilimanjaro tot een Michelin Wegenkaart van Frankrijk. Kortom een walhalla voor de reiziger die zich perfect wil voorbereiden op vakantie of reis.

Assortiment

Naar DeZwerver

Anton Pieck Verjaardagskalender Oude Ambachten

anton pieck verjaardagskalender oudede anton pieck verjaardagskalender mag zich na meer dan driekwart eeuw nog steeds op een groeiende groep fans verheugen.
de kalender laat met zijn nostalgische tekeningen zien hoe het leven vroeger was.
de kalender bevat 13 prachtige afbeeldingen van anton pieck. ook een leuk cadeau voor de verzamelaar.
formaat: 18 x 25 cm

Bestel bij de Kalenderwebwinkel

Meer kalenders

Meer anton Pieck verjaardagskalenders

 

 

Zolang er sterren aan de hemel staan

zolang de sterren aan de hemel staanZolang er sterren aan de hemel staan, een mooi, soms wat zoetsappig boek. Leest lekker weg over een Joodse vrouw uit Parijs, die door Moslims uit handen van de Duitsers werd gehouden. Het zal denk je dan maar in de huidige tijd staan moslims en joden vaak lijnrecht tegenover elkaar. Dus ben ik maar eens gaan Googelen. Wat blijkt: "Destijds werd talloze Franse Joden het leven gered doordat ze konden onderduiken onder de Grote Moskee in Parijs" Een boek wat duidelijk maakt dat het niet belangrijk is of je Joods, Moslim of katholiek bent, maar hoe je je als mens gedraagd. Ook een boek over liefde.

Hope is de eigenaresse van een bakkerij op Cape Cod. Haar in Frankrijk geboren grootmoeder Rose lijdt aan Alzheimer en vraagt haar in een zeldzaam moment van helderheid naar Parijs te gaan en om uit te zoeken wat er in de Tweede Wereldoorlog met haar familie is gebeurd. 
Hope vertrekt naar Frankrijk, en haar zoektocht leidt haar naar zowel een kerk, een synagoge als een moskee; naar een geschiedenis verborgen in de verschrikkingen van de Holocaust, en naar een lang-verloren liefde die zijn eigen geheimen met zich meedraagt. 

Een echte aanrader!

Boek van de maand November: Kapitaal in de 21e eeuw - Thomas Piketty

 Het is in ieder geval een boek wat de discussie doet ontbranden over  de inkomensverdeling in Nederland.  Van hard werken word je niet rijk, omdat over dat inkomen belasting moet worden betaald. Niet werken, maar inkomen genereren door beleggen en speculeren wordt naar verhouding veel minder belast.

Een van de grootste problemen van de economie is de opeenhoping en de verdeling van kapitaal. Dat hangt nauw samen met problemen van ongelijkheid, van concentratie van welvaart en van economische groei. Bevredigende oplossingen voor die problemen waren tot nu toe moeilijk te vinden. Theorieën te over, maar relevant historisch onderzoek is niet voorhanden. In Kapitaal in de eenentwintigste eeuw analyseert Thomas Piketty een groot aantal gegevens uit de laatste twee eeuwen en uit twintig landen. Zo weet hij fundamentele economische en sociale processen bloot te leggen. Hij toont aan dat de moderne economische groei en de spreiding van kennis ons in staat hebben gesteld om de ongelijkheid op apocalyptische schaal die Marx had voorspeld te voorkomen. Maar de diepere structuur van kapitaal en ongelijkheid is er in wezen niet door veranderd, zoals we in ons optimisme na de Tweede Wereldoorlog hebben gedacht. De belangrijkste oorzaak van de ongelijkheid is de tendens dat de opbrengst op kapitaal groter is dan de economische groei - en dat dreigt nu tot extreme ongelijkheid te leiden. Het wakkert de onvrede aan en ondermijnt democratische verworvenheden. Het is aan de politiek om die tendens in te tomen. 
Kapitaal in de eenentwintigste eeuw is een buitengewoon ambitieuze onderneming, waarvan de grote waarde alom wordt erkend. Het is een herbezinning op de economische geschiedenis en dwingt ons de werkelijkheid nuchter onder ogen te zien.

Besproken maandboeken van De Wereld Draait Door

Albrecht en wij - Lodewijk van Oord
Een dierentuin in het centrum van Amsterdam worstelt met teruglopende bezoekersaantallen. Gelukkig is daar Edo Morrell, de daadkrachtige directeur met grootse plannen. Als zijn dierentuin de laatste levende neushoorns blijkt te herbergen, staat hij voor een gewetenskwestie waarbij elke keuze grote gevolgen heeft. De samenwerking met de Zuid-Afrikaanse Sariah Malan, overgevlogen als neushoornspecialiste en erg begaan met de bedreigde diersoort, werpt zijn vruchten af. Maar de jacht op de neushoorn overschrijdt landsgrenzen, en zelfs de dierentuin weet de stropers niet buiten de deur te houden. Al snel is stier Albrecht de laatste van zijn soort. Edo beschouwt dit als een uitgelezen kans zijn dierentuin in de vaart der volkeren op te stuwen. In stilte ontwikkelt hij een serie spectaculaire evenementen met een aftrap in de Amsterdam Arena.

 


De Gouden Kooi - Anna Castagnoli
De verwende dochter van de keizer heette Valentina. Ze hield veel van vogels. In de tuin stonden honderden kooien met prachtige exemplaren. Valentina wou een bijzondere vogel, eentje waarmee ze kon praten. Veel dienaren stierven tijdens hun gevaarlijke zoektocht. En als ze met lege handen of een verkeerde vogel naar huis durfden te komen, liet de bloedprinses hun hoofd afhakken. Op een dag stond er een knappe dienaar voor de paleispoort met de belofte dat hij Valentina's wens kon vervullen ...

Een nieuw sprookje over een prinses die in haar zoektocht naar het onbereikbare alles verliest en eenzaam achterblijft. Met meesterlijke illustraties van de meermaals bekroonde illustrator Carll Cneut.


Suzanne en Edouard Manet - Thera Coppens
Suzanne en Edouard Manet vertelt over de liefde tussen de Nederlandse pianiste Suzanne Leenhoff en de schilder Edouard Manet.Als jong meisje reist Suzanne op aanraden van Franz Liszt in 1847 naar Parijs om daar haar pianostudie voort te zetten. Ze geeft er pianoles aan de broers Manet. Wat haar familie zo vreest bij haar vertrek naar de grote stad, gebeurt: ze raakt ongehuwd zwanger.Manet staat in 1855 als peetoom aan de doopvont van het kind, een jongetje, en in 1863 trouwt hij in Zaltbommel met Suzanne. Maar is de schilder de vader van haar zoon?Terwijl Manet tientallen schoonheden van elegante Parisiennes tot -publieke vrouwen en zelfs de -maîtresse van -koning Willem III portretteert, wijdt Suzanne zich aan haar muziek en ontvangt in haar salon hun vrienden: de impressionisten Monet, Cézanne, Renoir, Degas, Morisot, Pissarro, Sisley en de schrijvers Mallarmé, Baudelaire en Zola. Ze is de perfecte gastvrouw: componisten en dichters dragen werk aan haar op. Thera Coppens brengt wederom op beeldende en meeslepende wijze kleurrijke personages en vervlogen tijden tot leven. Suzanne en Edouard Manet leest als een roman, en voert de lezer mee naar een wereld van getormenteerde impressionisten, muzieksoirees, woelige romances en intriges in de artistieke wereld van de negentiende eeuw.

 


Boek van de maand oktober
Godin, Held - Gustaaf Peek
Wat is liefde? Is het een werkelijkheid geworden droom of zelfbedrog? Het hart is onvoorspelbaar, de mens een tegenstrijdig wezen. Wat is intimiteit? Tessa en Marius zijn hun hele leven verliefd. Ze ontmoeten elkaar op school en kunnen elkaar daarna niet meer vergeten. Soms zijn ze samen, soms niet. Jarenlang leven ze van geheime ontmoetingen in hotelkamers. Een romance met vele namen: bevlieging, affaire, obsessie. Dit is hun onverhulde verhaal, verteld van einde tot begin. Van de laatste aanraking tot de eerste ontmoeting, van het laatste woord tot de eerste blik. Godin, held is een openhartige, aangrijpende roman over het mysterieuze en al te menselijke van de liefde.

 


 

 

 

Joomla SEF URLs by Artio

Winkelbeter op Facebook

winkelbeter op Facebook-agenda